SM-Liiga

Tulosta

Giants otti myös kahdeksannen kierroksen voiton

Porin Giants voitti kahdeksannen kierroksen ja runkosarjan.

19.03.2017

Naisten SM-liigan päätöskierros oli kärjen osalta jälleen tasainen. Kierrosvoitto ratkesi viimeisessä ottelussa. Porin Giants voitti kierroksen. Helsingin GB tuli toiseksi ja Lappeenrannan R-ABC kolmanneksi. 

Runkosarjan viimeisellä kierroksella ainoa panos oikeastaan oli kierroskohtainen menestys. Porin Giants oli jälleen vahvin voittaen viimeisessä ja ratkaisevassa ottelussa Lappeenrannan R-ABC:n. Tällä voitolla porilaiset veivät kierroksen nimiinsä 198 pisteen marginaalilla. Giants voitti viisi peliä ja keilasi 828 pisteen keskiarvolla. Giants hävisi eiliseen tapaan pelinsä pahimmille kilpakumppaneille Helsingin GB:lle ja Lahden Baylle. Tämä ei kuitenkaan hetkauttanut joukkueen konkaria, Piritta Majaa.
-Ei meiltä noin vain oteta yliotetta, joten hyvillä fiiliksillä lähdemme Lahteen taistelemaan mestaruudesta.
Giantsin peli oli pitkälti samanlaista kuin eilen, mutta pientä eroa löysi Maja.
-Hieman erilailla pallot meni, mutta ehkä tänään ei tarvinnut niin paljon kokeilla kuin eilen, hän tuumasi.
Naisten liigaa pelataan nykyään samalla kelillä kaksi päivää. Tätä Maja pitää kaksipiippuisena asiana.
-Ymmärrän pointin siihen, mutta se lisää kyllä tasoeroja, kun toiset joukkueet oppivat kelin pelaamisen viikonlopun aikana paljon paremmin kuin toiset.
Helsingin GB kiilasi viimeisen pelin ansiosta pisteen Lappeenrannan R-ABC:n ohi. GB voitti Giantsin tapaan viisi peliä, mutta keskiarvo oli miltei 30 pistettä heikompi. GB koki tappiot Naseville ja R-ABC:lle. R-ABC hävisi siis pisteen GB:lle. Myös lappeenrantalaiset ottivat viisi voittoa. Heidän tappionsa tuli yllättäen Urheiluliitolle sekä viimeisessä pelissä siis Giantsille. Viiteen voittoon ylsi myös Lahden Bay. Joukkuekeskiarvo oli porilaisia 67 pistettä heikompi, joten kärkeen tuli matkaa 468 pistettä. Kolmeen voittoon ylsivät Raision Nasevat ja Turun Urheiluliitto. Eroa kärkeen oli Naseville 911 pistettä ja Urheiluliitolla 995 pistettä. Hännänhuippuna viimeisellä kierroksella olivat yhden voiton ottaneet Turun TPS ja Tampereen Cherry. Päivä oli kummalleki joukkueella synkkä, sillä eroa kärkeen tuli toistatuhatta pistettä.

Roosa Lundén kierroksen pelaaja

GB:n Roosa Lundén nousi viimeisen sarjan mahtipelinsä (278) ansiosta kierroksen pelaajaksi ohi Giantsin Sanna Pasasen. Roosa pelasi tulosta 1567 (223,9). Roosa oli hyvän päivän jälkeen iloisissa tunnelmissa.
-Tänään keilasin paremmin ja samalla pallolla samasta paikkaa. Ainoastaan abrolon hiontalaikkaa näytin pallolle välillä, Roosa kertasi. GB ja Bay ottavat mittaa toisistaan välierässä 8.4. Lahdessa ja Roosalla on revanssi mielessään.
-Se on viime vuoden uusinta ja tänä vuonna me menemme Giantsia vastaan loppuotteluun, päätti Roosa. Sannan noteeraus oli 1552 (221,7). Päivän kolmas oli kuusi peliä pelannut Giantsin Ani Juntunen 1288 (214,7).

Runkosarja Giantsin ylivoimaa

Porin Giants voitti runkosarjan ylivoimaiseen tyyliin. Eroa toiseksi tulleeseen Helsingin GB:hen tuli 2006 pistettä. Kolmas välieräjoukkue on Lahden Bay, joka jäi porilaisista 2516 pistettä. Nämä kolme joukkuetta kisaavat liigakullasta huhtikuun 8. Päivänä Lahdessa. Neljänneksi sarjassa sijoittui Lappeenrannan R-ABC. Heidän eronsa pudotuspeleihin oli reilu 1700 pistettä ja Giantsiin 4264 pistettä. Tampereen Cherry oli viides jääden kärjestä 8052 pistettä. Seuraavina tulivat reilu 8000 pinnaa jääneet Raision Nasevat ja Turun TPS. 1-divisioonaan tippuu Turun Urheiluliitto, joka jäi kauden aikana Giantsista 11028 pistettä. Se on paljon se.

Tulokset

Olli Pakonen


« Palaa