Ranking

Tulosta

Truus kärjessä, Raatikainen viimeisenä mukaan

Kert Truus johtaa Rankingfinaalia, kun aloitetaan round robin

18.02.2017

Tiukkaa oli, kuten aina, kun jaettiin viimeisiä paikkoja Rankingfinaalin kahdeksan parhaan round robiniin. Riku-Petteri Kivelä latoi päätössarjaan 279, mutta vähän jäi lyhyeksi, sillä 243 sarjalla lopettanut Teemu Raatikainen nappasi viimeisen paikan kolmen pisteen erolla Riku-Petteriin.

Kovinta vauhtia kahdeksassa sarjassa piti GB:n virolaisvahvistus Kert Truus, joka tasaisella esityksellä kokosi tuloksen 1921 (240,1). Ainoastaan kaksi kertaa Truusin tulos jäi alle 230:n ja parhaimmillaan syntyi sarjat 269 ja 267. Hänen takanaan, 42 pisteen erolla, jatkoon lähtee junioreiden EM-kilpailuihin kenraaliharjoituksia tekevä Niko Oksanen. Niko selvitti osion 234,9 keskiarvolla.

Seuraavilta sijoilta matseihin lähtevät jatkamaan Joonas Jehkinen, Olli Pakonen, Perttu Jussila, Juhani Tonteri ja Petteri Salonen. Teemu Raatikainen lähti viimeiseen ruutuunsa tupla alla ja kaksi kaatoa piti tehdä.
- Tiesin, että siihen pitää kaksi tehdä ja hyvillä osumilla ne tulivat, Teemu tuumasi.

Riku-Petteri Kivelä pudotti viimeisen sarjan alkuun yhdeksän jonon, mutta viimeisellä jäi sitten neloskeila pystyyn ja se sinetöi hänelle yhdeksännen sijan. Sitäkin kitkerämmän kalkin joutui nielemään Jarmo Sinilaakso. Hän teki kaatojonoa toisesta ruudusta alkaen ja haki viime kertaisen Rankingturnauksen tapaan täpärästi paikkaa jatkoon. Kymppiin hän ei sitten enää kaatoa saanut ja eroa jäi lopulta 18 pistettä, kun hän sivalsi päätösruudussa paikkoheiton yhdestä keilasta ohi.

Ennen viimeistä sarjaa jatkorajalla olivat tasapistein Jari Ratia ja Pasi Uotila. Raita lopetti kaikenlaisten ongelmien myötä 158 sarjalla ja putosi sijalle 19. Pasin viimeinen sarja oli 211 ja hän jäi jatkosta 21 pisteellä.

Tiukka oli lopulta myös taistelu siitä, kun ottaa naisten edustuspaikan syksyn maailmancupiin. Pitkin Rankingkautta hyvin keilannut Sanna Pasanen johti Jonna Jokista ennen viimeistä sarjaa 59 pisteellä ja vedonlyöntirahat laitettiin siinä tilanteessa hänen pottiinsa. Jonna kiri loppuun 232 sarjan ja Sanna joutui tsemppaamaan viimeiseen ruutuun saakka. Kasiruudussa hänellä oli reikä, eikä toista enää saanut tulla. Ysiruutuunsa hän teki paikon ja kymppiin sitten kaadolla vaaditun puhtaan ja otti edustuspaikan yhdeksän pisteen erolla Jonnaan.

Pelit jatkuvat Talissa kahdeksan miehen voimin. Tähtäimessä kaikilla on paitsi 1500 euron voittoshekki, matkalippu Meksikoon Sanna Pasasen kanssa. Kert Truushan ei tuota paikkaa voi saada, koska se on Suomen edustuspaikka eli siitä kilpailee seitsemän miestä.

Round robin alkaa noin kello 15:40.

Seija Lankinen

Livelähetys
Online scoring
8 sarjan tulokset
Tilanne


« Palaa