SM-kilpailut

Tulosta

Mervi Klemettilä keilasi B-tason SM-kultaa

Mitalikolmikko, kultaa Mervi Klemettilä (kesk), hopeaa Katja Lempiäinen (vas) ja pronssia Tuula Vainio.

21.05.2017

Kuusankoskelainen Mervi Klemettilä keilasi B-tason mestaruuden voittamalla Katja Lempiäisen 348-344. Pronssia otti Tuula Vainio.

Loppuottelussa Mervi Klemettilä ja Katja Lempiäinen aloittivat puhtaalla pelillä kuusi ruutua ilman tuplia. Mervi johti tässä kohtaa neljällä pisteellä. Katja teki seitsemänteen ruutuun kepin missin ja Mervi lisäsi johtoa. Yhdeksänteen ruutuun Katja teki reiän, kun taas Mervi teki kymppiin kepin missin. Ensimmäinen sarja Merville 181-168.
Toinen sarja alkoi Katjan osalta murheellisesti, sillä hän teki 2-3 ruutuihin tyhjät. Samaan aikaan Mervi teki tuplan ja ottelu näytti ratkenneen. Mervi teki neljänteen ruutuun reiän ja kuudenteen tyhjän, niin hän johti 25 pisteellä neljä ruutua ennen loppua. Katja viritteli loppukiriä tekemällä tuplan 9-10 ruutuihin. Mervi teki tyhjän kymppiruutuun ja Katja olisi triplalla voittanut B-tason SM-kultaa. Hän kuitenkin jätti kolme keilaa pystyyn ja Mervi Klemettilä vei mestaruuden neljällä pisteellä. Toinen sarja Katjalle 176-167. Mervin voittolukemat olivat 348-344.
Mestaruuden varmistuttua Klemettilä oli huojentunut.
-Ei tätä vielä ymmärrä, mutta olen todella ylpeä itsestäni, sillä minulle loppukilpailuun pääsy oli jo iso juttu, Mervi kertoi.
Kymmenen vuotta keilanneelle Merville mestaruus on uran isoin voitto.
-Ilman muuta tämä on isoin juttu keilailu-urallani, sillä en ole paljon voittanut, hän jatkoi.
Mervin keilailupanostus on viime aikoina noussut oman hallin myötä.
-Minulla on urani aikana ollut kaksi selkäleikkausta sekä yksi lapsi syntynyt, joka on välillä vähentänyt minun keilailuani, mutta viime syksystä asti olemme avomieheni kanssa pyörittäneet Kuusankosken keilahallia, mikä on lisännyt keilailupanostustani, Mervi totesi.
Loppuottelua Mervi piti rankkana.
-Alkoi väsymys painamaan, joten taistellen meni loppuottelu, hän päätti.
Mervi tarjoaa huomenna mestaruuden kunniaksi kakkukahvit Kuusankosken keilahallilla.

Välierä Katja Lempiäisen ja Tuula Vainion välillä alkoi Tuulan hienoisessa johdossa, sillä Katja teki neljään ensimmäiseen ruutuun kaksi tyhjää ja yhden reiän. Tässä vaiheessa Tuula johti 17 pisteellä. Katja teki tuplan ruutuihin 5-6 ja, kun Tuula teki reiän, siirtyi Katja kolmen pisteen johtoon. Tuula teki triplan 9-10 ruutuihin ja vei ensimmäisen sarjan 191-154.
Toisen sarjan Tuula aloitti reiällä, mutta 3-4 ruutuihin hän teki tuplan ja ero kaveni 10 pisteellä. Tuula pelasi tämän jälkeen puhdasta, mutta ei saanut kaatojonoja, joten hän ei eroa saanut kiinni. Katja teki yhdeksänteen ruutuun 2-10 reiän ja Tuulalla oli pieni sauma 9-10 ruutujen kaatojonolla. Hän ei saanut kaatoja, joten Katja eteni loppuotteluun. Toinen sarja Tuulalle 190-168. Katjan voittolukemat koko ottelussa 359-344.

Olli Pakonen

 

Välierä  
Lempiäinen - Vainio 191 - 154
    168 - 190
    359 - 344
     
Loppuottelu  
Klemettilä - Lempiäinen 181 - 166
    167 - 176
    348 - 344
     
     
Lopullinen järjestys  
1. Mervi Klemettilä KosBo, Kuusankoski
2. Katja Lempiäinen X-Company, Lranta
3. Tuula Vainio VPS, Vaasa
     

« Palaa