SM-Liiga

Tulosta

Naisten runkosarjan päätöspäivä

19.03.2017

Kuuden ottelun jälkeen Porin Giants johtaa kahdeksatta kierrosta 74 pisteen erolla Lappeenrannan R-ABC:hen. Kolmantena on Helsingin GB. Henkilökohtaisissa tuloksissa kärjessä on Giantsin Sanna Pasanen 1330 (221,7)

7 ottelut

Kierrosvoitosta käytiin kamppailu R-ABC:n ja Giantsin välillä. Voittajasta kruunataan kierrosvoittaja. Giants siirtyi neljään ruutuun 42 pisteen johtoon Sanna Pasasen neljän jonon ansiosta. Sarjan loppupuolella mentiin kutakuinkin tasatahtia. Viimeisessä ruudussa Rabbe intoutui vielä taistelemaan kierrosvoitosta. Sanna Pasasen tehtyä 7-10 viimeiseen ruutuun olisi Marjo Hirvoselle tupla riittänyt. Ensimmäinen tuli, mutta toisella jäi stereot ja Giants otti näin ollen myös sunnuntaina kierrosvoiton. Loppulukemat ottelussa 781-776. Sanna keilasi 222, Marjo 225.

Nasevat ja TPS päättivät kautensa keskinäiseen kohtaamiseen. Alkuun mentiin tasatahtia, mutta sen jälkeen raisiolaiset lisäsivät kaasua ja hetkessä ero oli yli 60 pistettä ja peli taputeltu. Naseville kauden viimeiset bonukset 810-734. Petra Eriksson-Sola keilasi 231, Teea Mäkelä 246.

Urheiluliitto pelasi tällä erää viimeisen liigapelinsä Cherryä vastaan. Urheiluliitto johti puolessa välissä alle 10 pisteellä. Sen jälkeen turkulaiset petrasivat ja hakivat päivän kolmatta voittoa. Lopussa Cherryn virta ei enää riittänyt haastamaan Urheiluliittoa ja näin he päättivät kauden voittoon lukemin 757-733. Heidi Kivikoski oli Urheiluliiton paras 222, Jenna Rytkönen Cherryn 209.

Välieräjoukkueet Bay ja GB hakivat asetelmia kauden viimeisessä runkosarjapelissä. Kuusi ruutua mentiin tasatahtia. Roosa Lundén päätti ottaa viimeiset bonukset joukkueelleen ja itselleen kierroksen pelaajan tittelin ja GB marssi lopulta selvään voittoon 874-791. Roosan sarjaksi 278, Eliisa Hiltunen Baylle 227.

6 ottelut

Bay otti komennon Cherryä vastaan heti sarjan alussa. Bay paikkasi hyvin ja vaikka kaatojonoja ei tullut kasvoi ero ruutu ruudulta, kun tamperelaiset tekivät enemmän tyhjiä. Ero ennen viimeistä ruutua oli jo 55 pistettä eikä Cherry saanut loppukiriään käyntiin. Baylle bonukset 765-715. Bayn paras oli Eliisa Hiltunen 203, epätasaisen Cherryn Jenna Rytkönen 222.

GB oli Lundénien varassa ottelussa Urheiluliittoa vastaan. Reija teki kahdeksanteen ruutuun neljän jonon ja siihen saakka melko tasainen ottelu ratkesi. GB kuittasi bonukset 737-685. Reija Lundén ylsi ainoana yli 200 tehden 204.

R-ABC jatkoi hyviä otteitaan TPS:aa vastaan ja karkasi kolmessa ruudussa yli 40 pisteen karkumatkalle. Sarjan puolenvälin jälkeen Jenni Blomberg, Vilma Salo ja Marjo Hirvonen intoutuivat kaatojuhlaan ja nuori TPS:n joukkue oli murskattu tuloksin 876-702. Marjo oli ottelun paras 236 sarjallaan.

