USBC Mastersin 15 sarjan karsinta on päättynyt ja selvillä on se 64 keilaajan joukko, joka lähtee jahtaamaan himoittua titteliä. Olosuhde säilyi vaativana loppuun asti, sillä karsintaraja jopa laski. Viimeinen tulos, millä mukaan pääsi oli 2949 (196,6), eli 51 pistettä alle paritahdin. Valitettavasti Osku Palermaa ei ole jatkajien joukossa. Oskun kolmas karsintablokki alkoi hienosti, sarjalla 216 hän nousi aivan karsintarajalle. Toisen sarjan 199 vei hänet jo rajan yläpuolelle ja kolmannen sarjan 223 nosti hänet 50 parhaan joukkoon. Sitten alkoivat vaikeudet. Hallin viimeisellä rataparilla pelattu sarja antoi vain 167, jolla hän vielä pysyi karsintarajan yläpuolella. Viimeisessä sarjassa tuli vaihto hallin alkupäähän ja siellä vaisuus jatkui. Sarjasta tuli 170 ja siinä jatkopaikka karkasi. Vielä kymppiruutuun hänellä oli mahdollisuus päästä mukaan, yhdeksännessä oli kaato. Kaivattua tuplaa ei kuitenkaan tullut, vaan heitto meni patterin keskelle ja jätti kotireiän. Viimeiseen blokkiin Palermaa kirjautti 975 (195,0) ja yhteensä 15 sarjaan 2942 (196,1). Eroa jatkopaikkaan jäi vaivaiset seitsemän pistettä. Oden ja karsintarajan väliin sopi vielä kolme miestä, hänen sijalukunsa oli 68. Ensimmäinen pihalle jäänyt oli Tommy Jones pistein 2947.

Pettyneen miehen kommentit olivat:

• Neljänteen sarjaan yksi 4-9, yksi 4-6-7, ei tuplia. Kolme kymppiä ja yksi nelonen. Kaksi paikkoa 3-6-10:stä.
  • Vika sarja käytännössä sama asia. Pään vaihto. Alkoi vajaalla 8-10, toiseen huono heitto, viisi ylipuolelta. Paikko. Muutos oikealla radalla, stereot. Pallon vaihto, tupla, nelonen, kaato, nelonen, kaato, 3-10. Eli viisi reikää ja yksi tupla kahteen vikaan. Arvaukset eivät osuneet ja maksoin täyden hinnan. Tupla olisi riittänyt vikaan, mutta en saanut riittävästi ulospäin. Pelillisesti ihan OK päivä, mutta pari väärää arvausta ja pari huonoa vetoa väärään aikaan.
  • Aika tuskaista oli. Nyt on muutama päivä koittaa saada vasen alaselkä löysemmäksi ennen U.S. Openia.

Karsinnan kärkipaikan vei vasuri Gary Faulkner tuloksella 3220 (214,7). Hän kukkui kärkisijoilla koko ajan ja vaikka viimeiseen blokkiin kertyi vain 1029, riitti se niukasti ykköspallille. Aivan iholle nousi 57-vuotias Norm Duke, joka löysi oikean tahdin viimeiseen blokkiin paukuttaen 1123 (224,9). Yhteensä Duke teki 3216. Kolmanneksi vieritti Kris Prather, 3202.
Hallitseva mestari Jakob Butturff sai lopussa pelinsä hieman parempaan kuosiin ja nousi sijalle 58, näin Chris Martinez oli viimeinen jatkaja paikalla 64. Tasapisteissä Butturffin kanssa jatkopaikan saalisti myös nelinkertainen Masters-voittaja Australian Jason Belmonte. Chris Barnes paransi myös loppua kohti, hän on sijalla 34 ja jatkaa siis puuttuvan Mastersin voiton metsästystä Triple Crownin jatkoksi.
Mielenkiintoista oli katsoa Kyle Troupin loppupeliä. Hän oli katastrofaalisen ensimmäisen päivän jälkeen noussut karsintarajalle eilen. Kolmas päivä alkoi hyvin, 224, mutta sitten alkoivat vaikeudet. Ensin 164, sitten 191 ja raja oli karkaamassa. Neljännen sarjan lopussa Kyle kompuroi kymppipaikkonsa kanssa päätyen kontalleen metrin verran rajaviivan tuolla puolen. Kun viimeisen sarjan avausheitossa tuli jälleen yliastuminen, sai koronamaski kyytiä. Tyhjän jälkeen raja oli karkaamassa pahasti. Pelimies kuitenkin väänsi triplan ja kymppiruutuun tuplan tehden sarjaksi 217. Tulos oli 37 pistettä alla pelin ja lopettaessaan Troup luuli pudonneensa. Viimeisen peliryhmän tulostaso kuitenkin jäi niin alhaiseksi, että tuo tulos riitti sijalle 60. Eroa putoamiseen jäi 16 pistettä.

Naiskeilaajista mukaan pääsi vain Kolumbian Maria Jose Rodriguez. Viimeisen päivän kahden ensimmäisen sarjan jälkeen hän oli pudonnut jo jatkajien joukosta, mutta ensin 201, sitten 268 ja viimeistelyksi 205 nostivat hänet sijalle 31 pistein 3043 (202,9).

Perjantaina 64 rahoille päässyttä keilaajaa alkavat kaksoiseliminointifinaalin. Kolmen sarjan otteluita mies miestä vastaan. Voittaja pysyy voittajien lohkossa ja kohtaa muita voittajia. Hävinnyt putoaa hävinneiden lohkoon ja kohtaa muita hävinneitä. Toisesta tappiosta tulee lähtöpassit turnauksesta. Viisi pisimmälle selvinnyttä keilaa porraspelin sunnuntai-iltana.

USBC:n Masters-sivuille