Nuorisotoiminta

Tulosta

Junnu Tour 2019-2020 säännöt

 

Junnu Tourille on kaudella 2019-2020 osallistumisoikeus kaikilla 1.1.1999 ja myöhemmin syntyneillä SKL:n seuroihin rekisteröityneillä keilaajilla.

Kuusi kilpailusarjaa:

pojat 1.1.1999 ja myöhemmin syntyneet (pojat U20)

pojat 1.1.2003 ja myöhemmin syntyneet (pojat U16)

pojat 1.1.2006 ja myöhemmin syntyneet (Mini pojat U13)

tytöt 1.1.1999 ja myöhemmin syntyneet (tytöt U20)

tytöt 1.1.2003 ja myöhemmin syntyneet (tytöt U16)

tytöt 1.1.2006 ja myöhemmin syntyneet (Mini tytöt U13)

 

Kauden aikana keilataan kuusi osakilpailua. Kuuden osakilpailun perusteella Grande Finaleen selviytyy jokaisesta sarjasta seuraavasti:

Pojat U20: 12, Tytöt U20: 6

Pojat U16: 12, Tytöt U16: 6

Mini pojat U13: 6, Mini tytöt U13: 6

Tasoitukset osakilpailuissa:

1.1.2003 ja myöh. syntyneet

8 pist./sarja

1.1.2006 ja myöh. syntyneet

16 pist./sarja

Maajoukkueryhmissä olevilla pelaajilla ei ole tasoituksia (ei koske tulevaisuuden ryhmiä)

Osakilpailujen pelimuoto:

Alkukarsinta 6 sarjaa (joko amerikkalaisittain tai eurooppalaisittain riippuen hallissa meneillään olevan erikoiskilpailun pelitavasta). Harjoitusheitot meneillään olevan erikoiskilpailun mukaisesti.

Loppukilpailu

Loppukilpailussa pelataan kahdessa ryhmässä, pojat ja tytöt. Loppukilpailuun alkukilpailun tasoituksellisin tuloksin 16 poikaa ja 8 tyttöä.

Loppukilpailussa isoissa halleissa jokainen pelaaja pelaa 5 sarjaa ja pienissä alle 12 radan halleissa 4 sarjaa amerikkalaisittain (max. 5 pelaajaa/ratapari). Alkukilpailun pisteet nollataan. Neljä parasta tasoituksellisen tuloksen heittänyttä keilaajaa kummassakin ryhmässä selviytyy pudotuspeleihin. Loppukilpailussa sijoilla 1 ja 4 sekä 2 ja 3 olevat keilaajat pelaavat yhden sarjan tasoituksin amerikkalaisella pelitavalla. Näiden otteluiden voittajat kohtaavat yhden sarjan loppuottelussa. Häviäjien sijoitus määräytyy pudotuspelisarjojen pistemäärän perusteella. Tasatilanne ratkaistaan ”roll offina” eli yksi heitto kerrallaan ratkaisuun saakka.

Harjoitusheitot viiden sarjan karsinnassa 4+4, pudotuspeleissä 4+4 ja loppuottelussa 2+2.

Osakilpailun osanottomaksu on 26 €. Mikäli järjestävässä hallissa on samanaikaisesti menossa jokin erikoiskilpailu, voi pelaaja osallistua siihen erillisellä lisämaksulla.

Junnu Tour -osakilpailun kilpailusuoritukseksi huomioidaan kilpailijan ensimmäinen suoritus kilpailuilmoituksessa ilmoitetuissa Junnu Tour -kilpailuvuoroissa. Junnu Tour suorituksen jälkeen voi meneillään olevan erikoiskilpailun uusia jos vuoroissa on tilaa.

Ratahoito tehdään ennen jokaista kilpailuerää.

