Norjan Honefossissa keilatun Norwegian Openin on voittanut kotimaassaan pelannut Glenn Morten Pedersen. Pedersen varmisti voiton hurjalla viimeisellä sarjalla 289, jonka siivittämänä hän keilasi kuuden sarjan tulokseksi 1390. Suomalaisista Jesse Ahokas pääsi neljänteen vaiheeseen asti ja Jarno Lahti kolmanteen vaiheeseen. Ahokkaan sijoitus kilpailussa oli 14. ja Lahden 17.

Loppukilpailussa keilattiin kolmen sarjan osioita jokaisessa vaiheessa ja kahden viimeisen vaiheen tulokset laskettiin yhteen voittajan selvittämiseksi. Ensimmäisessä osioissa keilasivat semifinaalin 12 parasta sekä karsinnan sijoilta 25-28 mukaan päässeet pelaajat. Jarno Lahti aloitti päivänsä vahvasti tekemällä 710 pistettä ja oli vaiheen neljänneksi paras. Jesse Ahokas paransi sarja kerrallaan ja oli kuudes tuloksella 677, kahdeksan parhaan edetessä jatkoon.

Toisessa vaiheessa suomalaiset jatkoivat vahvaa tekemistään ja ottivat sijoitukset kolme ja neljä, kahden tanskalaisen jälkeen. Ahokas teki 689 ja Lahti 684. Kolmannesta vaiheesta Ahokas eteni jatkoon jälleen vakuuttavalla pelillä 695 ja sillä hän oli neljäs. Lahti koki tällä kertaa sen harmittavimman kohtalon ja oli ensimmäinen karsiutuja pistein 645, kun viimeisen jatkopaikan 16 parhaan joukkoon otti Hollannin Jord van Weeren pistein 654.

Lahti summasi turnaustaan näin:

-Tottakai harmittaa, kun noin pienestä jäi kiinni jatkopaikka. Mutta ihan tyytyväinen siihen, miten hyvin finaalissa tuli pelattua, kun karsinnoissa ei ollut mitään parasta tekemistä ja ideat aika vähissä. Finaaliin löytyi hyvä pallo ja mulle oli iso hyöty, että pelattiin kolmen sarjan osioina, niin sai avata pallosta pintaa niissä väleissä.

Neljännessä vaiheessa päättyi sitten Ahokkaan kilpailu. Hän keilasi kolmeen sarjaan 630, jolla hän jäi jatkosta 32 pistettä. Hän kertoi pelien päätyttyä:

-Keilasin omasta mielestä ihan hyvin, ehkä vähän paremmin olisi vielä voinut. Rataparien erot oli tosi isot niin joutui tekemään paljon muutoksia sarjasta sarjaan. Pettymys päällimmäisenä mielessä.

Kahdeksan parhaan joukkoon eteni ykkösenä Ruotsin Martin Larsen 703 ja viimeisen jatkopaikan otti Jord van Weeren 662. Jokaisella jatkajalla oli siis hyvä mahdollisuus voittoon, kun eroa ensimmäisen ja kahdeksannen välillä oli vain 41 pistettä.

Viimeinen vaihe jatkettiin samoihin pisteisiin. Tulostaso jonkin verran laski, kun vain kolme pelaajaa heitti enemmän tulosta kuin 662, jolla edellisestä vaiheesta edettiin jatkoon. Glenn Morten Pedersen keilasi vahvimmin ja oikeastaan viimeisen sarjansa (289) turvin otti 29 pisteen eron toiseksi tulleeseen Jord van Weereniin. Kolmanneksi keilasi Ruotsin Peter Hellström.