Ranking

Tulosta

Putkiston johdolla jatketaan

Teemu Putkisto otti komennon 1889 tuloksella.

24.10.2015

Bayn Teemu Putkisto piti paikkansa Rankingosakilpailun karsinnan loppuun saakka ja hänen johdollaan lähdetään 18 parhaan pelaajan jatko-osaan. Teemu hiipui hieman lopussa, mutta merkkautti tuloksen 1889 (236,1).

Tulostaso nousi ennakoitua korkeammaksi. Monilla tahoilla veikkailtiin, että 33-jalkaa pitkällä Sydney olosuhteella lukemat pysyvät maltillisina, mutta vielä mitä. Viiden kärki painoi yli 230 keskiarvolla. Jatkoon vaadittiin 218 keskiarvoa. Viimeisen paikan otti Olli Pakonen tuloksella 1747, pinnan Reija Lundénia parempana. Tungosta jatkoon oli viimeisessä sarjassa ja viimeisissä ruuduissa. Petteri Salonen hinasi itsensä mukaan 268 lopetuksella, Pakonen lopetti 238 sarjaan. 

Teemu Putkiston takana koko ajan kärkikahinoissa väijyivät Jari Ratia ja Sami Lampo. Ratia lopetti sarjoihin 241, 247 ja 249 ottaen Putkiston melkein kiinni. Eroa jäi vain kolme pistettä. Sami Lampo jäi Putkistosta yhdeksän pistettä. GH:n Markus Melanen teki 1864 ja etenee jatkoon neljäntenä. Pasi Uotila, Ailec, aloitti 215 sarjalla, mutta sitten tuli vain 135. Neljän sarjan jälkeen Pasi oli vielä kaukana kärjestä, mutta sitten alkoi tapahtua. Pasi iski loppuun 259, 258, 267 ja 299 sarjojen kirin ja nousi viidenneksi. Viimeisen sarjan viimeisellä heitolla jäi ysikeila lavalle. Putkistosta Uotila jäi 29 pisteellä.

Teemu Putkisto oli hieman kehnosta 192 ja 201 sarjojen lopetuksesta huolimatta varsin tyytyväinen osakilpailun ensimmäiseen vetoonsa. Käytössä olleen ”aseen” hän löysi ullakolta parisen vuotta sitten.
- Ensimmäisen sarjan neljännessä ruudussa otin Eboniten Nitron käteen ja sillä pelasin loppupelin. Se on yli kaksikymmentä vuotta vanha, isän vanha pallo, jonka löysin ullakolta pari vuotta sitten. Piti saada uretaani ja ne vanhemmat ovat hieman erilaisia. Se meni nyt tosi hyvin, saa nähdä miten se jatkossa toimii, Teemu Putkisto kertoi.
- Jatkossa kentät muuttuvat varmasti ihan eri tavalla, vaikka aika samalla lailla kaikki siinä näyttivät pelaavan, Teemu tuumasi. Kuuden sarjan jatkopelissä keilataan kolme pelaajaa rataparillaan, kun kahdeksan sarjaa keilattiin viidellä pelaajalla per ratapari.

Sydney olosuhde oli Teemun mielestä odotettua helpompi.
- Odotin, että olosuhde olisi haastavampi. Alussa näytti, ettei siihen kovin suurta aluetta tule, mutta kyllähän siihen sitten aika heti aluetta odotettua enemmän tuli. Kyllä tuo minun mielestäni oli hyvä olosuhde rankingiin, Teemu mietti.

Kisan voittajaa hän ei vielä ennustellut.
- Sen näkee sitten. Jos saa samanlaisen draivin päälle kuin tuossa alussa, niin onhan se voittokin mahdollista, hän arvioi omaa saumaansa voittoon saakka.

Seija Lankinen

Talin on-line scoring

Tuloksiin

 


« Palaa