Seniorien mestaruussarjan kolmannen kierroksen Riihimäen keilahallissa vei helsinkiläisseura Tornados. Pyörremyrskymiesten keskiarvo seitsemään otteluun oli komeat 867,6, eli lähes 217 miestä päälle. Kierroksen kovaa tasoa kuvaa se, että noillakin lukemilla Tornados voitti vain viisi otteluaan, eli siis hävisi kaksi. Vielä hassumpaa on, että kierroksen toiseksi tehokkain joukkue, sarjaa johtava Mainarit, keilasi seitsemän sarjaa keskiarvolla 855,7, mutta voittoja varkautelaiset saivat vain kolme. Kaikkiaan yhtä lukuun ottamatta kaikki joukkueet pelasivat päälle paritahdin ja tuo yksikin jäi siitä keskiarvosta vain viitisen pistettä. Tasaista meno oli, sillä Tornadoksen viiden voiton jälkeen GB ja TKK voittivat neljä peliään ja kaikki muut kolme matsia. Erot syntyivät kaadetuista keiloista, ja niitä teki eniten juuri Tornados. Kierroksen tuloksissa helsinkiläiset voittivat toiseksi tullutta Mainareita 323 pistettä, josta seitsemänneksi keilannut Helsingin Jyrä jäi vain alle 250 pistettä.

Päivän parhaaksi sarjaksi Tornados pudotti 927, sen heti ensimmäiseen peliin. Tuossa matsissa vastustaja Juvel-Team Hämeenlinnasta teki myös päivän parhaan sarjansa 836, mutta hävisi lähes sata pistettä. Kaikkiaan ysisatasia tehtiin yhdeksän kappaletta, Tornados kolme kertaa, Patteri ja GB kahdesti, Mainarit ja XO kertaalleen. Ehkä vielä enemmän olosuhteesta kertoo se, että 56 pelatusta sarjasta vain 14 jäi alle 800 rajan.

Tornadoksen miehet Peter Strömberg ja Olli Hossi kuvailivat olosuhdetta yleisesti helpoksi. Paras paikka tuloksen tekoon oli ykkös-kakkosmerkkien tienoilta ja parhaiten keliä pystyivät hyödyntämään suoraviivaisemmat keilaajat. Kierremiehille reuna oli liian kuiva ja se palautti pallon usein liian nopeasti, ”törä reagoi liikaa”, sanoi Hossi. Sen sijaan vähemmällä kierteellä keilaaville pelaajille reuna antoi mukavasti tilaa ja tulosta syntyi.

– Ottelussamme TKK:ta vastaan teimme 13 kaatoa peräkkäin, mutta silti saimme aikaan vain 809 ja hävisimme tuon pelin. Vähän hurlumhei-peliä, Hossi jutusteli.

– Tämä kierrosvoitto teki meille hyvää, sillä kausi on alkanut heikohkosti ja olimme ennen tätä aika syvällä. Emme kuitenkaan halua hissijoukkueeksi, vaan pyrimme pysymään kuuden joukossa, eikä meillä ole enää kuin kolmisen sataa pistettä neljänteen sijaan, tästä on hyvä lähteä taas ensi vuonna, hän jatkoi.

Sarjataulukossa Mainarit säilytti niukan johtopaikkansa, nyt 42 pisteen erolla GB:hen, joka Rixussa hävisi vain 21 pistettä lisää. GB voitti neljä ottelua ja Mainarit kolme, mutta varkautelaiset pelasivat sen verran paremmin, että päivä meni lähes tasoihin. Kolmatta sijaa miehittää Tampereen Keilakerho, jonka ero kärkeen on reilut 300 pistettä, eli melko vähän. Helsinkiläiskaksikko Patteri Ja Jyrä ovat jääneet jo lähemmäs 900 pistettä ja Tornados 1159. Porin XO:lla on Mainareihin matkaa 1275 pistettä ja Juvel-Teamilla pitkälti yli 2000. Kun loppupeleihin pääsee kolme joukkuetta, alkaa tilanne tuolta kantilta jo selkiytyä, mutta toisaalta kausihan on vasta vähän yli puolen välin.

Henkilökohtaisesti parasta jälkeä keilasi ensi vuonna veteraaneihin nouseva Strömberg, joka vasuroi seitsemään sarjaan 1678, mikä antaa keskiarvoksi 239,7. Tuo lukema oli yli kymmenen pistettä enemmän, kuin Mainareiden Ilkka Mannilan 229,3, jonka hän keilasi neljällä sarjalla. Patterin Tommi Teivainen kaatoi seitsemään sarjaan 1583 (226,1). Radoilla kävi sunnuntaina 35 seniorimiestä, joista 25 ylitti 200 pisteen keskiarvon. Päivän paras sarja oli Ströbön 290, Teivainen ja Hossi tekivät parhaallaan 280.

Kauden keskiarvotilastoissa ykkösenä on Mainareiden Juha Immonen, joka on kerännyt 14 sarjaan lukeman 223,4. Jyrän Marko Meriluoto on keilannut kauden kaikki 21 sarjaa ja hänen keskiarvonsa on 21 218,8 ja Mainareiden Jarmo Sinilaakson vastaavasti 218,3.

Seniorit vetäytyvät nyt joululomalle ja mestaruussarja jatkuu jälleen Porin keilahallissa tammikuun 29. päivänä ensi vuonna.