Ranking

Tulosta

Rankingista

20.09.2016

Viime kaudella uudistunut Ranking keräsi ilmoittautumisia niin paljon, että kilpailuvaliokunta on lisännyt pelipaikkoja 90:stä 108:aan.

Kiertueelle perustetut erityisryhmät nuorille ,naisille ja senioreille saivat suuren suosion ja saattoivat Rankingin uuteen eloon. Lisämausteen tulevalle kaudelle antaa se, että Rankingin osakilpailut ovat osa seniorien MM-karsintaa vuodelle 2017 Saksaan. MM-karsintaan osallistuvia tuli odotettua enemmän (miehiä 35 ja naisia 12). Kilpailuvaliokunta ei halunnut jättää ketään ajoissa ilmoittautunutta rannalle, vaan päätyi lisäämään paikkoja 108:aan.
Pelit pelataan edelleen yksipäiväisinä Talissa. Pelimuotoa on muokattu siten, että alkuosion kahdeksan sarjaa pelataan kuusi pelaajaa/ratapari ja että alkueristä jatkoon pääsijöitä on entisen 18 sijaan 24.
Pelimaksu pysyy ennallaan. Palkintotaulukoita muutettiin siten, että osakilpailuissa sijoille 19-24 maksetaan 120 €.
Kiertue finaalissa nuorten ykköspalkinto korotetaan 500:n euroon kuten muillakin erityisryhmillä ja yleisessä sarjassa finaalissa seitsemänneksi sijoittuneen palkinto on 250 €.
Kilpailuvaliokunnassa käytiin mittava ja kattava keskustelu siitä, pelataanko yhdessä vai kahdessa erässä. Lopuksi päädyttiin yhteen erään. Tämä poistaa mm. ikuisen narinan siitä kumpi erä on parempi, eikä kenenkään tarvitse odottaa tuntikausia pääseekö jatkoon vai ei. Todettiin myös, että kun kerrankin koko suomalainen keilailukärki on yhtä aikaa radalla, on peli niin tasapuolinen kuin vaan voi olla mm. MM-karsijoiden osalta. Aikataulu venyy laskennallisesti n. 20 prosenttia. Kilpailunjohtaja on luvannut puuttua asiaan, mikäli havaitsee hidasta keilailua. Näitä päätöksiä ei löydy hallituksen pöytäkirjasta, koska niitä ei ole siellä käsitelty. Hallitus ja valtuusto on hyväksynyt Rankingin rahoituksen ja koska kilpailuvaliokunta tehdessään muutoksia keilaajien eduksi, pysyi budjetissa on asia mielestäni OK. Olen kilpailuvaliokunnan puh.joht ja kannan vastuuni kyllä tässäkin asiassa. Toimiessani myöskin hallituksen varapuheenjohtajana, olen sitä mieltä, että jos jokainen pilkunviilaus pitää tuoda hallituksen kokoukseen, voi valiokunnat lopettaa.
Valiokunta työskentelee koko ajan sen vuoksi, että Ranking saataisiin maakuntiin. Tänä vuonna se ei ollut taloudellisesti järkevää eli tuleva Ranking pelataan nyt näin. Ensi vuonna ei ole MM-karsintaa senioreilla ja ensi vuonna on taas uusi Ranking, johon palataan aikanaan.
Ranking säännöt löytyvät: kilpailuvaliokunta/ranking osiosta. Myös ratahoito on siellä.
Valiokunta – ja muutakin järjestötyötä tehdään omalla ajalla, muun elämän ohessa. Kömmähdyksiä ja virheitä sattuu aina, kuten tässäkin tapauksessa, tiedottaminen olisi voinut olla parempaa.

Hyvää kilpailumenestystä Ranking-turnaukseen!
Raimo Palokoski, kilpailuvaliokunnan puheenjohtaja


« Palaa