SM-Liiga

Tulosta

Giants vei seitsemännen kierroksen

Porin Giantsin joukkue Riikka Nenonen, Piritta Maja, Sanna Pasanen, Ani Juntunen, Mari Nurmilo oli seitsemännen kierroksen paras.

18.03.2017

Sarjajohtaja Porin Giants vei naisten SM-liigan seitsemännen kierroksen tiukkojen vaiheiden jälkeen. Toiseksi sijoittui Lahden Bay ja kolmanneksi Helsingin GB.

Talissa pelatun naisten SM-liigan seitsemäs kierros ei tuonut yllätyksiä, vaan kärjessä kierroksella olivat tutut joukkueet. Sarjajohtaja Porin Giants oli päivän paras voittamalla viisi peliä seitsemästä. Heidän keskiarvo oli 807,4, jokz oli vajaa parikymmentä pistettä parempi, kuin seuraavaksi parhaan. Giants koki tappionsa pahimmille kilpakumppaneille GB:lle ja Baylle. Giantsin päivä oli tasaisen vahva eikä suuria notkahduksia tullut.
-Ei meillä ollut vaikeuksia, kuin ottelussa GB:a vastaan ja nekin saatiin sitten ratkottua, totesi Sanna Pasanen. Suuret erot olisivat voineet saada Giantsin pelaamaan vain sinne päin, mutta he pitivät focuksen kokoajan pelissä.
-Liigafinaalit tulevat pian, joten pelasimme tänään ja pelaamme huomennakin siitä, että voitamme joka pelin. Olosuhde näytti hyvin taitoerot ja oikeita ratkaisuja piti tehdä, että keilat sai kaatumaan.
-Pelattiin järkevästi ja tehtiin yhdessä muutokset, niin kaikki pysyivät kartalla, Sanna toteli. Huomenna Giants lähtee jälleen hakemaan kierrosvoittoa. -Emme halua saada viime vuoden tapaan hopeaa, joten nyt otetaan jo yliotetta vastustajista, Pasanen päätti. Porilaisten kanssa kierrosvoitosta loppuun saakka taisteli Bay, joka jäi lopulta 75 pisteen päähän. Bay voitti kuusi peliä ja koki ainoan tappionsa R-ABC:lle. Bayn keskiarvo oli 779,6. Tasaisen kierroksen kolmanneksi keilasi jo pudotuspelipaikan varmistanut Helsingin GB. Helsinkiläiset voittivat Giantsin tavoin viisi ottelua ja olivat päivän toiseksi paras joukkue keskiarvollisesti 788,6. Eroa Giantsiin jäi 132 ja Bayhyn 57 pistettä. Lappeenrannan R-ABC oli neljäs voittaen neljä peliä ja jääden kärjestä 377 pistettä. Viidenneksi keilasi niin ikään neljä voittoa napsinut Raision Nasevat. He jäivät kärjestä 501 pistettä. Kuudenneksi ja seitsemänneksi sijoittuivat Turun TPS ja Tampereen Cherry. He jäivät porilaista reilut 900 pisteen päähän. Turun Urheiluliitto piti tälläkin kierroksella perää. Nolla voittoa ja 1480 pistettä kärjestä kertoo karua kieltään.

Sanna Pasanen tehokkainen nainen

Porin Giantsin ankkuri Sanna Pasanen oli tehokkain nainen keilaten seitsemään sarjaan 1600 pistettä (228,6). Hänen perässän tulivat Lahden Bayn Eliisa Hiltunen 1525 (217,9) ja Giantsin Piritta Maja 1438 (205,4) Kaikkiaan seitsemän naista keilasi parivauhtia.

Runkosarjassa ei suuria muutoksia

Runkosarjan osalta jännitys on mennyt jo aiemmin. Giants johtaa sarjaa 1808 pisteen erolla GB:hen ja 2048 pisteen erolla Bayhyn. Nämä kolme joukkuetta ovat varmistaneet jo paikkansa liigafinaaleissa. Rabbe ja Cherry pitävät seuraavia sijoja. Nasevat nousivat TPS:n kantaan taistelemaan kuudennesta sijasta, mutta kun liigakarsintaa ei pelata on kyse vain kunniasta. Turun Urheiluliitto on jäänyt sarjajohtaja Giantsista jo 10033 pisteen päähän. Runkosarjan päättävä kahdeksas kierros keilataan huomenna kello 9.00 alkaen.

Tulokset

Olli Pakonen


« Palaa