PBA50 Lightning Strikes Open päättyi tuttuakin tutumman miehen palkitsemiseen. Walter Ray Williams Jr. voitti kaikki pudotuspelien matsinsa ja loppuottelussa kaatui siihen asti jyrän lailla edennyt Michael Haugen Jr.

Finaalin ensimmäisessä sarjassa Williams syötti Haugenille samaa lääkettä, millä tämä oli mellastanut aiemmissa peleissään, pitkää kaatojonoa. Molemmat miehet tekivät kolmanteen ruutuun tyhjät, sen jälkeen WRW paukutti kuusi kaatoa peräkkäin. Haugen ilmeisesti hieman tuosta hämmästyi, kun tempasi toisen tyhjän sarjan puolivälissä. Lopputuplallaan hän kaunisteli lukuja, mutta Williams otti kuskin paikan sarjoilla 234-190. Toisessa sarjassa Haugen näytti, miksi hän oli karsinnan ykkönen ja kolmen matsin selvä voittaja. Kaksi neljän kaadon pötköä antoi sarjan 259, kun parin yksittäisen keilan kanssa paininut Williams jäi lukemaan 238. Kahden sarjan jälkeen WRW johti 23 pisteellä. Haugenin kolmannen sarjan alkutuplalla ero kaventui, kun Williams ei oikein osunut kolmeen ruutuun. Haugenin kolmas heitto liukui pahasti vajaaksi ja pystyssä oli hänen vakiokuvansa 2-10, nyt höystettynä nelosella ja kasilla. Kaksi keilaa siitä vain lähti pois ja takaa-ajo keskeytyi. Lopullisesti se stoppasi viidennen ruudun taskulyönnistä jämähtäneeseen 7-10 reikään. Williams sai pätkineen heittonsa taas kohdalleen ja otti tanakan otteen voitosta kolmella kaadolla. Haugen teki loppuun neljä kaatoa ja kruunuksi viimeisen ruudun ylimääräisellä heitolla taas seiska-kympin. Williams paukutti vielä pari kaatoa lisää ja voitti viimeisen sarjan 236-206 ja koko turnauksen numeroin 708-655.

Välierät

Semifinaalissa Michael Haugen Jr. jatkoi samaa tahtia, millä kaatoi Mika Koivuniemen. Ensimmäiseen sarjaan hän takoi 256, toiseen 246 ja kolmanteen vielä 238, Noista tulee yhteensä 740, millä irtosi komea voitto. John Marsala yritti panna hanttiin, mutta vasenkätisen miehen pallo ei alussa löytänyt taskua ja vaikka lopussa näljän kaadon jono syntyikin, jäi hän 33 pistettä jälkeen. Toinen sarja ei mennyt sen paremmin, 221 ja homma oli käytännössä selvä. Tripla kolmannen sarjan alkuun, hieman kavensi tilannetta, mutta ei siitä kuitenkaan mitään tullut, 214 ja yhteensä 658. Hyvä tulos, mutta ei tarpeeksi hyvä.

Toisessa ottelussa Stoney Baker laittoi Walter Ray Williams Jr:n tiukoille voittamalla ensimmäisen sarjan 214-205. Toisessa sarjassa WRW paukutti pesää ja teki paljon kaatoja. Jonon keskelle rävähti kuitenkin 7-10 reikä, jonka takia sarjaksi tuli 243. Baker sai aikaiseksi pari tuplaa, mutta iso reikä kasiruutuun päästi Williamsin karkuun. Kolmannen sarjan WRW aloitti paikolla, teki sitten kaatoa aina kymppiin saakka, jossa toinen heitto jätti imukasin. Baker mureni täysin lopussa ja hävisi tuon sarjan yli sadalla pisteellä 279-173. Williams meni loppuotteluun yhteispistein 727-595.

PBA:n seniorit keilaavat seuraavan kilpailunsa, Johnny Petraglia BVJ Openin, ensi sunnuntaista alkaen.

Sunnuntaina on myös PBA päätourin eräänlainen huipennus, kun kevään kaikkien viiden major-turnauksen voittajat mittelevät paremmuudesta 100 000 dollarin Super Slamissa. Mukana ovat Kyle Troup, Francois Lavoie, Tom Daugherty, Thomas Larsen ja Chris Via.

PBA:n turnaussivuille