Arvokilpailut

Tulosta

Mitali jäi yhden kaadon päähän - molemmilla

Miehet tsemppasivat hienosti viimeisessä sarjassa.

05.09.2019

Senioreiden MM-kisojen singlen toinen erä tarjosi dramaattisen päätöksen suomalaisittain. Mika Koivuniemi jäi viiden ja Kimmo Lehtonen kahdeksan pisteen päähän mitalipeleistä.

Mika Koivuniemen peli kulki nousujohteisesti kuuden sarjan ajan. Alun sarjat oli Mikalta melko vaisua keilaamista ja isot sarjat jäivät puuttumaan. Neljänteen sarjaan löytyi viimein oikea pallo, joka reagoi oikealla tavalla rataan. Se näkyi heti tuloksessa ja sarja 258 antoi toivoa paremmasta loppupelistä. Mika nosti asemiaan viidennen 232 sarjalla. Viimeiseen sarjaan vaadittiin neljän parhaan joukkoon iso yli 260 pisteen sarja. Mika aloitti nelosruudusta kaatojonon, jonka piti kestää sarjan loppuun saakka. Melkein se kestikin. Kymppiruudun ensimmäinen oli vielä kaato. Ratkaiseva toinen heitto osui taskuun hieman vajaana ja vitoskeila jäi pyörimään. Se pyörähti 360 astetta ympäri jääden kuitenkin harmittavasti pystyyn. Kuuden sarjan yhteistulos 1336 oikeutti singlessä kuudenteen sijaan.
- Tällaisissa tilanteissa tietää, että pitää heittää hyvä heitto. Ei tämä nyt ole maailmanloppu, kisoja on vielä paljon jäljellä. Sain pelastettua kuitenkin tämän blokin hyvällä lopulla. Siinä alussa oli liian kauan aikaa paskaa keilaamista. Ne alun kolme sarjaa on pitkä aika antaa eteen muille. Huomenna on uusi päivä, tämä on keilailua. Kun menin heittään kymppiruutua sanoin itselleni, että tämän takia sä keilaat ja tykkäät tehdä tätä. Ensimmäinen heitto oli hyvä viimeiseen ruutuun, mutta se toinen ei ollut tarpeeksi hyvä. En muista koska viimeksi on vitonen jäänyt, harvoinhan tänä päivänä se jää, mutta näin oli näköjään tarkoitettu, Mika kertoi ammattimaisen rauhallisesti harmittavan ratkaisun jälkeen.

Kimmo Lehtonen pelasi kolmeen ensimmäiseen sarjaan kahdesti lukemat 245 ja pelaaminen oli mallikasta. Peli kulki mitalipelivauhdissa kaiken aikaa eikä vaikeuksia juurikaan ollut. Pari helppoa missiä kuitenkin lipsahti matkalla. Kimmo olisi tarvinnut viimeiseen sarjaan vähintään jo tutuksi tulleen 245 pisteen sarjan. Paikkokaadolla sarja eteni nelosruutuun. Vitosruudusta Kimmo teki kaatojonon ysiruutuun saakka. Kymppiruutuun olisi tarvittu yksi kaato mitalipeleihin, mutta sitä Kimmo ei saanut tehtyä. Kimmo sai kuuteen sarjaan kasaan 1333 pistettä ja singlen sijoitus oli seitsemäs.
- Harmillisen lähelle pääsin mitalia. Matkalla hukkui kolmeen missiin paljon pisteitä. Varsinkin seiskakeilan missi harmittaa. Kymppiruutuun olisi kaato riittänyt niin siihenhän se kulminoitui. Kun ei pystynyt niin paha mieli jäi. Muuten hyvä peli, ei lohduta juuri nyt, mutta tästä on hyvä jatkaa kisoja. Mitäpä sitä selittelemään ja jossittelemaan. Nyt nollataan tämä huono fiilis ja huomenna intoa täynnä parikilpailua pelaamaan, pettyneen oloinen Kimmo sai sanotuksi.

Singlen mitalipeleihin etenivät Norjan Tore Torgersen (1394), USA:n Lennie Boresch (1372), Maltan Mark Spiteri (1342) ja Kanadan Michael Snow (1341).

Huomenna on vuorossa naisten singlepelit klo 19.00 Suomen aikaan. Kaikki naiset pelaavat samassa erässä. Klo 23.30 pelataan singlen mitalipelit. Tämän jälkeen pelataan vielä miesten parikilpailun ensimmäinen erä klo 01.30 alkaen. Mika Koivuniemi ja Kimmo Lehtonen astelevat silloin radalle.

MM-kilpailuiden sivuille
Online Scoring
Live Streaming
Tuloksiin


Sami Järvilä


« Palaa