Muut uutiset

Tulosta

Krista ja Petteri vauhdissa

10.05.2017

Krista Pöllänen ja Petteri Salonen ovat olleet hurjassa toukovireessä. Krista keilasi Lahdessa Suomen kaikkien aikojen kovimman kahden sarjan tuloksen, Petteri pisti uusiksi kahdeksan sarjan ennätyksen Tuusulassa.

Virallisestihan Suomen ennätyksiä ei ole vuosikymmeniin enää rekisteröity ja huomioitu. Epävirallisesti kuitenkin ja sellaisiksi nämä Kristan ja Petterin tekemätkin kirjataan.
Krista Pöllänen keilasi 5.5. kuuden sarjan kilpailua kotihallissaan Lahdessa. Hän aloitti sen täysosumalla ja jatkoi kaatojonoa vielä toisessa sarjassa kymmenellä kaadolla. Kymppiruudun ylimääräisellä hänelle sitten jäi kymppikeila ja sarjaksi 289. Kahden sarjan ennätys siitä kuitenkin reilusti tuli, sillä edellinen ennätys oli 568 ja nyt se kirjataan pistein 589. Tuohon 568 tulokseen ovat yltäneet Mercurin Heidi Manninen ja GB:n Kristina Kryl. Heidi keilasi lukeman joulukuussa 2014 ja Kristina liki päivälleen vuotta aiemmin. Kristan peli jatkui sitten inhimillisemmin sarjoin, eikä muita ennätyksiä syntynyt, kuuteen sarjaan Krista teki 1448.

Petteri Salonen hurvitteli Tuusulassa kahdeksan sarjan kilpailussa ja siirsi historiaan Olli Pakosen nimissä olleen kahdeksan sarjan ennätyksen 2134 tammikuulta 2013. Olli keilasi tuloksen tuolloin Kuopiossa. Petterin tahti oli kovaa. Ensimmäisen sarjan hän aloitti 9-paikolla ja 6-reikäpaikolla. Loppujonolla hän nousi 276 tulokseen. Kaksi seuraavaa sarjaa Petteri aloitti paikolla ja jatkoi niiden jälkeen lopun umpeen tehden kahdesti peräkkäin 290. Neljännessä sarjassa kaatorivin rikkoi kolmosruudun paikko ja tulokseksi 279. Lopussa keiloja jäi sitten useammin, mutta komea on lopunkin tulosrivi 258, 258, 235 ja 259. Kahdeksaan sarjaan ennätystulos 2145. Kaatoja Petterin pöytäkirjasta löytyy 86.

Ennätystilastot löytyvät sivuiltamme kilpailutoiminta-otsikon alta.

Seija Lankinen


« Palaa