Ranking

Tulosta

Sami Lampo valtasi piikkipaikan

Jari Ratian tyylinäyte, matkalla 300-sarjaan.

24.10.2015

Rankingiin saatiin uusi mies johtoon loppupelien kuuden sarjan osiossa, kun Sami Lampo nousi 1370 numeroiden siivittämänä kärkeen. Osiossa nähtiin myös 300-sarja, sen tarjoili Jari Ratia.

Peli jatkui varsin tasokkaana kuuden sarjan osiossa. Parhaan lukeman, 1433, keilasi Ailecin Olli Pakonen, joka hankki itselleen paikan round robiniin neljäntenä. Hänen edellään ovat TKK:n Sami Lampo, sekä Bayn Jari Ratia ja Teemu Putkisto.

Jari Ratia viihdytti Talin yleisöä viidennen sarjan täysosumallaan. Siinä kymppiruudun ensimmäinen kaato tuli hieman onnekkaasti kakkosella syliin. Kaksi viimeistä kaatoa tulivat sitten hyvistä osumista. Osion päätteeksi Juuso Tiainen, Siniset, pääsi yrittämään samaa temppua, mutta viimeinen heitto karkasi vähän käsistä ja tuloksena 298. Tärkeään paikkaan Juuso jononsa teki, sillä sen turvin hän nousi mukaan kahdeksan pelaajan matseihin.

Viimeisinä paikat jatkoon lunastivat Pasi Uotila, Juhani Tonteri ja Kert Truus. Kertiltä vaadittiin kymppiruutuun kaatoa kaadon päälle, jotta hän kiilasi mukaan. Sen mies teki ja pudotti Sanna Pasasen ulos, eroa jäi 16 pistettä.

Sami Lampo on keilannut 14 sarjaa tasaisen varmasti. Kaksi kertaa tulos on jäänyt alle 220 ja vain kahdesti noussut yli 250.
- On ollut hyvää tasaista peliä koko päivän. Varsinkin tämä kuuden sarjan blokki oli tosi tasaista, Sami hymyili tyytyväisenä.
- Olen ollut yllättävän hyvässä syyskunnossa. On tullut enemmän treenattua ja kesältä oli kohtuu hyvä fysiikkakausi takana. Se auttaa siihen, että jaksaa reissata paremmin ja pysyy pääkin kasassa. Ei ole ollut mitään vaivojakaan, olen pysynyt ehjänä, Sami taustoitti.

Talin olosuhde vaatii hieman tavanomaisesta pelitavasta poikkeavaa keilaamista. Suurin osa vetää uretaanilla, eikä ylös ole asiaa. Sami on sopeutunut siihen hyvin, vaikka joutuukin hieman pois mukavuusalueeltaan.
- Ei ole ihan minun vahvinta aluetta, mutta olen koko ajan yrittänyt rauhoitella itseäni, etten juokse viivalle. Tulos on kyllä hyvä, mutta heitot eivät ole olleet niin hyviä. On lähtenyt välillä huonoistakin heitoista, uretaani on toiminut tänään tosi hyvin, Sami kertoi.
- Uretaanilla pelaamisesta on tässä kelissä iso etu. Se pitää saada pidemmältä matkalta kiinni, sillä ei tule mitään liukukoukkua. Siinäkin mielessä tämä on mennyt hyvin, kun aika vähän tulee uretaanilla harjoiteltua. Enemmänkin saisi olla meillä erilaisia kelejä isommalla skaalalla, ihan kiva kun näissä rankingeissa pääsee pelaamaan vähän valtavirrasta poikkeavia kelejä, Sami mietti

Pelit jatkuvat nyt kahdeksan miehen round robinilla ilman sijoitussarjaa. Ykkösen ja kahdeksannen välinen ero on vajaa 150 pistettä eli kaikki on vielä kovasti auki. Paljon ehtii vielä tapahtua, ennen kuin paras nousee pokkaamaan 1.500 euron ykköspalkinnon.

Seija Lankinen

Talin on-line scoring

Tuloksiin


« Palaa