Arvokilpailut

Tulosta

Seniorien MM-kilpailut lähestyvät

Münchenin 52-ratainen keilahalli toimii seniorien MM-kisanäyttämönä tulevan viikon ajan.

12.08.2017

Saksan Münchenissä pelataan järjestyksessään kolmannet seniorien MM-kilpailut 14.-20.8. Suomi lähettää kisoihin täyden joukkueen.

Seniorien MM-kilpailuja on aiemmin pelattu kaksi kertaa, vuosina 2013 ja 2015. Riitta Nikupeteri keilasi vuoden 2013 kilpailuissa pronssia ja saman teki Tuula Tamminen vuonna 2015. Tänä vuonna Saksassa on luvassa, jos vieläkin kovatasoisemmat kilpailut kuin aikaisemmin. Osallistujamaita on yli 40 maailman eri mantereilta. Kilpailuihin ehdottamana ykkössuosikkina lähtee USA, jolla vilisee ”entisiä” PBA:n tähtikeilaajia. Miehistä mainittakoon Parker Bohn III ja Bob Learn Jr. ja naisista Lynda Barnes ja Carolyn Dorin-Ballard. Pohjoismaista Suomi ja Ruotsi lukeutuvat myös ennakkoon koviin maihin. Ikäraja kilpailuihin on 50 vuotta mukaan lukien kisavuonna sen täyttävät.

Suomen joukkue matkustaa kisapaikalle Müncheniin sunnuntaina aamukoneella. Ensimmäiset harjoitukset ovat vuorossa illalla klo 16.00. Kisat pyörähtävät käyntiin tiistain singleosiolla. Suomella on iskukykyinen joukkue. Aikuisten kisoissa arvokilpailumitalisteja on monia. Naisissa Tuula Tamminen on voittanut pronssia seniorien MM-kilpailuissa 2015. Reija Lundén on kaikille tuttu mitalirohmu, mainittakoon MM-joukkuekulta 1995 ym. lukuisia arvokisamitaleja. Naisissa ”comebackin” tekee Leena Jokiniemi entiseltä nimeltään Pulliainen. Hän oli myös Reijan kanssa voittamassa joukkuekultaa vuonna 1995 USA:n Renon MM-kilpailuissa. Miehissä kaikki muistavat Teemu Raatikaisen MM-hopean vuodelta 1991. Teemu hävisi mastersin kullan Mika Koivuniemelle Singaporessa. Ari Halme keilasi MM-pronssille mastersissa Abu Dhabissa 1999. Sami Luodolla riittää myös meriittejä vaikka muille jaettavaksi. Joukkueen täydentävät Jaana Anttas ja Jari Aikioniemi, jotka molemmat ovat pärjänneet kansallisissa seniorikisoissa loistavasti. Joukkueen valmentajana toimii Jarmo Ahokas ja joukkueenjohtajana/tiedottajana allekirjoittanut.

Kilpailujen puitteet ovat huikeat, ne käydään 52-rataisessa Euroopan suurimmassa keilahallissa. Kannattaa ehdottomasti seurata MM-kilpailuja peukut ylhäällä! Luvassa on Online Scoringia ja Live Striimausta. Seuraavasta linkistä kaikki oleellinen jo ennakkoon tutustuttavaksi.

MM-kilpailujen sivustolle

Sami Järvilä


« Palaa