Vuoden toisessa PWBA kilpailussa nähtiin korkea tulostaso, kokemusta ja nuorta lahjakkuutta.

Yhdeksän sarjan karsintaa hallitsi 46-vuotias Liz Johnson, jolle ensimmäinen kilpailu Bowlers Journal Classic oli pettymys, kun hän jäi 12 parhaan ulkopuolelle. ITRC Classicissa Johnson keilasi lähes 244 pisteen keskiarvolla tulokseksi 2194. Muita onnistujia karsinnassa olivat Stefanie Johnson 2106, Dasha Kovalova 2082 ja Bryanna Cote 2081 sekä edellisen kilpailun voittaja Shannon O’Keefe 2080. Kahdentoista parhaan joukkoon vaadittiin tulos 2021 ja sillä viimeisen jatkopaikan otti ensimmäistä kauttaan PWBA kiertueella pelaava Caitlyn Johnson.

Round robinissa piti todella keilata hyvin pudotuspeleihin päästäkseen ja tuloslista muuttuikin lähes joka sarjan jälkeen. Neljän parhaan pudotuspeleihin selviytyivät Bryanna Cote, Dasha Kovalova, vasta 16-vuotias Jillian Martin sekä konkari Liz Johnson. Pudotuspeleissä tapahtui melkein historiaa ja siitä tuli lähes Jillian Martinin show, mutta Bryanna Cote vei kuitenkin suurimman palkinnon. Nuori Martin pudotti ensin Liz Johnsonin tiukassa pelissä 238-235 ja sitten Dasha Kovalovan selvemmin lukemin 227-185.

Loppuottelussa Martinista olisi tullut historian nuorin PWBA voittaja ellei Cote olisi ollut vahvempi tällä kertaa. Viimeisessä ruudussa Martin teki kolme kaatoa ja Cote tarvitsi paikon ja 5 keilaa voittoon. Hänelle jäi kymppi, jonka hän paikkasi ja saavutti uransa toisen voiton lukemin 244-238. Ensimmäinen tuli 2016 Lexington Openissa. Cote sanoi voiton tuntuvan kuin ensimmäiseltä, kun ensimmäisestä on niin paljon aikaa. Martin oli luonnollisesti myös tyytyväinen pelaamiseensa, vaikka voittoa ei vielä tullutkaan. Hänestä varmasti kuullaan vielä myös kansainvälissä kilpailuissa.

Maanantaina ja tiistaina pelattavaan Hall of Fame Classiciin selvisivät 24 parasta näiden kahden kilpailun karsintojen perusteella. Suurin hämmästyksen aihe tässä taitaa olla edellisen kisan kakkosen Danielle McEwanin putoaminen 24 parhaan ulkopuolelle. Hän epäonnistui pahasti ITRC Classicin karsinnassa ja jäi niukasti kauden avauskilpailujen loppuhuipennuksen ulkopuolelle. Kärkipaikalla 18 sarjan jälkeen on Liz Johnson, toisena Shannon O’Keefe, kolmantena Stefanie Johnson ja neljäntenä Jillian Martin. Kaikki eurooppalaiset selvisivät maanantaina alkavaan 24 sarjan round robiniin, Dasha Kovalova kuudentena, Maria Bulanova 13:na ja hieman vaisusti kauden aloittanut Diana Zavjalova sijalla 22.

Tänään Arlingtonissa keilataan PWBA Arlington Regional.

PWBA:n sivuille