Nasevat johti kolmen ruudun jälkeen aavistuksen Giantsia. Viidennen ruudun pystärillä Giants ajoi 15 pistettä ohi. Tämän jälkeen porilaiset laittoivat kaatoruletin pyörimään ja Nasevat jäi telineisiin. Lopulta eroksi tuli vajaa sata pistettä luvuin 843-758. Piritta Maja oli vahvin porilainen 249, Petra Eriksson-Sola keilasi 204.

5 ottelut

Giants aloitti pelin vahvasti TPS:aa vastaan. Kahdella pelaajalla oli alkuun triplat ja kun turkulaisten peli sakkasi oli eroa tullut kolmeen ruutuun jo toistasataa pistettä. Tämän jälkeen suurin taistelu oli ottelusta häipynyt ja ero pysyi melko lailla ennallaan. Giantsille voitto pistein 855-723. Giantsin koko nelikko heitti jälleen yli 200. Parhaana tällä kertaa Ani Juntunen 233. Teea Mäkelä yli 200 TPS:stä tehden 211.

Nasevien vajaan parinkymmenen pisteen johdossa mentiin Rabbea vastaan miltei koko sarja. Kumpikaan joukkue ei häikäisevää peliä pelannut eikä suurempia kaatojonoja syntynyt. Ratkaisu meni ankkureihin. Nasevat johtivat tässä kohtaa kaksi pistettä. Kumpikin ankkuri Petra Eriksson-Sola ja Marjo Hirvonen tekivät kaatoja kymppiin ja kun Marjolla oli myös ysissä kaato, niin korjasi Rabbe lopulta pelin itselleen 10 pisteellä 741-731. Kukaan ottelussa ei yltänyt 200 sarjaan.

Urheiluliitto lähti haastamaan Bayta ja hakemaan jo päivän kolmatta voittoa. Tämä kuitenkin tyrehtyi heti alkuun, sillä heidän peli ei lähtenyt kulkemaan. Ei kulkenut Bayllakaan, mutta rutiinitaso on niin paljon parempi, että he laskettelivat helppoon voittoon pistein 739-643. Tässäkään ottelussa ei 200 ylityksiä nähty.

GB oli alkusarjassa niskan päällä Cherryä vastaan. Puolessa välissä ero oli heidän hyväkseen 20 pistettä ja se tuplaantui kahdeksannessa ruudussa. Tästä eivät tamperelaiset enää nousseet vaan GB:lle bonukset 773-693. Reija Lundén ylsi ainoana yli parirajan tehden 216.

4 ottelut

Nasevat otti 12 pisteen johdon kolmeen ruutuun. Bay ei hetkahtanut tästä vaan ero pysyi pienenä ja kävi välillä lahtelaiset johdossakin. Kahdeksan ruudun jälkeen Nasevat olivat viisi pistettä edellä. Ysiruudussa tilanne pysyi samana. Kymppiruudussa Nasevat tekivät yhden reiän ja Bay pelasi puhdasta ja he menivät sillä niukkaan voittoon sarjoin 723-703. Ottelun ainoan parisarjan teki Eliisa Hiltunen, 202.

Cherry pysyi Giantsin kyydissä kolme ruutua. Tuossa kohtaa oltiin pinnalleen tasoissa. Sitten jättiläiset laittoivat pökköä pesään ja Cherry jäi kyydistä. Ero kasvoi roimasti ruutu ruudulta ja lopulta sitä oli reilusti toistasataa pistettä. Loppuluvut porilaisille 859-703. Giantsin kaikki pelaajat vetivät yli pari. Parhaana Sanna Pasanen 237. Cherryn Jonna Jokinen teki 209.

GB tuli tauolta hyvin ja pelasi laadukkaasti. Vastustaja TPS jäi telineisiin ja Roosa Lundénin johdolla GB teki selvää turkulaisista. Puolessa välissä ero oli jo 65 pistettä ja kasvoi siitä ja lopulta peli päättyi GB:n murskavoittoon sarjoin 810-673. Roosa oli GB:n paras 232. TPS:n pelaajat eivät 200 saaneet puhki.

