Arvokilpailut

Tulosta

Koivuniemelle mastersin MM-hopeaa ja Kimmo Lehtoselle pronssia

Mastersin MM-mitalistit Kimmo Lehtonen, pronssia ja Mika Koivuniemi, hopeaa.

10.09.2019

Senioreiden MM-kilpailut pelattiin päätökseen Las Vegasissa. Kisat päättyivät mastersin finaalipeleihin.

Välierissä suomalaiset Mika Koivuniemi ja Kimmo Lehtonen joutuivat vastakkain. Kimmo vei ensimmäisen sarjan 208-201. Toisessa sarjassa Mika osui pesään kellon tarkkuudella eikä antanut Kimmolle mitään mahdollisuutta vieden sarjan 278-190. Kolmas sarja oli kutkuttava. Mika nousi johtoasemaan alun vaikeuksista ja lopetti ensimmäisenä pakottaen Kimmon kahteen kaatoon. Sitä ei tullut ja Mika eteni loppuotteluun ruotsalaista Tomas Leanderssonia vastaan.

Loppuottelun ensimmäisessä sarjassa Tomaksen peli sekosi ja Mika vei sen helposti 204-156. Tomas kävi pallokassilla ja vaihtoi pelipallon. Se auttoi ja toinen sarja Tomakselle 224-209.
Kolmas ja masterskullan ratkaiseva sarja oli haastava Mikalle. Rataparin oikealla radalla jöpötti vuoron perään kymppi tai seiskakeila. Tomas sai tuplan kutosruutuun ja meni pienoiseen johtoon. Mikalla jäi nousureikä seiskaruutuun ja Tomaksen etumatka kasvoi 14 pisteeseen. Viimeiseen ruutuun lähdettäessä Mikalla oli kaato alla, Tomaksella ei. Kolmella kaadolla Mika pakottaisi vastustajan tekemään kaksi kaatoa viimeiseen. Mika heitti ensimmäisenä ja teki kaadon kymppiruudun ensimmäiseen. Toinen heitto osui lärviin ja seitsemän ja reikä. Tomakselle riitti ehjä kymppiruutu. Sen hän teki ja kulta Leanderssonille.

Palkintojenjaon jälkeen mitalistit istuivat haastatteluun. Mika Koivuniemi kertoi finaalista seuraavasti;
- Taas hopeaa, että ei voi mitään. Ratapari oli aika hankala tuossa finaalissa ja se oli tietysti sitä molemmille. Tomas teki siihen oikean ratkaisun. Mun mielestä mulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin yrittää sillä samalla pinkkihammerilla vetää millä olen koko kisat vetänyt. Sain mielestäni alussa ihan hyviä heittoja. Oikeanpuoleisella radalla yhdestäkään neljästä heitosta ei tullut kaatoa. Periaatteessa oli vielä pieni teoria siinä, jos olisi saanut kymppiruutuun kaksi kaatoa. Sitten heitin paskan heiton. Sen takia saa hävitäkin, kun ei pysty heittään hyvää heittoa.

Kimmo Lehtonen oli hyvin liikuttunut ensimmäisen henkilökohtaisen MM-mitalinsa saavutettua.
- Nyt tässä vaiheessa tuntuuhan se aika hienolta tietysti, että pääsee näin pitkälle. En mä tiedä. On ihan makeeta. Toki sitä kultaa olisi halunnut, mutta henkilökohtainen MM-mastersmitali on aina hieno. Ei niitä kauhean monella kuitenkaan ole.

Naisten mastersin kulta meni USA:n Leanne Hulsenbergille, joka voitti loppuottelussa Ruotsin Susanne Olssonin 2-1.

Näin senioreiden MM-kilpailut on saatu päätökseen. Suomen saaliina kisoista oli kolme hopeaa ja yksi pronssi. Joukkue lähtee kotimatkalle tiistaina ja saapuu Suomeen keskiviikkona klo 16.40.

MM-kilpailuiden sivuille
Tuloksiin


Sami Järvilä


« Palaa