Nuorisotoiminta

Tulosta

Suomen Keilailuliiton nuorisotoiminnan pohjana on asettaa tavoitteiksi:

  • Hyväksytty nuorisotoimintalinja, joka perustuu yhdessä sovittuihin arvoihin ja päämääriin
  • Lasten ja nuorten määrän kasvattaminen
  • Jäsenliitto- ja seuratoiminnan kehittäminen
  • Lasten ja nuorten lähtökohdista tehty suunnitelmallinen ohjaus- ja valmennustoiminta

Nuorisokeilailu perustuu ajatukseen, että laadukkaan, yksilön huomioivan toiminnan kautta on mahdollisuus vaikuttaa positiivisesti lapsen ja nuoren kasvuun ja kehitykseen.

Keilahalleilla pyörii ohjattuja junioritunteja. Lähde rohkeasti mukaan kokeilemaan ja voi olla, että saat keilailusta elinaikaisen harrastuksen! Ohjatuista junioritunneista voit kysellä lähimmältä keilahalliltasi. Keilahallien yhteystiedot löytyvät täältä. 

Junioriohjelman mukaisen harjoittelun kulmakiviä:

Hauskuus: Juniorilla on oltava hauskaa harjoituksissa! Lähtökohtaisesti kukaan ei tee tai harjoittele mitään, ellei se ole hauskaa. Monipuoliset ja vaihtelevat harjoitukset ovat junioreiden mielestä hauskoja. Yksi hyvä mittari yksittäisen harjoituksen onnistumiselle on, että miten paljon näet iloisia ilmeitä harjoituksissa.

Monipuolisuus: Monipuolisuus tarkoittaa perusliikuntataitojen opettelemista ja harjoittelemista ennen lajitaitoja tai lajiharjoitusten rinnalla. Lisäksi se tarkoittaa monilajisuuteen kannustamista, ohjaamista ja monilajisuuden harjoittelemista. Tällöin juniori saa paremmat lähtökohdat myös lajitaitojen omaksumiselle.

Tehokkuus: Tehokkuus tarkoittaa tehokkaasti toteutettuja ja järjestelmällisesti suunniteltuja harjoituksia. Lisäksi urheilusta puhuttaessa myös intensiivisiä harjoituksia, joissa harjoitellaan koko kehoa ja tehdään laadukkaita lajiharjoitteita.

Ympärivuotisuus: Ympärivuotisuus tarkoittaa monipuolisen harjoittelun toteuttamista myös kesäisin.

Junioritoimintaan on valmiita jo hyväksi havaittuja toimintamalleja. SKL:n Koulutus- ja valmennuspäällikkö auttaa kaikessa junioritoimintaan liittyvissä asioissa.

 Seuratoiminta perustuu turvallisiin aikuisiin ja vastuullisiin ohjaajiin!

Jokaiseen seuraan tarvitaan aktiivisia ihmisiä. Ensimmäinen ja hyvä askel seuratoimintaan osallistumiselle on kouluttautuminen. Koulutuksista saa varmasti saa hyvän kipinän ja paljon ajatuksia!

Tulevat ohjaaja- ja valmentajakoulutukset löydät tästä.