Järjestötoiminta

Tulosta

Kilpailut ja olosuhteet

Noniin aattelin avata keskustelun b luokan tason keilaajana.

-Kilpailumaksut on nousussa

-Palkinnot laskussa 

-tasoitukset nousussa

-vasurin ylivoimaa kyläkisoissa

Aloitetaan kilpailumaksuista eli maksuthan on nousussa ollut jo pitkän aikaan ja palkinnot taas laskussa, joten mitä tälle pitäisi tehdä? Sponsorit on toki tiukemmassa, mutta en ymmärrä että seurat ottavat voittoa kisoista varsinkin lajin vaikealla hetkellä.. näin ainakin olen kuullut..ymmärrän et seurat pitää pyöriä, mutta ehkä rahoituksen voisi hoitaa muulla tapaa..

Mitä tässä haen niin tasoitusprosentit on korkeat yleensä kilpailuissa korkeat ja palkinnot 300 200 100 tyyliin etelä-suomessa kisa kuin kisa... niin en minä ainakaan lähde heittämään näitä kisoja harrastuksen takia vain, koska joskus olisi kiva saada jotain takaisinpäinkin

(toki tämä on vain omanäkemys)

Sitten tähän kuumaan perunaan mikä saa kylmii väreitä 😂.. Onko se niin että tätä aihetta ei haluta ottaa/uskalleta pöydälle.. kisat pienenee ja ykköspalkinnot menee vasurille (joo en tarvii prosentteja tähän montako kilpailua vie kaikista mahdollisista) Eli tehdäänkö asialle mitään jatkossa vai onko tämä otettava nöyrin mielin vastaan niinkuin kiky ja katsottava kun parin vuoden päästä hyvä kilpailujärjestelmä kuolee suomesta pois ja pelataan vain viikkosuorituksia? 

Asiallisia kommentteja/näkemyksiä odotellen 

T: Heino Mika ✌.

MikaHeino, 18.03.2019 09:45

Kommentit, 10 KPL Kirjaudu sisään ja kommentoi


Lisäyksenä vielä mitä itä-suomi tekee oikein kun palkinnot 400% paremmat ja palkintopudotukset jäätävän hyviä verrattuna etelä-suomen kisoihin? 

MikaHeino, 18.03.2019 09:54

Moro,

ajankohtaisia ja mielenkiintoisia ajatuksia. Kilpailutoiminnan virkistymiseen on tasan yksi keino ja se on kilpakeilaajien määrän kasvattaminen huomattavasti. Kaikki muu on tekohengitystä, jota toki pitää antaa, mutta pitkällä aikavälillä ei kohenna asioita. Kilpailuiden järjestäminen on seuroille varainhankintaa ja harvalle mielekästä, jos viivan alle ei jää mitään. Kaikki varainhankinta muilla tavoin on pois niiden ihmisten vapaa-ajasta, jotka sitä tekevät. Tekijöitä on suhteellisen vähän ja todennäköisesti hoitavat ne kilpailujärjestelyt myös. Mielestäni keilailulla, jopa kilpakeilailulla on menossa jonkinlainen pöhinä maailmanlaajuisesti, joten toivottavasti se pöhinä alkaa näkymään jossain vaiheessa. Myös nykyisten kilpakeilaajien olisi hyvä asennoitua siten, että niitä kilpailuita voi käydä pelaamassa muualla, vaikka se jakauma ei ole ihanteellinen. Ei se vastuu ja hyvä tahto voi olla pelkästään kilpailujärjestäjillä. Harvasta harrastuksesta harrastajalla on edes mahdollisuus saada taloudellisesti mitään takaisin. Tuo lisäys minuakin kiinnosta, että mitä siellä idässä (ja muuallakin) tehdään : )

Jarno Marjakangas, 18.03.2019 11:18

Juu harvasta harrastuksesta ei ole mahdollisuutta, mutta tässä lajissa kuitenkin on ja mikä on hieno asia ja siitä pitäisi pitää kiinni jatkossakin 🙂.

Kilpailijoiden määrää joo pitäisi saada lisää, mut eihän se lisäänny jos ei tapahdu mitään 🙂. Tätä vauhtia alaspäin.

Kilpailumaksut alemmas ja koitetaan saada useammalla suorituksella sitten samat tavoite rahat kasaan toki tässä vaikuttaa hallin ratamaksutkin mikä ei ole niin helppo asia toteuttaa.

Kilpailupalkinnot pitäisi saada edes sinne 400 350 300 250 200 150 100 tyyliseksi niin sekin varmasti motivoisi käymään vierashalleissa. Nythän se näissä 300 200 100 ykköspalkinnot jakautuu käytännössä parhaille, mutta olosuhteet antaa vielä vasureille etua niin harvemmin siellä on kuin ynnä muut jälellä näissä kisoissa.

Voittaminen on kuitenkin kivempaa pitkässä juoksussa kuin häviäminen 🙂.

