Muut uutiset

Tulosta

Samu Valarannalle kultaneula

31.05.2017

Turun TPS:n riveissä keilaava Samu Valaranta saavutti Joensuun SM-kilpailuissa joukkuepronssia ja sen tuoman yhden pelaajapisteen myötä täyteen kultaiseen pelaajaneulaan vaadittavat 75 pelaajapistettä.

Samu Valaranta saa kultaisen pelaajaneulan järjestysnumerolla 139. Hän on saavuttanut pelaajapisteensä kymmenen vuoden aikana. Ensimmäiset pisteensä hän sai pelatessaan Porin Giantsissa vuoden 2007 SM-liigan hopean myötä. Sen jälkeen pisteitä tuli kolmen seuraavan vuoden aikana junioreiden EM- ja SM-kilpailujen menestyksen myötä sekä nuorten kisoista. Yksi uran kohokohdista on ollut Talissa pelattujen nuorten MM-kilpailujen all eventsin pronssi vuonna 2010.

MM-kilpailujen jälkeen Samu on saavuttanut pelaajapisteitä SM-liigamitalien ja SM-mitalien myötä. SM-joukkuekultaa hän oli saavuttamassa vuonna 2012 ja liigakultaa seuraavana vuonna. Vuoden 2015 SM-kilpailuista Samu saavutti kultaa pari- ja joukkuekilpailussa sekä henkilökohtaisen hopean.

Valaranta oli ainoa pelaaja, joka kevään viimeisten SM-kilpailujen menestyksen kautta pelaajapisteeseen vaadittavan rajan sai rikki.

Seija Lankinen


« Palaa