European Bowling Tour

Tulosta

Erän ykkönen – jälleen Singaporesta

Daphne Tan oli keskiviikon toisen erän paras tuloksella 1384.

11.01.2017

Myös keskiviikon toisen erän ykköseksi keilasi nainen Singaporesta, Daphne Tan tasoituksin 1384 ja otti sillä paikan loppukilpailuun. Sinne tästä erästä menevät myös Riihimäen Sinisten Samuli Tiainen, 1373, ja USA:n Anthony Simonsen, 1367.

Daphne Tan (26) teki jo edellisessä erässä erittäin todennäköisesti loppukilpailuun oikeuttavan tuloksen 1357, mutta kävi nyt parantamassa sitä sellaiseen lukemaan, että varmasti riittää. Tan keilasi alkuun neljä sarjaa tasapaksulla parivauhdilla 209-224 väliin. Kahden viimeisen sarjan kiri antoi 231 ja 245 ja puhdas tulos kipusi lukemaan 1336 (222,7).

Pieniä muutoksia Daphne Tan kertoi ennen tätä toista pelierää tehneensä. EBT säännöthän kieltävät pallon pinnan muuttamisen kuuden sarjan aikana, joten sitä piti odotella erän päättymiseen saakka.
- Muutin muutaman pallon pintaa ja ne toimivat nyt paremmin. Nyt pallot tuntuivat menevän alussa vähän pidemmälle ja minulla oli siinä fressillä enemmän ongelmia kuin aamulla. Olosuhde aukesi neljännen sarjan lopussa ja kahdessa viimeisessä sarjassa oloni oli todella luottavainen ja levollinen, Daphne kertoi.

Hänelle visiitti Taliin on toinen.
- Olin nuorten MM-kilpailuissa täällä seisemän vuotta sitten ja nyt sitten toista kertaa. Halli on iso ja avara, hienoa on myös se, että on tilaa myös katsomolle.
Kuten Shayna Ng, ei myöskään Daphne ole uhrannut ajatuksia finaalille.
- En ole miettinyt sitä. Se on vielä useamman päivän päässä. On liian aikaista miettiä finaaleja, kymmenvuotiaasta saakka keilannut Daphne tuumi.
Hänen uran paras saavutuksensa on naisten MM-joukkuehopea vuodelta 2011. Samassa joukkueessa keilasi hänen pari vuotta vanhempi sisarensa Cherie, joka niin ikään edelleen kuuluu tähän valmennustiimiin, jossa kaikki ovat keilaavia kokopäivätyöläisiä valtion palkkalistoilla.

Kotimainen ilon pilkahduksemme tässä erässä oli Samuli Tiainen. Päivän aikaisemmassa erässä hieman alle 1300 keilannut Samuli aloitti toisen pelinsä rauhallisissa merkeissä sarjoin 203 ja 194. Kolmannessa sarjassa palaset loksahtivat kohdalleen ja Samuli aloitti kaatojonojen tehtailun. Hän kiri pelin 1373 lukemaan sarjoin 249, 235, 223 ja 269. Viime kesänä nuorten MM-kilpailuissa masters- ja parikultaa voittanut Anthony Simosen kauhoi kahden käden heittotyylillään niin ikään nousujohteisesti ja pääsi tulokseen 1367.

Huomenna karsinta jatkuu kahdella pelierällä kello 15:00 ja 19:00 eli päästään iltavuoroon. Pelaajalistoilta löytyy mm. Israelin Or Aviram, PBA ammattilainen Marshall Kent, Ruotsin Cajsa ja Jenny Wegner, jotka syksyllä säväyttivät maailmancupin ja Eurooppa cupin voitoillaan sekä kahden vuoden takainen Ballmaster voittaja Englannin Paul Moor.

Seija Lankinen 

Talin sivuille
Turnauksen sivuille


« Palaa