SM-Liiga

Tulosta

Naisten SM-karsinta viikkoa vaille valmis

08.05.2017

Naisten SM-kilpailuissa on jäljellä enää viimeinen karsintaviikko. Loppukilpailut keilataan 20.-21.5.2017.

Naisten SM-kisojen kolmantena viikonloppuna keilattiin täysin erin. Lauantain ensimmäisessä erässä ei vielä uusia finaalituloksia nähty. A-tasolla erän parhaimman tuloksen, 1415 heitti Nina Koutonen Star Bowlers Ylivieskasta ja B-tason parhaimpana keilasi ET Kotkan Minka Mäkelä tuloksellaan 1410. Lauantain toisessa erässä Porin Giants ja Raision Nasevat olivat vahvasti edustettuina. Giantsin ykkösjoukkue heittää kuitenkin vasta ensi lauantaina. Finaalitulokset olivat silti tiukassa ja erän parhaimmasta tuloksesta vastasi naisten maajoukkueryhmäänkin kuuluva Petra Eriksson-Sola tuloksellaan 1506. Finaaliin tämä ei kuitenkaan oikeuttane. B-tasolla ei myöskään kärkeä hätyytelty toisessakaan erässä. Hanna Lax oli erän paras tuloksella 1424, joka ei sekään tule riittämään finaalin asti.

Sunnuntaina aamuerässä päästiin jo lähelle finaalia, kun Cherryn Jonna Jokinen keilasi tuloksen 1544. Tällä hetkellä Jonna on tuloksellaan 10. sijalla. B-tasolla finaaliin heitti ainakin Cherryn Mirja Kianta tuloksellaan 1511 sekä mahdollisesti Irmeli Lähteenmäki tuloksellaan 1440.

Sunnuntain toisessa erässä saatiin vihdoin nähdä myös parituloksia ja finaaliin oikeuttavia suorituksia. Smashin Jaana Taavitsainen keilasi 1625 ja VPS:n Sari Koskenniemi tuloksen 1618. Finaaliraja on tällä hetkellä A-tasolla 1488. B-sarjassa parhaimmasta tuloksesta vastasi VPS:n Tuula Vainio tuloksellaan 1425.

Vaikka olosuhde onkin osoittautunut melkoisen haasteelliseksi ja urheilulliseksi, on sitä kiitelty SM-kisojen arvoon sopivaksi. Tulostaso on ollut kovin maltillinen, eikä näytä kovin korkeaksi nousevan. Tosin viimeisenä viikonloppuna estradille astelee suurin osa naiskeilailun kärkinimistä, joten odotettavissa on finaalituloksia.

Jaana Puhakka/toimitus

A-tason tulokset

B-tason tulokset

Parikilpailun tulokset

Joukkuekilpailun tulokset


« Palaa