Poikkeava pelimuoto kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa:

Kaksi ensimmäistä osakilpailua pelataan yhden päivän tapahtumina ja niissä on vaatimuksena, että kilpailuhallissa on vähintään 20 rataa. Näissä osakilpailuissa alkukilpailusta loppukilpailuun tuloksilla pääsee kuusi poikaa ja tyttöä. Finaali pelataan shoot outtina, 6., 5. ja 4. pelaavat yhden sarjan joista paras jatkaa 3. ja 2. vastaan ja tämän pelin voittaja pelaa voitosta alkukilpailun 1. vastaan.

Yleistä:

Osakilpailujen kilpailuvuorot järjestetään hallikohtaisesti. Alle 16-rataisissa halleissa osakilpailut ovat kaksi- tai kolmipäiväisiä tapahtumia. 16-rataisissa ja sitä suuremmissa halleissa osakilpailut ovat yksi- tai kaksipäiväisiä tapahtumia.

Vajaissa alkukilpailun erissä on suositeltavaa käyttää vähintään samaa määrää ratoja kuin on pelattavia sarjoja.

Tarvittaessa järjestävän hallin sekä lähipaikkakuntien pelaajille järjestetään kilpailueriä aikaisemmin kilpailuviikolla mahdollisuuksien mukaan. Arkipäivinä pelattavat kilpailuerät voivat alkaa aikaisintaan klo 15. Sunnuntaille on järjestävän hallin varattava  10-rataisissa 40 pelipaikkaa, 12-rataisissa 48 ja 16-rataisissa tai sitä suuremmissa 64 pelipaikkaa ja yhteensä vähintään 140 pelipaikkaa. Loppukilpailun alkamisaika on viimeistään klo 14.30.

SKL:n valmennusryhmien valmentajilla on oikeus varata ryhmälleen paikat samaan erään ennen ajanvarauksen alkamista.

Osakilpailujen ajanvaraus tapahtuu Lyyti-nettivarausjärjestelmällä. Ilmoittautuminen alkaa edellisen osakilpailun päätyttyä. Ilmoittautumisaika on jaettu kolmeen osaan, joista ensimmäisessä voivat ilmoittautua pitkämatkalaiset (matka asuinpaikkakunnalta osakilpailun järjestävään halliin yli 500 km), toisessa osassa voivat ilmoittautua yli 250 km asuvat ja viimeisessä voivat ilmoittautua myös lähempänä osakilpailuhallia asuvat keilaajat. Matka on kotiosoitteesta kilpailuhallille lyhintä reittiä. Järjestelyorganisaatiolla on oikeus muuttaa matkarajoja tarvittaessa, kilpailupaikkakunnan sijainnin perusteella. Kauden ensimmäisen osakilpailun ajanvarauksen käynnistymiselle määrätään erillinen päivämäärä.

Vähintään 10 juniorin yhteiskuljetusryhmä voi varata vuoron lauantaille tourinjohtajan luvalla.

Keilaajan asuinpaikkakuntana on koko kauden se jonka hän on ilmoittanut ensimmäisessä osakilpailussa. Jos asuinpaikkakunnassa tulee muutoksia kauden aikana niin sen voi muuttaa Nuoriso ja – koulutusvaliokunnan luvalla.

Ajanvarausten matkarajojen noudattamista seurataan ja väärinkäytöksiä havaittaessa Junnu Tour – järjestelyorganisaatiolla on oikeus poistaa/siirtää varaus.

Varauksia ei voi tehdä pelkällä paikallisliiton tai keilaseuran nimellä. Yksittäisten pelaajien nimet on ilmoitettava viimeistään kaksi viikkoa ennen kilpailun alkua tai järjestelyorganisaatiolla on oikeus poistaa varaus.

Ajanvaraukset osakilpailuihin päättyvät kilpailua edeltävänä tiistaina klo 21:00, jonka jälkeen seuraavana päivänä varausten hallinta siirtyy järjestävälle hallille. Tämän jälkeen järjestävällä keilahallilla on oikeus myydä vapaana olevat vuorot myös muille kuin Junnu Tourille osallistuville pelaajille.

