Kilpailutoiminta

Tulosta

Raatikainen Timo

Kuukauden Keilaaja on lukijalta tulleen ehdotuksen mukaisesti Timo Raatikainen, joka keilasi Talissa hallin pallolla kahden 300 sarjan siivittämänä 1555.
Satuin lauantaina Taliin kun näin jotain sellaista jota en 49 vuoden keilaamiseni aikana ole nähnyt. Farkkuihin, hallin kenkiin (sukka vaan liukujalkaan päälle) ja kauluspaitaan sonnustautunut ukko otti takin päältään, kaivoi Talin hyllystä hallinpallon ja aloitti Jyräturnauksen heittämisen. Alku oli vaatimattoman näköistä, mutta pelaajasta paistoi ilo ja kun heittokin oli näyttävän kierteinen näin veteraanin silmin, jäin touhua katsomaan.
Sitten tapahtui jotain joka lienee suhteellisen harvinaista. Toiseen sarjaan tuli 300 pistettä ja näytti että pelaaja vaan naureskelee ja antaa mennä. Kolmas sarja alkoi 8 kaadolla ja sitten jäi keilat 6 ja 10 joita en ennen ole nähnyt taskuosumasta jääneen, ja taas vaan asialle katsomossa ja pelaajan osalta vaan naurettiin. Kaatoja tuli paljon ja viidennessä sarjassa taas 300 ja viimeiseenkin taisi tulla joku 27? alkanut sarja. Lopputuloksesta en ole varma, lienee tuon ensimmäisen sarjan johdosta luokkaa 1550?? Sen jälkeen kengät hyllyyn, villapaita ja takki päälle ja kotiin. Ja tietysti pallo telineestä kohteliaasti takaisin hallin pallohyllyyn.
Koko tapahtumalle ei voinut kuin nauraa ja hymyillä. Se oli keilaamista harrastuksen perimmäisessä tarkoituksessa mutta sellaisilla lukemilla joita tällainen veteraani ei voi edes käsittää. Enkä usko että tällaista tapahtumaa kovin usein on missään maailmassa nähty tai toteutettu.
Kotona oli Internetin maailmasta katsottava kaverin keskiarvoa ja googlattua vanhoja tuloksiakin. Sieltä huomiona löytyi edellisen Talin kisan voitto ja huippujen joukossa ihan tavallinen alle kahdensadan keskiarvo. Samoin kisan tulos varmistui, se oli 1555 sisältäen kaksi 300 sarjaa avaussarjan ollessa 175.

Ehdotan Timo Raatikaisesta erilaisen elämyksen antaneena kuukauden pelaajaa.

Raimo, RKM


« Palaa