Muut uutiset

Tulosta

Kauden ensimmäiset Finnish Masters kisat keilattu – pistejärjestelmään muutos

09.09.2019

Finnish Mastersia on keilattu nyt reilu keilakausi ja ensimmäinen lopputurnauskin on jo pelattu. Siinä voiton vei Joonas Jähi.

Tälle kaudelle pistejärjestelmää muutettiin siten, että kategorioita on entisen kolmen sijasta neljä. Ne ovat A1, A2, B ja C.
A1 kilpailut ovat PBA kiertueen kilpailut, joihin kuuluu mm. juuri päättynyt Lucky Larsen Masters, WBT-kilpailut sekä Platinium ja Gold EBT -kilpailut, joita ovat mm. Brunswick Ballmaster Open, Brunswick Euro Challenge.
A2 kilpailuja ovat puolestaan EBT osakilpailut kilpailut, Suomen Ranking -osakilpailut, Junnu Tourit sekä miesten, naisten, senioreiden ja junioreiden SM-kilpailut. A1- ja A2 tason kilpailuissa ei jaeta tasoituksia pl. naisten tasoitus.
B- ja C kategorian kilpailuja ovat Finnish Masters statuksen saaneet erikoiskilpailut.

Pisteytystä on muutettu siten, että A1-tason kilpailuista saa entiseen A-tasoon verrattuna kolmenkertaiset pisteet + 200 pistettä. Tämän lisäksi A1 kategoriassa jaetaan pisteitä sijoille 33-48 pisteitä 200:sta 20:een 12 pisteen pudotuksin. Viime kaudella PBA, WBT sekä EBT -platinium kilpailuissa sijoille 33-48 sijoittuneet pelaajat saavat pisteet takautuvasti ja ne lisätään pistetaulukkoon lähipäivinä. Perusteluna uudelle tasolle on se, että isoissa kansainvälisisissä turnauksissa pärjääminen on huomattavasti vaikeampaa kuin kansallisissa A2-tason kilpailuissa.

A2-tason kilpailuissa pisteitä saa kolmenkertaisen määrän viime kauden A-tasoon verrattuna. B-tason kilpailujen pistemäärät ovat kolminkertaistettu ja C-tason nelinkertaistettu, että C-tason kilpailuihin saadaan lisää painoarvoa.

Pisteet ovat voimassa aina 18 kuukautta ja eivätkä nollaudu missään vaiheessa.

SM-kilpailujen loppukilpailupaikan saa kahdeksan parasta miestä ja kaksi parasta naista Finnish Mastersin pistetilanteen mukaan toukokuun ensimmäisen maanantain pistetilanteen mukaan. Edellytyksenä on, että nämä pelaajat pelaavat SM-karsinnan.

Tutut voittajat Riihimäellä ja Lahdessa

Syyskuun ensimmäisenä päivänä keilattiin kaksi Finnish Masters -osakilpailua. C-tason Riihimäen Kesä Openin voittoon keilasi miesten Finnish Mastersia ylivoimaisesti johtava Tomas Käyhkö.
Lahdessa pelattiin saman päivän iltana Lahden kesä, joka on B-tason kilpailu. Voittajaksi keilasi Niko Oksanen, joka nousi Finnish Mastersissa voiton myötä toiseksi ohi Juuso Tiaisen.

Kaikki pistetilanteet löytyvät SKL:n sivuilta Finnish Masters -sivulta.

Lähipäivinä sivuille tulee myös tiedosto, josta voi katsoa kaikkien tähän mennessä pelattujen Finnish Masters -osakilpailujen pisteet.


Finnish Mastersin sivulle

 

Olli Pakonen


« Palaa