World Bowling Tour

Tulosta

McEwan ja Simonsen voittoihin WBT-finaalissa

27.02.2017

Maailma ympäri kiertänyt World Bowling Tour huipentui kolmen pelaajan porraspeleihin Las Vegasissa Mastersin finaalin jälkeen.

WBT-finaalit keilattiin jälleen kokeellisella ”Tämä ruutu”-pelitavalla. Siinä kaadosta paikosta tulevat lisäpisteet jaetaan sen ruudun perusteella, jossa avausheitto tehtiin, eikä odoteta seuraavia heittoja. Kaadosta annetaan 30 pistettä ja paikosta saa kymmenen pinnaa plus avausheiton keilojen määrän. Kymppiruudussa ei ole ylimääräisiä heittoja.

Naisten välierässä vakiofinalisti Liz Johnson pudotti Kolumbian Anggie Ramirezin selvästi 268-220.
Loppuottelu oli dramaattinen. Danielle McEwan sai aikaiseksi vain alkutuplan ja seuraava kaato tuli kymppiruutuun, väli mentiin paikkaamalla. Johnson johti 28 pisteellä kahdeksan ruudun jälkeen, mutta sitten ehjät loppuivat. Kymppiruudussa McEwan sai kaatonsa avulla 203 pistettä ja Johnsonille olisi siittänyt ehjä voittoon. Mutta kuten niin usein, sitä ei tullut. Johnson heitti pallonsa taskuun, mutta kaadon sijasta keilapöydälle rävähti 7-10 reikä ja paikon epäonnistuttua tulokseksi jäi tasan 200.

Miesten kisa eteni vähemmällä dramatiikalla. Ensimmäisessä matsissa Anthony Simonsen voitti Marshall Kentin komeassa matsissa 263-253.
Loppuottelussa pistetilaston ykkösenä ollut Ruotsin Martin Larsen joutui taipumaan päivän toiseen TV-tappioon. Aiemmin hän hävisi Mastersin porraspelissä ja nyt WBT-finaalissa. Simonsen teki kuusi kaatoa seitsemällä ensimmäisellä heitollaan ja kuroi 33 pisteen eron ja vastaanotti voiton tuolilta katsoen, kun Larsen ei saanut kaatoa viimeiseen ruutuunsa. Loppuottelun tulos oli 243-213.

Pekka Korpi

PBA:n sivuille

 

 


« Palaa