Olisihan se kiva katsoa kun vasuri blokattais kaikissa kisoissa kaudeksi ulos mitä tapahtuisi osallistujamäärälle ja tulisiko itkua vasurien puolelta 😁😉.

Itä-suomen järjestejäjille kuitenkin isosulka hattuun 👍😁.

 

 

MikaHeino, 18.03.2019 12:09

Ota Belmost mallii ja paina takapokal.

mama's little, 18.03.2019 12:39

Noh siihen tää homma on menossa vissii 😌.

MikaHeino, 18.03.2019 12:49

SKL on tehnyt monia hyviä toimenpiteitä, joista viimeisimpänä nuorisokomitean perustaminen. Myös kuuluisia ruohonjuuritason tekijöitä löytyy, mutta heitä tarvitaan enemmän. Toivottavasti tehty työ tulee näkymään tulevina vuosina kilpailutoiminnan puolella. Hanhivaarassa muuten järjestetään keväällä PeKe Open 2019 (keskustelupalstan edellinen ketju), johon osallistumisen ajattelisin olevan alueen kilpakeilaajien velvollisuus. Palkintopotti on iso, avoin ja bcd-kilpailu, hyvällä sijainnilla, mukavassa hallissa ja järjestäjät....ei järjissään, mutta loistoporukkaa. Tasoitustaulukkokin tiukimmasta päästä ja kilpailumaksu vähintään kohtuullinen. Toivottavasti siellä nähdään laaja joukko keilaajia maan kärkinimistä alkaen.     

Jarno Marjakangas, 18.03.2019 13:53

Kilpailu maksujen nousuhan nyt selittyy kilpakeilaajien määrän vähenemisellä. Samasta syystähän seurat yrittävät saada itselleen enemmän voittoa kisasta, koska seuralle jäsenmaksuja maksavat pelaajat vähenevät samalla. Uskoisin, että moni kilpailun järjestäjä yrittää näillä korkeammilla tasoituksilla houkutella enemmän näitä "huonompia" keilaajia, jotta kilpailu sais suorituksia. Tuskimpa moni 185 +-10 keskiarvon keilaaja haluaa lähteä kilpailemaan kymmeniä vuosia keilanneita vastaan ilman tasoituksia. 

Ja mitä tuohon vasuri ylivoimaan tulee. Ymmärtääkseni Juuso Tiainen, Jesse Kallio ja Joonas Jehkinen ovat näitä vasureita, jotka harjaavat kyläkisoja. Montako oikeasti taitavampaa/parempaa oikeakätistä keilaajaa kykenet nimeämään suomesta, jotka kiertävät edelleen paljon kisoja?

mäkgaiveri, 18.03.2019 22:56

Juuri noin toi taitaa mennä ja ei ainakaan motivoi kiertämään.. mitä vasureihin tulee kaikki on hyviä siitä ei ole kyse, mutta kyläkisoissa saa vasurit painaa 10sarjaa vaihtamatta rimaakaan ja kulma taskuun pysyy aina hyvänä toisin kun oikeella kädellä pelipaikka vaihtuu monta merkkiä niin eihän siihen mitään kiertämistä tarvita kun se on ihan perus selitys että nurkkakeilaa jää väkisin enemmän.. eli ainut ongelma on olosuhteet varsinkin kun kyläkisoissa molemmat puolet tehdään samallalailla.. tämähän ei ole vasurien vika toki ketkä kelit suunnittelee niiden päätettävissä  wink wink 🙂.  

MikaHeino, 19.03.2019 08:59

B-tason keilaajana kiinnittäisin huomiota aikatauluongelmaan. On yleistynyt tapa, että viimeinen karsinta on esim. kolme tuntia ennen loppukilpailua. Tällä suositaan oman paikkakunnan tai huippupelaajia, jolloin viimeisillä sijoilla ennen viimeistä karsintaa olevat joutuvat tulemaan keilahallille kenties turhaan tai eivät ennätä ollenkaan mukaan. Ei ehkä lisää intoa kilpailla. Kommentoikaa

Kotiportti 

Kotiportti , 17.04.2019 09:55

Heinon Mikalle ja muillekin B-tason miksei A-tason sekä maajoukkuetason -pelaajille ja itseasiassa PAIKALLISILLE vielä että länsirannikolla on myös ihan ok palkintoja tarjolla kohtuullisella kisamaksulla!!! PEKE-OPEN järjestetään tämän suuruisena nyt toisen kerran ja ihmetellä täytyy jollei tällainen kisa kiinnosta!?!?!? Päällekäisyyksiä ei ole ja suurin sesonki on jo ohi niin kyllä keksimällä pitää syitä etsiä miksei tällaiseen osallistuttaisi.

https://peketeam.sporttisaitti.com/peke-open-2019/

 

 

Sami Konsteri, 06.05.2019 13:33


« Palaa