European Bowling Tour

Tulosta

Singaporen maajoukkuenaiset vauhdissa

11.01.2017

Keskiviikkona Ballmaster Openiin saatiin jo mukavasti kansainvälisyyttä. Raikkaimman tuulahduksen toivat Singaporen maajoukkuenaiset, jotka valloittivat aamuerän neljä kärkisijaa. Parhaan tuloksen, 1422, teki pitkään maajoukkueessa edustanut Shayna Ng.

Singaporelaisista kovimman taistelun erän parhaasta tuloksesta kävivät kokeneet maajoukkuenaiset Shayna Ng ja Cherie Tan. Vasenkätinen Cherie oli jo noussut Shaynan edelle viimeisessä sarjassa, mutta päätösruudun triplalla Shayna rutisti viidellä pisteellä kärkeen. Shaynan peli oli tasaista ja varmaa, sarjat 246, 258, 210, 196, 240 ja 224. Hän olisi lunastanut paikan loppukilpailuun myös ilman tasoitusta, kun puhdas tulos oli 1374. Kolmanneksi erässä keilasi Tracy See, 1366, ja neljänneksi Daphny Tan, 1357. Koko kvartetilla on nyt tulokset, jotka riittänevät loppukilpailuun. Paras amerikkalainen ja samalla myös paras mies oli Anthony Simonsen pistein 1354.

27-vuotias Shayna on keilannut Singaporen maajoukkueessa jo kymmenen vuotta. Hänen paras saavutuksensa on all eventskulta Abu Dhabin MM-kilpailuista joulukuulta 2015.
- Se on ehdottomasti paras saavutukseni. Ja makein, Shayna tuumaa. Hän voitti kullan yhden pisteen erolla USA:n Liz Johnsoniin.
- Jos hän olisi tehnyt kympin täyteen kaatoja, olisimme päätyneet tasatulokseen. Kaksi kaatoa hän teki, mutta sitten jäi imukasi, Shayna muistelee. Tuo loppuratkaisu on omassakin muistissa hyvin vahvana ja se, kuinka Liz pressiin tullessaan huokaisi ”that damn eight pin”.
- Minä olisin varmasti siinä tilanteessa ollut todella vihainen, Shayna toteaa.

Singaporen Keilailuliitto palkitsi kultamitalistin 10.000 dollarin stipendillä. Palkkaa ammatikseen keilaava Shayna saa Singaporen valtiolta, joka myös hyvin pitkälle asettaa vaatimukset urheilijoille.
- Kuulun Spex-ryhmään, jolle valtio maksaa palkkaa. Meidän on harjoiteltava viitenä päivänä viikossa kolme tuntia radoilla ja kolme kertaa viikossa käymme salilla. Ja sitten tietenkin, kun on isot kisat tulossa, harjoittelemme enemmän, Shayna kertoo. Singaporen miesten ryhmän ohjelmaan Ballmaster ei ole kuulunut, he menevät pelaamaan turnausta jonnekin Aasian maahan.
- En itse asiassa tiedä, miksi me tulemme juuri Ballmasteriin. Ehkä, koska tämä on hieno turnaus ja täällä on erittäin paljon hyviä keilaajia. Ballmaster on meille hyvä haaste, toista kertaa Ballmastersissa oleva Shayna toteaa.
- Tämä on kiva keilahalli. Katto on korkealla ja halli on valoisa. Halli tuntuu suuremmalta kuin 36 rataa.
- Ainoastaan siihen, että täällä Suomessa on niin kylmä emme ole tottuneet. Tosin, emme juurikaan ole ulkona. Niin kauan kuin joku meistä vielä pelaa, olemme katsomassa pelejä ja kannustamassa. Jos sitten tulee vapaapäivä, saatamme mennä kaupungille.

Loppukilpailua Shayna ei kertomansa mukaan ole ajatellut, eikä juuri ajattelekaan.
- Yritän olla ajattelematta finaaleja. Pelaamme vain ja yritämme opiskella ratoja ja olosuhdetta. Täytyy pitää ajatukset kirkkaina ja mieli avoimena, hän päättää.

Erän makupala oli Parker Bohn III:n täysosuma toiseen sarjaan. Siitä huolimatta Parker ei vieläkään saanut finaalitulosta, mutta nyt lukema nousi jo uudelle sataluvulle, 1305.

Ballmaster Openin finaali lähetetään sunnuntaina YLE:n kakkoskanavalla alkaen kello 17:50. Ennen sitä päivän Urheiluviikonloppuun sisältyy paljon keilailua. Puolenpäivän maissa samalta kanavalta tulee pätkä Osku Palermaasta ja Pyry Puharisesta haastatteluineen sekä muita haastatteluja suoraan Talista. Ennen sunnuntaita Talissa kuitenkin tapahtuu paljon kaiken aikaa. Katsomoon poikkeaminen kannattaa varmasti.
Tämän päivän toinen erä alkaa kello 15:00. Huomenna keilataan kaksi erää kello 15:00 ja 19:00 alkaen. Perjantaina ja lauantaina eriä on kolme, loppukilpailu alkaa lauantai-iltana.

Seija Lankinen

Talin sivuille
Turnauksen sivuille
Online scoring

 


« Palaa