Ranking

Tulosta

Pasi Uotila vei Rankingjännärin

Ratkaisuvaiheita I: Petteri Saloselle jäi iso reikä, kun kaatoa kaivattiin

14.05.2016

Rankingin loppukilpailun kaikki ratkaisut jäivät viimeisen sarjan viimeisiin heittoihin. Lopulta voittajaksi selvisi Pasi Uotila, toiseksi keilasi Petteri Salonen ja kolmanneksi Joonas Jähi. Naisten ykkönen oli Krista Pöllänen.

Round robinissa järjestykset muuttuivat nopeasti. Kärkimies Riku-Petteri Kivelä putosi kahdella sarjalla seitsemänneksi ja kärkeen nousi kaksikko Joonas Jähi ja Jari Ratia. Toisesta sarjasta aloitti rynnäkkönsä Pasi Uotila, joka löi kolmeen sarjaan 257, 269 ja 258. Noilla lukemilla hän ohitti Jähin ja otti puolestaan johtopaikan, mutta vain hetkeksi. Viidenteen sarjaan Pasi heitti huonosti ja kun seuraavaan tehty 234 ei riittänyt voittoon, nousi Jähi jälleen ykköseksi ja piti sen paikan viimeiseen sarjaan. Tämän kaksikon takana vaanivat Ratia ja Petteri Salonen vielä ihan mukana kuvioissa.
Ensin putosi Jähi, joka teki tuplan jälkeen ison reiän. Vastustajana ollut Juhani Tonteri veti alkupaikon jälkeen kymmenen kaatoa jonoon ja vei sarjan. Jähi taisteli triplan, mutta lipsautti sitten avauksen ulos ja sai vain kaksi keilaa pois pakasta. Kahdella seiskapaikolla tuli 195. Uotila jäi tappiolle Kivelälle alkuruuduissa, mutta sitten heille tuli konehäiriö, jota setvittiin viitisen minuuttia. SiIlä aikaa Ratia ja Salonen kisasivat keskenään ja Petteri löysi jyvän paukuttaen viisi kaatoa jonoon. Se vei hänet jo ohi Jähistä. Voitto karkasi 4-6 reiän myötä, mutta kakkospaikan Salonen piti voitettuaan Ratian 222-182.
Kun Uotilan ja Kivelän sarja pääsi jatkumaan, teki Pasi triplan ja vei Riku-Petterin tyhjän myötä sarjan 215-196. Vielä viimeiseen ruutuun saakka piti jännittää, mutta lopulta Uotilan voitto tuli pistein 3542 (k.arvo 228,1). Salosen kakkostila tuli 25 pistettä heikommalla tuloksella. Jähi jäi kolmanneksi kuusi pistettä Petteristä jääneenä. Ratia oli neljäs.

Naisten kisa oli todella jännittävä, Krista Pöllänen ja Sanna Pasanen vuorottelivat johdossa. Krista aloitti round robinin terävämmin ottaen pienoisen eron, mutta sitten tuli kolmen sarjan tappioputki ja Sanna kiri rinnalle ja ohi. Viimeiseen sarjaan lähdettiin pelaamaan keskinäistä matsia ja eroa oli Sannan hyväksi 37 pistettä. Kumpikin teki reiän ja tuplan ja viimeiseen ruutuun lähdettiin Pölläsen pienessä johdossa. Kymppiin hän jatkoi ysiruudun kaadon tuplaksi ja kun Pasanen ei siihen pystynyt vastaamaan, meni naisten sarjan voitto ja Kiinan matka Krista Pölläselle. Viimeinen sarja oli 203-179 ja loppupisteet 3373-3356.
Näillä lukemilla tuli kokonaiskilpailun sijat viisi ja kuusi. Tonteri oli seitsemäs ja Kivelä kahdeksas.

Pasi Uotila oli luonnollisesti tyytyväinen voittoonsa, vaikka piti sitä jälleen yllätyksenä.
- En ole viime aikoina keilannut kuin kerran viikossa ja viimeiset harjoitukset ovat menneet pieleen.
- Alku oli huono, mutta terästäydyin ja sitten pari pallonvaihtoa olivat onnistuneita. Onnistuin raahautumaan mukana ja kun muilta tuli lopussa apua, pystyin ottamaan voiton.
- World Cupiin Kiinaan en pysty lähtemään, joten se jää Petterin hoitoon, Pasi sanoi lopuksi.

Salonen otti tietysti hyvillä mielin tiedon edustuspaikasta.
- Tiesin lopussa tilanteen ja hetken näytti hyvältä, mutta Pasillahan oli lähes koko sarja pelaamatta. Sen näin, että Joonaksen sarja oli huono ja pääsin hänen ohitseen, Petteri kertoi.
- World Cupin reissussa olen ollut kerran vuonna 2005. Silloin pelattiin Pietarissa ja menimme Piritan kanssa kisoihini junalla. Nyt ei toivottavasti tarvitse käyttää Trans-Siperian rataa, Peetu naurahti.

Krista Pöllänen kertoi, että oli koko ajan tietoinen tilanteesta.
- Minä tiedän aina tilanteen, ei tule yllätyksiä. Kun tein sen tuplan kymppiruutuun, tiesin, että Sannan on tehtävä vähintään tupla. Kun jäi reikä, homma ratkesi siihen, Krista kertasi.
- Keilailu sujui tänään, kuten usein muulloinkin, välillä hyvin ja välillä huonosti. Nyt tuo riitti, hän hymyili.

 

Pekka Korpi

 

Talin Rankingsivuille

 

 

 


« Palaa