Järjestötoiminta

Tulosta

Tuloksista ja niiden näkyvyydestä

Tulin kirjoittamaan ehdotusta ja edellisessä viestissä se tulikin tiivistettynä eli ei ole helppo löytyy vaikka ne kovasti ihmisiä kiinnostaa. Nyt on tilanne että keilaajat keilaa ja tuloksia syntyy. Tulokset kiinnostaa keilaajia ja muitakin lajia seuraavia. Lajin näkyvyys melko vähäistä somessa (selvä parannus tapahtunut viime vuosia), samoin hallitkin voisivat tuottaa enemmän näkyvyyttä mutta kun tiedän että päivät painaa hallihommia, niin sisällön tuottaminen ei ole parasta antia kympin jälkeen illalla.

Miten tehdä kiinnostavaa sisältöä? Sehän syntyy kuin itsestään mutta nyt tarvittaisiin vähän keilaliiton jeesiäkin. Eli kun keilaaja keilaa ja tulokset siirtyvät skl-järjestelmään, niin jollekkin koodarille ei olisi varmaan valtava homma hoitaa sinne tulosten luokse nappia jossa tulokset voisi jakaa suoraan vaikka Facebookkiin. Kaiken maailman uutisia pystyy jakamaan kätevästi omille sivuille mutta jos kysymyksessä olisi keilatulokset, niin sitten perinteinen vartin leikkaa liimaa asettelu- homma edessä ennen kuin tulokset saa järkevästi näkyviin. Sen sijaan kuin se olisi nappia painamalla ja pum tulokset olisivat kaikkien saatavilla. Tietenkin jos vähän haluaa panostaa lisää, niin joku pdf parempi muoto myös jonka voisi kätevästi linkata omille sivuille.

+ tulosten nopeampi saaminen sivuille

+ hallin parempi näkyvyys

+ kilpailun parempi näkyvyys

+ helpompaa sisällön tuottamista

+ lajille enemmän näkyvyyttä

+ matalampi kynnys tuottaa tuloksia kun ei vaadi niin paljon vaivaa

- maksaa rahaa kehittäminen

Tulossivun alalaitaan voi laittaa sponsoreiden logoja ja kertoa heille että näkyvyys on eri luokkaa kun kymmenet hallit postaa monta kertaa viikossa tuloksia somee. Näkyvyydet on miljoonia kertoja vuodessa (jos joku hymähtää tälle,  niin helppo laskea, yksi halli, viisi tulosta viikossa, näyttökertoja 1k per julkaisu, kisakausi 40 viikkoa tekee = 200k näyttöä/vuodessa). Jotkut hallit saa kisatuloksia enemmän ja toiset vähemmän mutta miljoonan näyttökerran tekeminen ei ole ihmeellinen homma. 

Mekin voidaan tutkia asiaa, jos rajapinnat saa auki tietokantaan. Uskoisin että kysymyksessä ei ole mikään valtavan suuri koodaushomma. 

Lataaja, 08.12.2018 08:55

Kommentit, 7 KPL Kirjaudu sisään ja kommentoi


Sen verran lisäystä että tuo kyseinen taikanappiahan sijaitsee jos uutisten alalaidassa josta keilailu-uutisia voi jakaa someen, koodatkaa vain tietokannan puolelle pdf-napin viereen muoto mistä aukeaa tulokset sellaisessa muodossa, että ne taipuu suoraan someen ja sitten noi "jaa" napit alle, niin hivenen helpompaa somettaminen sen jälkeen. 

Lataaja, 08.12.2018 09:03

Näinhän Vöyrillä on ollut jo kaudesta 2004-2005: http://www.kolumbus.fi/vikingbowling/arkiv.htm Alussa oli vähän alkeelliset tulostukset, nykyään on hieman parempi.

Muut Vikinghallit on seurannut perässä: http://www.kolumbus.fi/vikingbowling/viikkokilpailu.htm (tämä linkkisivu ei ole enää yleisesti käytössä vaan halleissa on niiden omilla nettisivuilla linkki omille tuloksille). Maarianhaminan keilahallissa oli tulokset monta vuotta käsisyöttöisinä, eli tulostus nettiin ja siirrot tiedostoin Helsinkiin, myöhemmin sinnekin tuli laskimet. Meidän ratkaisu oli alusta alkaen että tulokset löytyy paikallisesti ja kopioidaan kerran kuukaudessa (nykyään viikottain tai jopa päivittäin) Helsinkiin, ensin DOS-tietokantoihin ja myöhemmin nykyiseen SKL-ohjelmaan. Tulokset tulee siis suoraan Viking-laskimista, niitä ei "koskaan" syötetä käsin. Linkki tämän vuoden Bowldata-ohjelmaan: http://www.bowldata.com/Tavlingar/vTulos.php?kausi=1819&halli=38-01&vk=1 tästä löytyy tämän kauden pelit ja myös linkit arkistoon. Pari vuotta sitten lisättiin myös toiminta Brunswick Vectorille, eli Seinäjoen ja Kurikan tulokset tulee suoraan laskimista ja ne siirtyvät Helsinkkin tiedostona.Jos Vector-hallit on kiinnostuneet Bowldata-ohjelmasta niin ota yhteyttä Seinäjoelle tai Vöyrille.

