Mainareiden Mikkelissä asuva Tomas Käyhkö nappasi ylivoimaisen voiton Mikkelin keilahallin kilpailussa. Käyhkö on hallinnut lähes totaalisesti Mikkelin keilakisoja tänä syksynä – kuudesta kilpailusta hän on voittanut viisi, St.Michel Bowlersin Teemu Oinonen kaatoi yhden voiton jättäen Käyhkön toiseksi Mikkelin Keilakukossa.

Professorin Erikoinen -kilpailun loppukilpailussa keilattiin ensin neljä sarjaa (am) ja tämän osuuden 8 parasta jatkoivat vielä toiset neljä sarjaa.

Tomas Käyhkö hurjasteli neljään sarjaansa huikeat 1090 pistettä, mikä merkitsee kovaa yli 272 pisteen sarjakeskiarvoa. Käyhkö aloitti kaksi sarjaansa 11 pötköllä ja pääsi kokeilemaan täydellistä 300 pisteen sarjaa. Kummallakin kerralla 12.heitto kaatoi yhdeksän keilaa – ensin jäi taskusta kymppi ja toisella kertaa imuysi.

Hyvin keilasivat monet muutkin helpossa rataolosuhteessa. St.Michel Bowlersin Janne Huotari kirjautti 969 pistettä (keskiarvo yli 242) ja lähituntumassa vaanivat myös hänen seuratoverinsa Paavo Ruohoaho (954) ja Juhana Mäkilä (951). Finaaliin jatkoivat myös Kanuunan Antti Lauttaanaho (927) sekä St.Michel Bowlersin kolmikko Timo Takoja (885), Marko Koponen (852) ja Pekka Pukkila (845).

Suihkun puolelle joutui lähtemään myös alkukilpailun parhaat 8 sarjan (4+4) pisteet 1973 kaatanut Varkauden Ysisadan Aleksi Märkälä. Hurjassa tuloksessa sarjakeskiarvo oli lähes 247 ja yhden sarjan Märkälä pötkötti komeasti maksimiin eli 300 pisteeseen.

Finaalissa tulostaso aleni selvästi. Tomas Käyhkö ratkaisi lopullisesti pelin lisäämällä tuntuvasti eroa muihin ensimmäisellä sarjallaan 268. Loppupelin maajoukkuekeilaaja taisi jo vähän odotella palkintojenjakoa.

Seuraavista sijoista käytiin tiukkaa taistelua. Janne Huotarin ja Juhana Mäkilän tiukka vääntö kakkospaikasta ratkesi viimeisillä heitoilla Huotarin yhden pinnan voittoon. Kaksikon jälkeen oli hieman hajurakoa ennen 11 pisteen sisälle kaatanutta Bowlers-kolmikkoa Paavo Ruohoaho, Timo Takoja ja Marko Koponen.

Tomas lähenteli ennätystään

Tomas Käyhkön mukaan ensimmäiset neljä sarjaa kulkivat mainiosti. 1090 on kova tulos, vain 4 pinnaa vähemmän kuin miehen ennätys.

– Keli oli tosi helppo, radoilla oli paljon tilaa erehtyäkin. Toiseen osioon olosuhde tosin vaikeutui. Ja saatoin heittää kolme viimeistä sarjaa hieman pienemmälläkin keskittymisellä.

Teksti: Markku Lahikainen

Kuva: Timo Liukkonen

Tuloksia. Keilailu. Professorin erikoinen 2 Mikkelin keilahallilla (4+4 sarjaa):