World Bowling Tour

Tulosta

Putkisto kuudes ja Käyhkö kahdeksas Ruotsissa

Teemu Putkisto ja Tomas Käyhkö keilasivat hyville sijoille kovatasoisessa kilpailussa. Kuva: Lucky Larsen Masters

08.09.2019

Lucky Larsen Mastersin voittoon keilasi Tanskan Carsten Hansen.

Loppuottelu oli lähes täydellistä kaatoilottelua, kun Carsten Hansen kaatoi Chris Vian lukemin 289-247. Hansen jätti yhden keilan pystyyn kerran ja Via kolmesti, muuten kaksikko latoi pelkkiä kaatoja.

Ensimmäisessä finaalivaiheessa tulostaso oli vielä maltillinen ja jatkoon eteni neljä suomalaista. Jarno Lahti teki neljään 894, Niko Oksanen 889, Teemu Putkisto 865 ja Tomas Käyhkö 853. Jatkoon 16 parhaan joukkoon vaadittiin pisteet 851. Pyry Puharinen, Juuso Rikkola ja Osku Palermaa jäivät alle parituloksen, joten heillä ei valitettavasti ollut asiaa jatkoon. Parhaiten ensimmäisessä vaiheessa keilasi puolustava voittaja Kyle Troup, joka latoi taululle lukeman 992.

Toisessa vaiheessa tulostaso nousi, kun karsinnan top 16 tuli mukaan peliin. Nyt keilattiin kuusi sarjaa ja jatkoon vaadittiin 1305. Teemu Putkisto ja Tomas Käyhkö keilasivat hyvät pelit ja menivät 18 parhaan joukkoon tuloksilla 1360 ja 1358. Niko Oksanen jäi jatkopaikasta 34 pistettä ja Jarno Lahti joukkion hännille tässä osiossa. USA:n AJ Johnson ja Jake Peters keilasivat tasatuloksen 1464 ja ottivat kärkisijat tässä vaiheessa. Nämä pisteet loivat lähtöasetelmat kolmanteen vaiheeseen, jossa keilattiin myös kuusi sarjaa.

Jännitystä riitti aivan toisen kolmannen osion loppuhetkille saakka. Putkisto ja Käyhkö kirivät hienosti kärkeä kiinni ja molemmilla oli vielä viimeisessä sarjassa mahdollisuus nousta neljän parhaan pudotuspeleihin. Putkisto pelasi tasaisesti sarjat 259, 234, 247, 212, 235 ja 216. Kuuteen sarjaan siitä kertyi 1403, yhteistulosta 2763, sijoitus kuudes ja jatkopaikasta 36 pistettä. -Ihan hyvä fiilis vaikka vähän jäi pudotuspeleistä. Hyvää peliä oikeastaan koko päivän ja pysyin hyvin pois ongelmista, välillä tuli huonoja heittoja, joihin jatkopaikka kaatui. Tästä on hyvä jatkaa kautta ja uusia pelejä kohti, kertoi Putkisto päivästään.

Myös Käyhkö aloitti kolmannen vaiheen todella kovaa 256, 263, 228, mutta neljänteen tuli vain 188. Loppuun hän tsemppasi vielä 234 ja 219, joilla lopputulokseksi kuuteen 1388, yhteensä 2746 ja kahdeksas sija. -Ihan tyytyväinen tuohon saa olla. Karsinnan jälkeen ei hirveästi odotuksia finaaliin ollut, kun ei reaktio eikä heitto näyttänyt kovin kummoiselta. Finaalissa sain loftaamisen ja paremman keilaamisen avulla tulosta tehtyä, summasi Käyhkö kilpailuaan.

Pudotuspeleihin eteni ykkösenä Tanksan Carsten Hansen tuloksella 2890, toisena USA:n Michael Tang 2838, kolmantena niin ikään USA:sta kotoisin oleva Chris Via sekä neljäntenä kolmas yhdysvaltalainen Jake Peters 2799. Ensimmäisessä pudotuspeliottelussa kohtasivat Chris Via ja Jake Peters. Ottelun vei Via jännittävän kamppailun jälkeen 245-238. Seuraavassa ottelussa Via haastoi kakkossijoitetun Michael Tangin edelleen voitokkaasti ja eteni loppuotteluun 247-200.

Loppuottelu oli todellista kaatojuhlaa, kun pelaajat jättivät yhden keilan pystyyn yhteensä neljä kertaa. Via jätti kolmesti ja Hansen kerran. Molemmat aloittivat pelin vahvasti, mutta neljännessä ja viidennessä ruudussa Via jäi paikoillaan hieman Hansenia jälkeen. Hansen latoi kaatoja hurjaan tahtiin ja vasta 11:llä heitolla hän jätti keilan pystyyn. Paikolla sarjan tulokseksi 289 ja voitto oli selvä, vaikka Via laittoi hanttiin ja teki kaatojonon ysiruutuun asti.

Kilpailun sivuille
Tulokset

Eliisa Hiltunen


« Palaa