Tapiolan keilahallissa Espoossa keilattiin lauantaina senioreiden mestaruussarjan toinen kierros. Kärkipaikalle nousi hallitseva mestari Helsingin GB.

Tulostaso jäi matalaksi senioreiden mestaruussarjan toisella kierroksella Espoon Tapiolassa. Mikään joukkue ei pelannut päivää parivauhtia, sillä GB:n päivän keskiarvo oli selvästi paras, 777,0. Henkilökohtaisissa tuloksissa ainoastaan neljä keilaajaa ylsi yli 200 pisteen keskiarvoon. Kovinta keskiarvoa keilasi senioreiden mestaruussarjadebyytin tehnyt Tampereen TKK:n Mika Söyrinki, joka vasuroi seitsemän sarjaa 203,9 pisteen keskiarvolla.

Hallitseva mestari Helsingin GB nousi sarjakärkeen, vaikka heiltä puuttui kaksi runkopelaajaa, sillä Teemu ja Timo Raatikainen ovat paraikaa keilaamassa Ukrainassa seniorikilpailua. GB:n vahvuudessa olivat Tapiolassa Pasi Laito, Reija Lundén, Kai Virtanen ja Jouko Kuossari.

GB voitti kaikki päivän seitsemän peliä ja oli päivän ylivoimaisesti paras joukkue, sillä eroa toiseksi tulleeseen Porin XO:hon tuli 614 pistettä. Porilaiset voittivat neljä peliä seitsemästä. Heidän joukkuekeskiarvonsa oli päivän toiseksi paras 740,7.

GB:n resepti menestykseen oli se, että kaikki pelaajat pelasivat melko tasaisesti.
– Pelattiin tasaista peliä joukkueena ja alhaisella tulostasolla se riitti kierroksen joukkueen titteliin, GB:n Kai Virtanen totesi..
Tulostaso pysyi läpi päivän alhaisena, mutta GB ei tuskastunut.
Jaksettiin puurtaa ja voitoista tuli saatiin uskoa tekemiseen, Kaitsu jatkoi

Virtanen jakoi kiitosta joukkuekavereilleen päivän pelien päätyttyä.
– Laidon Pasi pelasi tosi hyvin ennen taukoa ja Lundénin Reijan suorat linjat ja naisten kahdeksan pisteen tasoitus olivat tärkeät tälle kierrokselle, Virtanen sanoi.

Tulostaso jäi alhaiseksi ja päivän aikana tuli paljon reikiä ja taskuosumistakin jäi paljon yhtä keilaa.
– Tapiolassa kaadon saaminen on haastavaa ja nyt se oli erikoisen hankalaa, Kaitsu totesi.

Raatikaisen veljesten puuttuminen ei GB:n menoa haitannut, sillä heillä on kova senioriosasto.
– Meillä kohtalaisen laaja materiaali, niin pari poissaoloa ei haitannut, Virtanen päätti.

Kahden kierroksen tuloksissa GB nousi myös piikkipaikalle. He ovat voittaneet kauden 14 ottelustaan 11. Eroa toisena olevaan XO:hon on 421 ja kolmantena olevaan TKK:hon 424 pistettä.

Neljäntenä oleva Varkauden Mainarit on kärjestä 705 pistettä. Sijoilla 5-8 olevat joukkueet ovat jääneet GB:stä reilu tuhat pistettä, mutta kausi on vasta alkutaipaleella.
Seuraava kierros keilataan 30.11. Kaupin keilahallissa Tampereella.