Muut uutiset

Tulosta

Ennätykset uusiksi

15.05.2017

Lahdessa päättyi äitienpäivänä kauden viimeinen erikoiskilpailu, ennen kesäkilpailun alkua. Lahden Keilaajien erikoiskilpailun voiton vei Mika Luoto, Krista Pöllänen oli toinen. Kärkikaksikko rikkoi kilpailun aikana myös ennätyksiä.

Sunnuntain finaalissa nähtiin 18 keilaajaa, kaikista 21 finaaliin selviytyneestä. Yksi loppukilpailusta pois jääneistä oli Bayn Jari Ratia, joka keilasi karsinnassa kärkituloksen 1477. Finaaliin tuloksella selviytyi 17 keilaaja ja finaaliraja kipusi lukemaan 1413. Kuudenneksi karsinnassa keilasi Bayn Krista Pöllänen, joka keilasi tulokseensa 1466 kahden sarjan ennätyksiä. Pöllänen aloitti pelin 300 pisteen sarjalla ja teki vielä toiseen sarjaansa 10 kaatoa alusta, saaden toiseksi sarjakseen 289. Tulos 589 on Lahden keilahallin uusi kahden sarjan ennätys eurooppalaiselle pelitavalla ja lisäksi naisten epävirallinen SE-tulos.

Myös sunnuntain finaalissa nähtiin uusi ennätys, mutta tällä kertaa kahden sarjan ennätys tuli amerikkalaisella pelitavalla. Pinjetsin Mika Luoto aloitti pelinsä 265 pisteen pelillä ja tämän jälkeen tuli täydellinen 300. Lukema 565 kirjataan koristamaan Launeen keilahallin seinää.
Mika Luodon hurja vauhti jatkui vielä kaksi sarjaa ja neljän sarjan tuloksella 1078 hän oli 120 pisteen karkumatkalla muista. Tämä ero riitti ja lopputuloksella 1724 hän oli selkeä voittaja.

Pelin aikana Luoto kuuli jo Jarmo Ahokkaalta tuloksen olevan uusi halliennätys.
- Oli tänään todella kivaa ja onneksi heitto löytyi maanantaina. Olen keilannut ihan ok tuloksia, sellaista 1350, mutta eihän se oikein riitä nykyään mihinkään. Löysin myös hieman yllättävän pallon, Code Blackin, jonka porasin jo lokakuussa ja olen sen jälkeen heittänyt sillä ehkä 15 sarjaa.
- Keilaan vielä tässä muutamia kilpailuja lähihalleissa, mm. täällä Lahti Bowligin Tourin finaalin, mihin tsägällä pääsin. Kesällä halli on kuukauden kiinni ja saan tehdä siellä rauhassa remppaa, kun perhekin lähtee joksikin aikaa lomalle Saksaan, kertoi Hyvinkään keilahallin omistava Luoto, joka kiirehti jo äitienpäivän kunniaksi grillaamaan.

Jos oli Luoto ylivoimainen, muista sijoituksista käytiin taistelua ja lopulta viimeisen sarjan seitsemän jonolla aloittanut Krista Pöllänen pokkasi toisen sijan. Viimeiseen sarjaan Krista teki 258 ja vei kakkossijan yhteistuloksella 1647 ennen kolmanneksi keilannutta Sinisten Juuso Tiaista.

Hannele Impola

Tulokset


« Palaa