Kilpailutoiminta

Tulosta

Toivonen Timo

Maaliskuun keilaajaksi valitaan maailmanennätysmies Timo Toivonen. Hän keilasi dynaamisen ramppikeilailun maailmanennätykseksi 227.

Kunniamaininnan saa Raimo Palokoski, joka veteraanien valtakunnasarjan voiton myötä sai täyteen "Grand Slamin", Miesten SM-liigan, seniorien ja veteraanien sarjamestaruudet. Grand Salmin voittajat on laskettavissa yhden käden sormilla.

Dynaamisessa ramppikeilailussa keilaaja käyttää pyörätuoliaan myös vauhtivaiheessa, eikä palloa vain vieritetä paikaltaan.
- Pystyn ohjaamaan pallon liikkeitä. Heittoon vaikuttaa missä kulmassa pallo lähtee rampilta radalle, mistä laidasta pallo lähtee ja mihin pysäytän pyörätuolin, Timo kertoo suorituksestaan.

Keilailun Timo aloitti syksyllä 2012, kun salibandyporukka kävi vähiin ja harrastus loppui. Ja nyt hän on jo maailmanennätyksen tekijä pyörätuolikeilailussa.
Tulevaisuudessa Timo suunnittelee lähtevänsä keilaamaan myös ympäryskuntiin.
- Tämä on ollut meikäläiselle sopiva laji ensi hetkestä alkaen. Kehitys on ollut aika nopeaa. Normaalisti heitän 150-180 tuloksia. Maailmanennätystuloksen tein kisoissa. Alkuun tein pari kaatoa ja muutaman ysipaikon. Sitten kaatoja tuli lisää ja jännitys alkoi kasvaa. Ei siinä kärsinyt paljon hengittää, mutta sain pidettyä homman kasassa, Timo muistelee.
Timo liittyi Ice-Bowling keilaseuraan viime kesänä, koska halusi osallistua myös kisoihin.
- Mulle on ollut pettymys ja yllätys, että Suomessa pyörätuolikeilailu on niin pientä. Olen varmaan ainoita pyörätuolikeilailijoita rampilla, jotka osallistuvat kisoihin. Sitten on niitä, jotka pystyvät heittämään.
Seurassa minut otettiin hyvin vastaan. Tukijoille ja sponsoreilleni erityiskiitos mukana olosta.
Seuran puheenjohtaja Jari Reinikainen on kannustanut Timoa alusta saakka.
- Timolle pitää sanoa, että hän on mahtava ihminen. Timo todistaa, että keilaamaan pystyvät kaikki. Kyyneleet silmissä olen seurannut, kuinka positiivisella asenteella Timo on liikkeellä.
Ja onhan meidän seurassa hyviä heittäjiä, mutta meillä on myös maailman paras heittäjä. Aivan mahtava suoritus, Reinikainen heittää keilaradan sivusta.
22. maaliskuuta Timo juhlii keilahallissa syntymäpäiväänsä ja maailmanennätystulostaan.
Tällä hetkellä Timo opiskelee Savonian ammattikorkeakoulussa etäopiskeluna
tietojenkäsittelytradenomiksi. Hän on työharjoittelussa Kiuruveden lukiossa.
- Elämä koostuu opiskelusta, joten keilailu tasapainottaa sitä. Tämän kautta saa muutakin ajateltavaa.
Tavoitteena Timolla on, että kisatulokset paranevat ja hän pääsisi heittämään finaaliin.
- Jos laji rupeaa yleistymään, voisin kiertää maailmaakin. Haaveena on myös heittää se 300 pistettä.


« Palaa