European Bowling Tour

Tulosta

Suomalaiset ulos ratkaisukierroksilta

09.07.2017

Madridin EBT-kilpailun voittotaistelu käydään ilman suomalaisia. Osku Palermaa sijoittui parhaana meikäläisenä sijalle 14, Eliisa Hiltunen yllätti positiivisesti.

Loppukilpailun ensimmäisellä kierroksella keilattiin neljä sarjaa ja siinä Eliisa Hiltunen onnistui mainiosti vedellen 880 ja kun siihen lisättiin 32 pistettä tasoituksia, tuli tulosta 912, mikä riitti yhdeksänteen sijaan ja jatkopaikkaan toiselle kierrokselle.
Jari Ratia sen sijaan ei saanut alkusarjoihin konettaan käyntiin ja hän oli käytännössä pihalla jo kahden sarjan jälkeen. Kaksi viimeistä kulki mukavasti, mutta tulosta syntyi vain 844, eikä sillä ollut asiaa eteenpäin. 24. sija antoi palkintorahaa 500 euroa.

Toisella kierroksella pelattiin jälleen neljä sarjaa nollilta, kun mukaan tuli uusia keilaajia. Eliisa Hiltunen jatkoi hyvää menoaan ja jopa paransi edellisestä osasta. Nyt tulosta syntyi 896, mikä tasoituksin antoi 928 ja listalla seitsemännen sijan ja ennen kaikkea jatkopaikan. Meno oli tasaista, paras sarja oli 244 ja huonoin 214.

Kolmannelle kierrokselle mukaan tulivat karsinnan kymmenen parasta, mm. karsinnan voittanut Osku Palermaa, ja jälleen keilattiin neljä sarjaa. Radoilla oli 20 keilaajaa ja meno vallan mahdotonta. Tuli kolme tulosta päälle tonnin ja 15 pelaajaa teki vähintään sata päälle parin. Jatkopaikkaan vaadittiin 953, joka antaa keskiarvoksi 238,3.
Suomalaisten aloitus oli vaisu, Palermaa heitti 214 ja Hiltunen vain 176, jolla hän jo käytännössä putosi jatkosta. Osku paransi 258:aan, mutta kaksi viimeistä sarjaa eivät antaneet tarpeeksi ja hän sijoittui 14. tuloksella 908. Myös Eliisa paransi, mutta kun parhaaksi sarjaksi jäi 226, ei jatkoon ollut mitään jakoa. 852 antoi sijaksi 19.

Palermaa tienasi 750 euroa ja toisen mokoman karsintavoitostaan. Hiltusen pussiin ropisi 500 euroa, mikä sekin lohduttaa erinomaisen kisan ja hyvän sijoituksen lisäksi. Ja kertynyt kokemus on varmasti arvokasta jatkon kannalta.

Osku viestitteli kisan jälkeen seuraavaa:
- Tuosta ei ole paljoa lapsille kerrottavaa. Eka ratapari oli vähän kinkkinen, loput OK, mutta kaadot olivat vähissä. Näin lyhyessä blokissa jatkoon pääsyä hankaloittaa kolme imukasia kaatojen väliin. Paremmin olisi kyllä pitänyt pelata!
- Nyt vielä pikku viimeistelyt kotona ja San Marinossa ennen World Gameseja.
- Sinänsä hauskaa, että kun pelini olivat 1321, 1547 ja 908, eli keskiarvo 242,3 ja sillä heltisi ”jopa” 14. sija, Osku kirjoitti lopuksi.

Pekka Korpi

Järjestäjän sivuille

 

 

 


« Palaa