Ranking

Tulosta

Sanna Pasanen vie joukkoa Rankingissa

Sanna Pasanen on ollut paras Talin aamupäivän väännössä

02.04.2016

Talissa keilattava kauden kolmas ja viimeinen Ranking-kiertueen osakilpailu on edennyt ensimmäiseen katkoon. Sanna Pasasen johdolla.

Talin radoille laitettu pitkä WTBA Tokio-hoito osoittautui Suomen huipuille helpoksi. 300-sarjoja tehtiin kolme, Saku Konttila, Matti Virta ja Harri Korkka. Päälle 260:n mentiin parikymmentä kertaa ja 18 parhaan katkorajaksi muodostui 1786, joka tarkoittaa 223,3 keskiarvoa.
Sanna Pasanen aloitti 278-sarjalla, nousi johtoon ja pysyi kärkikolmikossa koko ajan. Viisi viimeistä sarjaa menivät 225 ja 248 väliin ja tuo tahti riitti kahdeksan pisteen naishyvityksen kanssa kahdeksan sarjan tulokseen 1931 (puhdas keskiarvo 233,4). Sillä irtosi voitto kolmella pisteellä ennen Pasi Uotilaa, jonka keskiarvo 241,0 oli päivän paras. Joonas Jähi kellisti keiloja 1914 pisteen edestä ja oli kolmas.

- Aika hidasta oli, sain pallon kääntymään kivasti. Vain yksi heikko sarja tuli, kolmanteen kun en saanut toisella radalla yhtään kaatoa. Muuten oli loogista pelata, todella kivaa. Alussa en osannut paikata, mutta sekin parani loppua kohti, Sanna kertoili matkallaan lounaalle.

Karsintarajalla tapahtui jälleen, kuten aina. Kahdella huonolla sarjalla (186 ja 183) aloittanut Juhani Tonteri veti lopun kovaa ja viimeiseen sarjaan tehty 246 riitti nostamaan hänet 20 sijan ulkopuolelta mukaan, riville 15. Vastaavan kiriin kehitti Tomas Käyhkö, joka oli pudonnut muutamalla edellisellä sarjalla viivan alle. Viimeiseen hän kuitenkin veteli 258 ja pinnisti sijalle 17. Päinvastaista liikettä yritti Kert Truus, joka oli kymmenennen sijan kohdalla ennen viimeistä, johon tuli vain 188. Kolmen reiän jälkeen hän teki loppuun neljä kaatoa ja piti jatkopaikkansa yhden pisteen turvin. Tuo yhdellä ulos jäänyt oli Hannele Impola, jonka loppukiri 258+8 jäi inhottavan vähän lyhyeksi.
Oman mainintansa ansaitsee Sami ”Päällikkö” Luoto, joka oli kärkkymässä jatkopaikkaa sijalla 21. Viimeisen sarjan kahdeksanteen ruutuun hän tinttasi paikkoheitossa täydellä vauhdilla nilkkaansa ja oli pakotettu keskeyttämään kisan kivuliaan irvistyksen kera. Rehellisyyden nimissä mainittakoon, että edes loppujono ei olisi enää riittänyt jatkoon.

Pelit jatkuvat 18 parhaan osalta kuudella sarjalla, josta sitten kahdeksan yläpäästä pelaavat vielä round roinin. Kaikki pisteet kulkevat mukana kaiken aikaa, tietysti.

Pekka Korpi

Talin tulospalveluun

Rataolosuhde WTBA Tokio

 

 

 

 


« Palaa