Urheiluliitto ja R-ABC pelasivat tasatahtia alkusarjan. Päivi Wiman-Mikkolan kahdeksanteen ruutuun tekemän neljän jonon ansiosta ero oli yli 20 pistettä turkulaisille. Rabbe ei saanut peräkkäiskaatoja ja puhdasta pelannut Urheiluliitto otti päivän toisen voiton sarjoin 778-748. Päivi oli tasaisen Urheiluliiton paras 209 sarjallaan. Rabben kaikki kaikessa oli Marjo Hirvonen, 239.

3 ottelut

Rabbe oli niskan päällä ottelussa kotijoukkue GB:a vastaan. Sanna Ohrimovitschin viiden jonon avustamana ero oli puolessa välissä sarjaa 21 pistettä. Rabbe pelasi todella hyvin ja ei GB pelannut huonosti, mutta lappeenrantalaisten keilaaminen oli sen verran vakuuttavaa, että kovatasoinen ottelu päättyi lopulta heidän voittoon luvuin 883-819. Sannan sarjaksi tuli 257. Roosa Lundén teki GB:lle 236.

Turun paikallinen alkoi TPS:n komennossa. Urheiluliiton ankkuri Pia Palviainen yritti pitää joukkojaan mukana, mutta TPS:n nuori joukkue pelasi varmempaa peliä. Ero oli kahdeksan ruudun jälkeen 90 pistettä ja peli oli taputeltu. Voitto TPS:lle sadalla pisteellä 851-751. Tiia-Maria Roos oli tasaisen Palloseuran vahvin 228, Pia Palviaisen sarjaksi tuli 235.

Kärkikamppailu Giantsin ja Bayn välillä oli kovatasoinen, kuten odottaa saattoi. Giants oli alkuun vahvempi ja johti neljän ruudun jälkeen 26 pistettä. Bay kiri eroa kiinni ja ennen viimeistä ruutua lahtelaiset johtivat yhdeksän pistettä. Krista Pölläsen tripla kympin ensimmäisellä vei lahtelaiset jo yli 20 pisteen etumatkalle ja kun ankkuri Eliisa Hiltunen teki kymppiin tuplan oli peli selvä. Bayn voitto kirjataan 818-787. Riikka Hakala tykitti 224, Sanna Pasanen 225.

Nasevat olivat pitkin sarjaa hieman johdossa Cherryä. Viiden ruudun jälkeen ero oli viisi pistettä ja yhdeksän ruudun jälkeen 17 pistettä. Kummankin joukkueen avaajat tekivät reiät, mutta Jaana Anttas paikkasi 3,6,7,10 kuvion ja etu siirtyi entistä enemmän raisiolaisille. Tämän jälkeen ero repesi lisää ja Naseville bonukset 726-661. Tuula Tamminen heitti 209.

2 ottelut

Nasevat aloitti ottelun Urheiluliittoa terävämmin ja johti kolmen ruudun jälkeen 21 pisteellä. Seitsemään ruutuun ero oli kasvanut jo 39 pisteeseen. Urheiluliitolla oli kuitenkin kaksi tuplaa, joten he olivat vielä hyvissä asemissa. Ysi- ja kymppiruuduissa Nasevat sortuivat tekemään tyhjiä ja Urheiluliitto kiitti tekemällä hyvän lopun. Näin Urheiluliitolle päivän ja viikonlopun ensimmäinen voitto luvuin 705-690. Ottelun ainoan parisarjan teki Päivi Wiman-Mikkola 213.

