Järjestötoiminta

Tulosta

Ovatko nykykeilaajat oikeasti enimmäkseen senioreita ja veteraaneja?

Suomalaisten keski-ikä kasvaa ja fyysinen kunto paranee vuosi vuodelta.

Senioriksi lasketaan sm-kilpailuissa kilpailuvuonna 50 vuotta täyttävät ja veteraaniksi vastaavasti 60 vuotta täyttävät keilaajat. Onko tosi ettei näitä ikärajoja kannata korjata vastaamaan paremmin sanoja seniori ja veteraani?  Kyseessähän on kuitenkin liikuntaharrastus, jossa ikä sinänsä ei keilaajia lajittele.

Me suomalaiset olemme tunnetusti sitkeää ja peräänantamatonta joukkoa, joten eikö näitä ikärajoja tulisi siirtää hieman fyysistä ja henkistä kuntoa paremmin kuvaavaan suuntaan?

Terveisin  seitenkutonen "veteraani".

Matti Kukkula

 

Matti Kukkula, 05.02.2019 21:55

Kommentit, 2 KPL Kirjaudu sisään ja kommentoi


Koska tämä ei ketään kiinnostanut kommentteihin saakka, niin kirjoittelen itse. Oletan,että todella aktiiviset keilaajat ovat lähinnä M,A,B ja C luokan keilaajia, joita toimintakertomuksen mukaan kaudella 2017-2018 oli noin10 500.

Kelaajat jakautuivat luokittain: M noin 10, A noin 8, B noin 32 ja C noin 50 prosenttia.

Seniorien osuus edellä mainituista on noin 15 ja veteraanien noin 62 prosenttia. Kysymykseni uudelleen "Ovatko seniorien ja veteraanien ikärajat nykypäivää kuvaavat edes pohjoismaisella tasolla?

 

Matti taas.

Matti Kukkula, 06.03.2019 18:07

Annetaan vaan olla sorkkimatta noita ikärajoja. Ei läheskään kaikki kuusikymppiset tai vanhemmat ole mitenkään fyysisesti kovassa kunnossa joten mielestäni nykyiset ikärajat 50- ja 60 vuotta ovat ihan kohdallaan. Ei se keilaajien määrää tilastollisesti muuta vaikka ikärajat olisi mitkä. Jotenkin ne nuoret pitäisi saada lajiin mukaan. Kertokaapa viisaammat (esim. Konsteri) miten.

Rapa, 10.03.2019 19:57


« Palaa