SM-kilpailut

Tulosta

Markku Loppinen vei mestaruuden

Markku Loppinen tuuletti B-SM-kultaa Joensuussa torstaina.

25.05.2017

Miesten B-SM-kilpailut saatiin päätökseen torstai-iltana. Kullan otti Tampereen Uljas-seuraa edustava Markku Loppinen. 

Loppuotteluun Sami Johansson lähti hakemaan sitä, mitä hän seurakavereilleen jo vähän päivällä lupaili eli SM-kultaa. Markku Loppinen tuli kuitenkin peliin vahvasti kolmella hyvällä osumalla ja triplalla, kun taas Sami aloitti reiällä. Markku jatkoi vielä kahdella kaadolla kasvattaen eron 50 pisteeseen. Lopussa Samikin sai kaatopelinsä käyntiin ja raapi eroa kiinni. Markku voitti avaussarjan 232-217 ja lähti toiseen sarjaan 15 pisteen edun turvin.

Toisen sarjan kakkosruudussa eroa tuli 10 pistettä lisää, kun Sami teki reiän. Ja jälleen kasvoi Markun etumatka nelosruudussa, johon Sami teki missin neljän keilan ryhmästä. Eroa oli jo 35 pistettä Markun hyväksi. Ratkaisu peliin tuli, kun Markku sai tuplan 6-7 ruutuihin vasemmasta taskusta ylipuolelta ja Sami teki kasiruutuunsa reiän. Loppu oli enää muodollisuus, Markku voitti toisen sarjan 197-167 ja Suomen mestaruuden pistein 429-384.

Voittajan haastattelu olikin sitten allekirjoittaneelle haastava tehtävä, sillä Markku Loppinen on kuulovammainen ja ansaitsee jo senkin vuoksi hatunnoston korkealle. SM-kulta on huikea saavutus.
- Tämä on suurinta mitä olen saavuttanut, Markku totesi kynä ja paperi -haastattelussamme.
- Voitto tuntuu hyvältä, tosiaan hienolta, hän jatkoi.
Tamperelaista Uljas-seuraa edustava Markku kilpailee normaalisti noin yhden kisan viikossa.
- Hämeenlinnassa, missä asun, hän kirjoitti.
Keilailun tuore mestari aloitti parikymmentä vuotta sitten, eikä muita harrastuksia juurikaan hänellä ole.

SM-kilpailut jatkuvat Joensuussa lauantaina ja sunnuntaina, kun pelataan miesten A-mestaruudesta sekä naisten mitalipelit.

Seija Lankinen 

 


« Palaa