GB otti reilun 10 pisteen etumatkan kolmeen ruutuun Heidi Mannisen triplalla ottelussa Giantsia vastaan. GB oli tästä eteenpäinkin kuskin paikalla ja ero oli seiskaruudussa jo 49 pistettä. Yhdeksännessä ruudussa oli jo ratkaisun makua, kun GB teki pystärin yhdellä tuplalla sekä yhdellä triplalla höystettynä. Lopullisen ratkaisun iski Roosa Lundén, joka laittoi loppuun kuusi kaatoa ja Giants oli lyöty. GB:lle voitto todella kovatasoisessa ottelussa 883-830. GB:n tehokkain oli Heidi Manninen 256, Giantsin tuttuun tapaan Sanna Pasanen 235.

Rabbe otti ohjat Cherryä vastaan Vilma Salon neljän jonon ansiosta. Tällöin lappeenrantalaisten johto oli 31 pistettä. Sitten kuvaan astui Jonna Jokinen, joka teki kahdeksanteen ruutuun jo viidennen kaadon peräkkäin ja vei tamperelaiset 27 pisteen johtoon. Kymppiin lähdettäessä Rabbe oli kääntänyt taas johdon itselleen 10 pisteeseen. Lopun rynnistyksestä huolimatta Rabbe selviytyi ottelusta voittajana luvuin 810-792. Vilma teki 244, Jonna 233.

Bay johti kymmenkunta pistettä kolmeen ruutuun TPS:a. Turkulaiset kävivät johdossa seiskaruudussa, mutta lopun tulivat lahtelaiset kovempaa ja ottivat bonukset 753-714. Riikka Hakala teki Baylle 206, Teea Mäkelä TPS:lle 214.

1 ottelut

Cherry otti 36 pisteen johdon neljän ruudun jälkeen, jota TPS pikkuhiljaa kuroi umpeen ja Peppi Konsterin tuplalla kahdeksanteen ruutuun oli eron saavuttanut. Yhdeksän ruuduun jälkeen TPS johti kahden tuplan ansiosta 35 pistettä. Kymppiruudussa turkulaiset tekivät yhden tyhjän ja ratkaisu meni ankkureihin. Teea Mäkelä teki ysipaikkon ja yhdeksän. Jonna Jokisen täytyi tehdä tupla ja paljon pois. Hän teki kympin täyteen kaatoja ja vei joukkonsa neljän pisteen voittoon sarjoin 723-719. Jonna oli ainoa 200 tekijä ottelussa. Hänen sarjansa oli tasan 200.

Bay ja Rabbe hakivat asemiaan alkusarjasta ja neljän ruudun jälkeen Rabbe johti pisteellä. Kuutosruudun kahdella tuplalla lappeenrantalaiset siirtyivät 40 pisteen etumatkalle. Ysiruudun Marjo Hirvosen triplalla ero kasvoi jo 50 pisteeseen. Bay yritti vielä viimeisessä ruudussa pistää kampoihin, mutta ero oli liian suuri, vaikka lappeenrantalaiset tekivätkin kaksi tyhjää. Voitto Rabbelle 763-739. Jenni Blomberg oli Rabben paras 206, Eliisa Hiltunen Bayn 216.

Nasevat johti GB:a neljän ruudun jälkeen 40 pistettä. GB pääsi sarjan edetessä paremmin peliin kiinni ja yhdeksänteen ruutuun he tekivät kaksi tuplaa ja ero oli neljä pistettä Naseville. Peli meni ankkureihin ja Heidi Manniselta vaadittiin tuplaa. Sitä ei tullut ja Naseville bonukset 707-702. Tuula Tamminen oli ottelun ainoa 200 rikkoja. Hänen tuloksensa oli 213.

Giantsin ja Urheiluliiton peli alkoi yllättävän tasaisissa merkeissä, sillä porilaiset johtivat viiden ruudun jälkeen 24 pisteellä. Ani Juntunen intoutui tekemään kahdeksannesta ruudusta saakka kaatoja ja ero repesi lopussa. Giantsille päivän ensimmäiset bonukset 841-722. Sanna Pasanen oli Giantsin vahvin 227, Pia Palviainen Urheiluliiton 200.

Online scoring

Tulokset

Olli Pakonen


« Palaa