Muut uutiset

Tulosta

Lahden Kesä loppui –vieläkö on kesää jäljellä?

Avoimen kilpailun voittaja Pasi Uotila

04.09.2017

On se uskottava, että syksy on tullut, koska sunnuntaina Lahdessa keilattiin päätökseen viides Lahden Kesä –kilpailu. Ensin keilattiin BCD-kilpailun ja tämän jälkeen avoimen kilpailun finaali. Molemmissa saatiin jännittää loppuun asti.

Lahdessa on toukokuun alusta saakka keilattu Lahden Kesä nimistä erikoiskilpailua. Kilpailun karsinta keilattiin kahdessa eri jaksossa. Ensimmäistä osiota keilattiin toukokuun alusta heinäkuun alkuun, jonka jälkeen Lahden Keilahalli sulki ovensa remontin vuoksi pariksi viikoksi. Kun remonttipölyt oli saatu lakaistua, aloitettiin toinen jakso. Karsinnassa keilattiin neljän sarjan karsintapelejä, totutumman kuuden sijaan.

Ensin keilattuun BCD-kilpailun finaalin osallistui 22 finalistia, kaikista 24 mahdollisesta. Kuuden sarjan finaali oli jännittävä ja sen vei vain seitsemän pisteen erolla OuKein Ari Viljanen (1219), ennen Bayn Esko Hietalaa (1212). Heidän lisäkseen paritulokseen ylsi vielä Valtin Ari Järvinen (1209). Nähtiin finaalissa ulkopaikkakuntalaisia, mutta lahtelaiset ottivat tylysti kolmoisvoiton, ennen Mikkelistä paikalle saapunutta Jaakko Oinosta.

Myöhemmin iltapäivällä startattiin avoimen kilpailun finaali, johon 1000€ voittopotista saapui taistelemaan 29 keilaajaa. Heidän joukossaan oli jo iso nippu Suomen ykköskeilaajia ja valitettavasti tässä taistossa lahtelaiset eivät venyneet kolmoisvoittoon. Paras lahtelainen löytyi sijalta neljä, maajoukkuemies Jari Ratia, joka jäi lopulta 84 pisteen päähän kilpailun voittaneesta Ailecin Pasi Uotilasta. Kolmen kärki oli Uotila, Sinisten Samuli Tiainen ja GB:n virolainen Kert Truus, joka on syksyn aikana muuttanut pysyvästi Suomeen. Kärkikamppailu oli myös avoimessa kilpailussakin tiukkaa, mutta lopulta Suomen parhaaksi tituleerattu keilaaja, Pasi Uotila otti voiton 29 pisteen erolla. Tarkkasilmäisimmät katsojat saattoivat huomata myös miehen lahjakkuuden finaalin aikana.

- Pelasin huonoa peliä ja siinä tuli heitettyä niin neljällä kuin viidelläkin askeleella. Vähän kaikkea sekaisin. Piti vaihdella askelmääriä, kun homma tuntui välillä tosi juoksemiselta. Ei ole tullut treenattua kesällä, niin se lienee syynä. Ihan fiiliksellä mennään ja vaikea esimerkiksi siihen olisi jonkun tulla valmentamaan minua. Vaikka toki oli tänäänkin kovia vastuksia, niin ei näillä suorituksilla, vaikkapa Ruotsin isoissa kisoissa pärjättäisi. Tänään pallo taisi vain toimia hyvin, Pasi kertoi.

Ihan sinne ja tänne Uotila ei heitellyt, vaikka heitto tuntuikin miehestä itsestään vielä huonolta. Hänen kahdeksan sarjan finaali päättyi lukemiin 1915, joka antaa 239 pisteen keskiarvon. Vaikka Uotila on vienyt montakin erikoiskilpailun finaalia viime aikoina, kovana kilpailijana tunnettu Uotila panostaa kuulemma pienempiin kilpailuihin. Viikonloput menevät tulevaisuudessa enemmän kotona ja tennistä pelaillen Bella tyttären kanssa, joten SM-liigat sekä Ranking kiertue jäävät Talia lukuun ottamatta Uotilalta välistä. Saa nähdä kuinka tämän ”jäädyttelijän” lupaus pitää.

Tulokset sekä tietoa kilpailusta

Hannele Impola


« Palaa