Peruutukset on tehtävä varausjärjestelmään kilpailuviikon tiistaihin mennessä. Tiistain jälkeen tehtävistä peruutuksista järjestävällä hallilla on oikeus veloittaa pelimaksu jos paikka jää tyhjäksi, mikäli pelaajalla ei ole esittää lääkärintodistusta peruutuksesta. Todistuksesta lähetetään kopio järjestävälle liitolle/hallille. Ilmoittamatta jääneistä poissaoloista laskutetaan pelimaksu.

Junnu Tourin osakilpailuissa tullaan kiinnittämään erityistä huomiota kilpailijoiden peliasuihin, joiden tulee olla siistejä. Farkkujen käyttöä ei hyväksytä.

Junnu Tourin järjestäjät seuraavat kilpailuun osallistuvien pelaajien käyttäytymistä tarkasti. Mikäli häiritsevää tai epäurheilijamaista käyttäytymistä esiintyy, kilpailun järjestäjillä on mahdollisuus rangaistustoimenpiteisiin. Lievin rangaistus on kilpailunjohtajan huomautus. Törkeissä tapauksissa voidaan sulkea kyseinen pelaaja määräajaksi Junnu Tourin ulkopuolelle. Ongelmatapauksista raportoidaan myös Suomen Keilailuliittoon.

Junnu Tourille osallistuvilta keilaajilta on alkoholinkäyttö kielletty osakilpailun järjestävässä hallissa koko osakilpailun ajan. Järjestelyorganisaatiolla on oikeus puuttua alkoholinkäyttöön ja rankaista siitä seuraavasti:

1. kerralla pelaajan osakilpailun tulos mitätöidään 2. kerralla pelaaja suljetaan kuluvan kauden Junnu Tourilta

Junnu Tour - järjestelyorganisaatio suhtautuu kielteisesti myös tupakointiin osakilpailujen aikana.

Junnu Tour pisteet:

Jokaisessa osakilpailussa jaetaan kilpailusarjoittain Junnu Tour -pisteitä. Yhteistuloksissa pisteiden ollessa tasan heitettyjen sarjojen puhdas keskiarvo ratkaisee paremmuuden. Viimeisessä osakilpailussa jaetaan pisteet puolitoista kertaisina pyöristettynä tasalukuun.

Pisteitä jaetaan osakilpailusijoitusten mukaisesti seuraavasti:

Pojat:

 

osakilpailut 1-5

osakilpailu 6

1.

30 pist.

45 pist.

2.

25 pist.

38 pist.

3.

22 pist.

33 pist.

4.

20 pist.

30 pist.

5.

18 pist.

27 pist.

6.

17 pist.

26 pist.

7.

15 pist.

23 pist.

8.

14 pist.

21 pist.

9.

13 pist.

20 pist.

10.

12 pist.

18 pist.

11.

11 pist.

17 pist.

12.

10 pist.

15 pist.

13.

9 pist.

14 pist.

14.

8 pist.

12 pist.

15.

7 pist.

11 pist.

16.

6 pist.

9 pist.

17.

5 pist.

8 pist.

18.

4 pist.

6 pist.

19.

3 pist.

4 pist.

20.

2 pist.

3 pist.

Tytöt: 

 

osakilpailut 1-5

osakilpailu 6

1.

18 pist.

25 pist.

2.

14pist.

18 pist.

3.

12 pist.

16 pist.

4.

10 pist.

14 pist.

5.

8 pist.

12 pist.

6.

7 pist.

11 pist.

7.

6 pist.

9 pist.

8.

5 pist.

8 pist.

9.

4 pist.

6 pist.

10.

3 pist.

4 pist.

11.

2 pist.

3 pist.

Seuraaville sijoille sijoittuneet saavat kaikki yhden Junnu Tour –pisteen ja kuudennessa osakilpailussa kaksi Junnu Tour –pistettä, lisäksi vähintään viiteen osakilpailuun osallistuneet saavat 15 bonuspistettä.

