SM-kilpailut

Tulosta

Naisten SM kisojen karsinta saatiin päätökseen Tapiolassa

Piritta Maja keilasi karsinnassa 300-sarjan.

15.05.2017

Lauantain kisaerät olivat odotuksia täynnä, kun lavalle asteli joukko Suomen ykkösnaisia. Iloa ja onnentunteita, mutta myös pettymyksen kyyneleitä nähtiin ja koettiin molemmissa erissä.

Aamuerässä Lahden Bay oli isolla joukolla kisaamassa. Huomio katsomossa kiinnittyi luonnollisesti ykkösjoukkueen peliin. Ja hyvin he pelasivatkin, sillä joukkue Hannele Impola, Riikka Ratia, Krista Pöllänen ja Eliisa Hiltunen kiilasi tuloksella 6651 kärkeen 15 pisteen turvin ohi GB:n ykkösjoukkueen ja otti kiinni joukkuemestaruudesta. Toisessa erässä pelannut Porin Giants ei pystynyt tähän vastaamaan ja Bayn kulta alkoi jo varmistua.

Bayn Krista Pöllänen lunasti finaalipaikan tuttuun tapaansa SM-kisavarmuudella tuloksella 1764. Yhdessä parinsa Eliisa Hiltusen kanssa he kampesivat GB:n Lundénin äiti-tytärparin, Rija ja Roosa, menemällä neljällä pinnalla ohi mestareiksi. Eliisa heitti hyvän tuloksen 1691, mikä riitti karsinnassa sijalle viisi. Riikka Ratia onnistui upeasti tuloksella 1736 ja meni helposti finaaliin. Joukkueesta Hannele Impola sen sijaan epäonnistui, eikä lunastanut loppukilpailupaikkaa. Bayn kakkosjoukkueesta onnistui ainoana Riikka Hakala tuloksellaan 1608.

Toinen erä tarjosi lisää huippukeilailua, kun Giantsin ykkösjoukkue asteli radoille. Joukkueesta kuitenkin ainoastaan Piritta Maja onnistui ja tekikin sen hienolla tavalla heittämällä neljänteen sarjaan 300 pistettä. Vaikka kolmesatasia on Pirittalle kertynyt jo useaita, oli tämä hänen ensimmäisensä SM kisoissa. Piritta meni alkukilpailussa toiseksi tuloksellaan 1788. Joukkueena Giants otti pronssia. Paljon odotuksia oli asetettu Sanna Pasasen harteille, mutta hän epäonnistui raskaasti jääden tulokseen 1482. Parikilpailussa Sanna ja Piritta ottivat pronssia.

Erän toisesta finaalituloksesta vastasi GB:n tuore junioreiden EM-hopeamitalisti Elise Piksilä pistein 1647. Senni Savikurki teki 1557 ja otti viimeisen paikan lauantaina pelataavaan loppukilpailuun. Erästä odoteltiin finaalituloksia myös Mercurin ykköskeilaajilta, Nina Kovaselta ja Heidi Manniselta, mutta tällä kertaa turhaan.
Lauantain saaliina oli seitsemän uutta finalistia.

Viimeisen kisapäivän molemmat erät olivat vajaita. Seuratuin keilaaja oli vuonna 1994 Tapiolassa henkilökohtaisen Suomen mestaruuden voittanut Leena Jokiniemi (ent. Pulliainen), mutta tällä kerralla hän ei onnistunut keilaamaan itseään loppukilpailuun.

B-tasolla finaalirajaksi jäi 1425 ja sillä tuloksella viimeisenä sunnuntain loppukilpailuun päässyt keilaajatar on Heli Kuorelahti, Tripla Jyväskylä. Viikonloppuna B-sarjan finalisteihin ei tullut kuin yksi muutos, kun Tampereen XX:n Anna-Maija Nylund selvitti tiensä loppukilpailuun tuloksella 1459.

A-tason loppukilpailu keilataan tulevana lauantaina ja B-tason loppukilpailu sunnuntaina. Molemmissa keilaa karsinannan 16 parasta. Pelit alkavat molempina päivinä klo 10:00.

Jaana Puhakka/toimitus

 

A-tason tulokset

B-tason tulokset

Parikilpailun tulokset

Joukkuekilpailun tulokset


« Palaa