Muut uutiset

Tulosta

Joonas Jähi Finnish Mastersin voittoon

Joonas Jähi (oik) kruunattiin Finnish Mastersin loppukilpailun voittajaksi. Jesse Kallio keilasi myös läpi päivän loistavasti ja sijoittui toiseksi.

17.08.2019

Historian ensimmäisen kerran järjestetyssä Finnish Mastersin loppukilpailussa Joonas Jähi voitti finaalissa Jesse Kallion. 

Kilpailupäivä oli pitkä Talin keilahallissa, ja useimmille keilaajille Finnish Masterin loppukilpailu oli kauden avauskisa. Loppukilpailu toi yhteen viime kaudella Finnish Masters -pisteitä keränneitä huippukeilaajia eri kategorioista; miehistä, naisista, junioreista ja senioreista.

Pitkän päivän jälkeen 72 huippukeilaajasta välieriin selviytyivät Joonas Jähi, joka kohtasi yhden sarjan välierässä Henry Laineen, ja toisessa parissa toisensa kohtasivat Linus Boström sekä Jesse Kallio

Jähillä ja Laineella oli molemmilla haasteita löytää parasta peliään, eikä kumpikaan saanut kaatojonoja aikaiseksi. Kasiruutuun tultaessa he olivat tuloksissa aivan rinta rinnan Jähin muutaman pisteen johdossa.

Ysiruudussa Laine jätti viisi keilaa pystyyn, eikä pystynyt paikkaamaan, mikä ratkaisi lopulta pelin. Jähin eduksi. Lopulta Jähi finaaliin välierätuloksin 195-176.

Toisessa välieräparissa Boström sai kolmannesta ruudusta alkaen viiden kaadon jonon. Kallio nousi kuitenkin taistelemaan voitosta tekemällä ennen kymppiruutua kolmen kaadon jonon. Kun hän sai kymppiruutuun vielä kolme kaatoa, varmisti Kallio paikkansa finaaliin lukemin 249-232.

Finaalissa sekä Kallio että Jähi tekivät molemmat toisiin ruutuihinsa reiät, joita kumpikaan ei pystynyt paikkaamaan. Jähin ongelmat jatkuivat, kun myös nelosruutuun tuli reikä, mutta sen hän pystyi hienosti paikkaamaan ja piti pelin hengissä. Vitosruutujen jälkeen molemmilla oli kaadot alla ja tilanne 78-73 Kallion hyväksi.

Tämän jälkeen Jähi sai pelistään kiinni ja neljän kaadon jonon. Kalliolle tuli seiskaruutuun valitettava reikä, jota hän ei saanut paikattua.

Sinetti finaalille nähtiin ysiruudussa, johon Kalliolla tuli takaa-ajo asemassa jälleen reikä, jota hän ei saanut paikattua. Viimeiset heitot olivat kosmetiikkaa ja Jähi kruunattiin Finnish Mastersin historian ensimmäiseksi voittajaksi finaalituloksilla 188-158. 

- Vähän huono näytös annettiin tuohon viimeiseen sarjaan, mutta tietysti voitto hyvältä tuntuu. Jännityksellä oli oma osansa ja iso määrä sarjoja oli tänään, joten niiden summa varmasti tuo heikko viimeinen sarja oli, Jähi kuvaili kilpailun päätteeksi.

Jähi kuittasi itselleen kolmen tuhannen euron pääpotin. Toinen finalisti Kallio kuittasi itselleen kaksi tuhatta euroa. 

Vaikka finaalin tulostaso jäi maltilliseksi, vaadittiin voittoon pitkä ja onnistunut päivä. Finalisteille sarjoja kertyi yhteensä 20 ja vastassa oli päivän mittaan iso määrä Suomen huippukeilaajia. Jähi heitti ensimmäiseen 12 sarjaansa tuloksen 2744 keskiarvolla 234,50.

- Kaksi ensimmäistä sarjaa olivat aamulla heikkoja, mutta sitten lähti rullaamaan. Rata oli kuivempi, mitä odotin, joten ensimmäisiä suunnitelmiani jouduin muuttamaan. 

Kakkoseksi jäänyt Kallio kiitteli Finnish Mastersin järjestämistä. 

- Tosi hyvä tämä oli. Juuri tällaista suomalainen keilailu tarvitsee, kun saadaan huippukeilaajat yhteen. 

Jähin tavoin Kallion päivän alku oli hankala. 

- Aamulla oli todella vaikeaa ja taisin olla kolmen sarjan jälkeen noin 65. sijalla. Sen jälkeen oikeastaan tähän finaaliin asti oli tosi hyvää tekemistä. Sen verran vähän suorituksia tälle kaudelle, ettei huono alku ollut ihme. 

Hyvää sijoitusta Kallio uskalsi kuitenkin odottaa itseltään. 

- Muutaman kisan olen ehtinyt heittää ja tuntui hyvältä, joten kyllä voitto oli ihan tavoitteena. Yhden sarjan pelit voi sitten mennä ihan miten päin vain. 

Maajoukkueesta tutulla Jähillä siintää silmissä ensi kesänä juurikin Talissa järjestettävät miesten EM-kilpailut, mutta perhearki tuo oman mausteensa, kun kotona on huolehdittavana puolivuotiaat kaksoset. 

- Onhan se hienoa päästä Suomessa pelaamaan arvokisat, jos sinne valitaan. On hyvä kysymys ehdinkö treenaamaan niiden kisojen vaatiman määrän, mutta kaikkiin kisoihin osallistun, mihin ehdin ja kykenen.

 

Kaikki Finnish Mastersin loppukilpailun tulokset lauantailta näet tästä linkistä: 

Tulokset

 

 

 


« Palaa