Kaikkien osakilpailujen loppukilpailijat palkitaan seuraavasti (huom! 1. ja 2. osakilpailujen loppukilpailuun pääsevien poikkeavat  määrät): 

 

Pojat

 

 Tytöt

1.

300€

1.

 200€

2. 150€

2.

 150€

3. 100€

3.

 100€

4. 50€

4.

 50€

5.-16. Tuotepalkintoja

5.-8

 Tuotepalkintoja

       

 Grande Finalen kilpailumuoto:

Jokaisesta kilpailusarjasta loppukilpailuun selviytyy kauden kuuden osakilpailun Junnu Tour -pisteiden perusteella seuraavasti:

Pojat U20: 12
Tytöt U20: 6
Pojat U16: 12
Tytöt U16: 6
Mini pojat U13: 6
Mini tytöt U13: 6

Mikäli kaksi tai useampi osallistuja päätyy samaan Junnu Tour -pistemäärään, ratkaistaan paremmuus kaikkien pelien puhtaan keskiarvon perusteella.

Grande Finale pelataan kaikissa kilpailusarjoissa samalla pelitavalla:

Vaihe 1: kahdeksan sarjaa eurooppalaisittain (kolme pelaajaa/rata)

Vaihe 2: kahdeksan parasta jokaisesta kilpailusarjasta jatkaa pudotuspelejä eurooppalaisittain paras kolmesta -pelitavalla (kaksi voitettua sarjaa). Kuuden pelaajan sarjoissa neljä parasta jatkaa suoraan vaiheeseen 3. Pelaajien vastustajat määräytyvät ensimmäisen kahdeksan sarjan jälkeisten sijoitusten mukaan seuraavasti:

1.-8.
2.-7.
3.-6.
4.-5.

Vaihe 3: edellisen vaiheen voittajat jatkavat pudotuspelejä eurooppalaisittain paras kolmesta -pelitavalla (kaksi voitettua sarjaa). Otteluparit määräytyvät siten että edellisessä vaiheessa korkeimmalle sijoitettu kohtaa alimmaksi sijoitetun ja toiseksi korkeimmalle sijoitettu toiseksi alimmaksi sijoitetun jne.

Vaihe 4: edellisen vaiheen otteluvoittajat pelaavat loppuottelun eurooppalaisittain paras kolmesta -pelitavalla (kaksi voitettua sarjaa).

Pudotuspelivaiheessa pudonneiden keilaajien järjestys ratkaistaan koko Grande Finalen puhtaan keskiarvon perusteella.

Pudotuspeleissä tasatilanteessa paremmuus ratkaistaan ”roll offina” eli yksi heitto kerrallaan ratkaisuun saakka.

Hallin koon salliessa voidaan pelin nopeuttamiseksi pelata kaikki finaalin vaiheet amerikkalaisella pelitavalla. 1. vaiheessa 2 pelaajaa/ rata ja pudotuspeleissä 2 pelaajaa/ratapari.

Grande Finalen palkinnot:

 

 Pojat  

             

 Tytöt  
 

U20

 U16

 U13

U20   

U16  

U13

1.

400€

     400€ 

250€

   400€

     400€ 

      250€

2.

   200€

200€

150€

   200€

     200€

      150€

3.

100€

100€

  75€

   100€

     100€

        75€

4.

75€

75€

  50€

     75€

      75€

        50€

5.

50€

50€

  50€

     50€

      50€

        50€

6.

50€

50€

  50€

     50€

      50€

        50€

7.

50€

50€

       

8.

50€

50€

       

9.

30€

30€

       

10.

30€

30€

       

11.

30€

30€

       

12.

30€

30€

 

 

Lisäksi kaikki loppukilpailuun selviytyjät palkitaan sponsoriemme lahjoittamin tavarapalkinnoin.

Säännöt hyväksytty Suomen Keilailuliiton Nuoriso- ja Koulutusvaliokunnassa