Ja sitten Online Scoring, tämä toimii tällaisinaan vain Viking-halleissa: http://www.kolumbus.fi/vikingbowling/scoring.htm. Mobiiliversioita on hiljattain myös lisätty: http://www.kolumbus.fi/vikingbowling/scoringMobile.htm

Stefan

 

Lisäksi meillä on Valtakunnansarja-peleistä erillinen ohjelma, jo kaudesta 2007-2008: http://www.bowldata.com/db18/vikingvs.htm Jo ennen nykyisen SKL-ohjelman mukaantuloa veimme tuloksia tiedostona Helsinkiin, mutta tätä mahdollisuutta emme ole vieläkään saatu SKL-ohjelmaan, tulokset siis löytyy paikallisesti odottamassa siirto-mahdollisuutta.

Paikallissarjoille löytyy myös Bowldata-ohjelmia, ne on käytössä Maarianhaminassa, Tammisaaressa ja Vaasassa, linkit löytyy hallien omista www-sivuista.

stefan, 09.12.2018 11:07

Tässä aika simppelin näköinen tapa, jota Porin Keilailuliitto ylläpitää.

https://porinkeilailuliitto.sporttisaitti.com/kilpailujen-tulokset/

Kilpailun nimestä avautuu erikoiskilpailun juliste, ratahoito löytyy omasta sarakkeesta X-kirjaimen takaa ja kaikki alkusarjan ja finaalin tulokset löytyvät vierestä. Kaikki tiedostot löytyvät PDF-muodossa.

IN, 10.12.2018 19:45

Ehkä jäi se ydin löytämättä eli kyllähän tuloksia tehdään hyvin monessa muodossa mutta niiden jakaminen ei ole ihan niin helppo tuonne sosiaaliseen mediaa. Eli nyt keilaajien tai saati sitten ihmisiä jotka eivät edes tiedä että keilailussa kilpaillaan pitää mennä etsimään tuloksia sen sijaan kun tulokset tuotaisiin helposti heidän eteensä. Tämä on tärkeä asia etenkin jos haluamme viedä lajin tunnettavuutta eteenpäin,  eikä jäädä poteroihin ja odottaa että kyllä joku keilailun vielä löytää.  Kysymys on näkyvyydestä. 

 

Lataaja, 12.12.2018 19:21

Copy Paste, eli kopioidaan vaan www-linkki htm-sivusta (tai pdf-tiedostosta) minne some-palveluun sen haluaa ja sitten näkyy tuloksia.

stefan, 13.12.2018 09:13

Edelleen painotan että jos koitetaan herättää ihmisten huomio sosiaalisessa mediassa, niin se ei onnistu linkin avulla.  Jos ajattelet sosiaalista mediaa johon laitat linkkejä sen sijaan kun postaat kuvan,  uskallan väittää katsomiskerrat on 10 kertaa pienemmät kuin siihen että länttää kuvan ihmisten feedille. Oletko itse valmis enemmin katsomaan kuvaa vai epämääräistä linkkiä. Lisäksi some algoritmit ei tykkään sellaisista julkaisuista jossa käyttäjä ohjataan johonkin toiselle sivulle. Heidän tavoite on pitää asiakas omilla sivuilla ja näyttää asioita siellä. Kannattaa koittaa eroa, laitatte kilpailutulokset kuva muodossa ja sitten kilpailutuloksiin linkki, niin katsoja määrissä on suuri ero.  Jos otat PDF:stä copy pasten ja tumppaat tiedot someen, niin saa jonkun aikaan näpytellä että tiedot ovat  oikeassa järjestyksessä. 

Lataaja, 14.12.2018 09:32

IN:lle Porin tulokset löytyvät kätevästi mutta ihmisen pitään muistaa mennä sivuille  katsomaan tuloksia. Pointtini oli että tulokset tuotaisiin ihmisten eteen toistuvasti. Sitä ei tapahdu ellei se ole helppoa, kukaan ei jaksa alkaa copy paste tai convertoimaan tiedostoa johonkin toiseen muotoon vaan raportti ulos ja siinä nappi JAA ja siitä sitten eetteriin. 

Lataaja, 14.12.2018 09:36


« Palaa