Muut uutiset

Tulosta

Kahila nosteli

11.01.2017

Vuoden lopulla Lahdessa keilattiin keilaseura Kaadon 76-vuotiskisa. Kilpailun finaali kuitenkin keilattiin vasta tiistaina 10. tammikuuta. Voittoon keilasi kotkalainen Otso Kahila.

Launeella keilattiin ensin viisi sarjaa, josta pelejä jatkoi yhdeksän parasta. Tiukkaa oli jatkorajan tuntumassa, kun Bayn Wiljami Hämäläinen eteni jatkoon vain kolmen pisteen erolla seurakaveriinsa Jesse Ahokkaaseen. Tämä oli kilpailussa jo toinen kerta, kun Hämäläisellä oli ehkä hieman tuuria mukana. Hän oli viimeinen tuloksella finaalin selviytynyt, kahden pisteen erolla.

Viiden sarjan jälkeen kärjessä oli TPS:n Jesse Kallio (kuvassa Kahilan vasemmalla puolella) ja hyvältä näytti seuraavan vaiheen alussakin. Vasta 14-vuotias Otso Kahila teki kuitenkin mahtavaa nousua ja lopulta ratkaisu oli näiden kahden keilaajan kauppaa. Kallio lopetti ensin hienosti seitsemän kaadon jonoon, saaden viimeiseen sarjaansa 259 pistettä. Yhteistulosta kahdeksaan sarjaan syntyi 1920 (240,0). Tämä pakotti Kahilan tekemään tuplan kymppiruutuun. Sen hän teki ja vielä yhden lisäksi, joten hän lopetti viiden kaadon jonoon ja sarjaan 246, jolla hän meni Kallion ohi vain viidellä pistellä. Yhteistulos 1925 sisälsi 64 pistettä tasoituksia sekä sarjat 237, 230, 214, 248, 201, 256, 229 ja 246.

Lahden yleisö palkitsi voittajan isoilla aplodeilla viimeisien heittojen jälkeen.
- Oli kyllä kiva keilata ja olin hieman yllättynyt kannustuksesta. Tavoite oli viiden parhaan joukkoon ja tiesin, että siihenkin pääseminen on haastavaa. Arvostan tätä voittoa todella korkealle. Heitto meni vuoristorataa, mutta lopulta kaadoin keiloja enemmän kuin muut, Kahila kertoi.

Suurimman osan erikoiskilpailuiden voitoistaan Kahila on keilannut kotihallissaan Kotkassa sekä Loviisassa. Keilaseura HWT:ä edustava Kahila pitää suurimpana voittonaan Junnu Tourin osakilpailuvoittoa Tampereella viime vuoden lokakuussa. Tähän Otso ei kuitenkaan tyydy, vaan toivoo osakilpailuvoittoja myös jatkossa.
- Tavoitteeni on pärjätä Junnu Tourilla sekä nousta junioreiden maajoukkueryhmään. Ahokkaan Japen kanssa olen treenaillut ja mieluusti treenaisin enemmänkin, 5steps valmentajien kanssa harjoitteleva nuorukainen kertoi.

Lopulta kolmanneksi kiilasi Valtti B.E.T:n Jani Paavilainen (1838) vai kahden pisteen erolla Pinjetsin Mika Luotoon (1836). Erot olivat lopulta siis hyvinkin selvät kärkikaksikkoon. Vaikka karsinnassa mentiin kovaa ja kuudentoista tuloksella jatkoon menneen joukkoon vaadittiin tulos 1395, ei finaalissa ihan samanlaisia tuloksia keilattu.

Tällä hetkellä Lahdessa keilataan vielä tämän viikon ajan Firma SM-kilpailuita, jotka päättyvät sunnuntaina. Samalla päättyy myös erikoiskilpailu, jonka karsinnassa käydään suoraan loppukilpailu.

Hannele Impola

Kisasivulle


« Palaa