SM-kilpailut

Tulosta

Jari Ratian johdolla toiseen osaan

27.05.2017

SM-loppukilpailun toiseen osaan lähdetään Bayn Jari Ratian johdolla. Hän pudotti tasaisella työllä seitsemän kovaa sarjaa, vain neljännen sarjan 181 oli pieni kauneusvirhe pelissä. Tuloksella 1820 hän jätti toisen sijan osiossa ottaneen Riku-Petteri Kivelän, WRB, 84 pisteellä. Kolmanneksi nousi 287 kirin myötä Niko Oksanen, All Stars.

Kakkosblokista, jossa keilasivat karsinnan parhaat miehet, jatkotulo

ksia tuli 14. Eli aamuerästä iltapeliin paikan otti kymmenen pelaajaa. Viimeisenä paikan jatkoon otti Mistralin Jarmo Sinilaakso tuloksella 1523, Ysisadan Risto Sankilampi sai ensimmäisen karsiutujan kohtalon.

Jari Ratia siis teki vain yhden 215 lukeman alituksen, neljännen sarjan 181. Ennen sitä, eikä sen jälkeen hänellä vaikeuksia ollut. Peli kulki tasaisen tuloksekkaalla tavalla sarjasta toiseen.
- Ei se neljäskään sarja ollut huonoa keilaamista. Siinä kohdassa keli vain muuttui niin paljon, että piti muuttaa ajatusta, miten pelasin, Jasu kertoi.
- Tein sen sarjan kymppiruudussa pallon vaihdon ja se pallo toimikin sitten hyvin. Viimeisessä sarjassa sitten vielä vaihdoin palloa. Ihan hyvin ennakkoon tekemäni game plan toimi, Jasu jatkoi.

Jari Ratialle alkukausi oli hankala, kun heittokäden ranteeseen tuli voimakkaita kipuja. Vahvasti teipattuna hänen kätensä on edelleen, mutta tahtia se ei tunnu haittaavan.
- Siinä se käsi mukana tulee. Ei se tässä juurikaan vaivaa, jos alkaa kiristää, otetaan vähän särkylääkettä. Ei käsi ole ollut ollenkaan niin kipeä, mitä se oli kauden alussa, Jasu tuumasi tyytyväisenä.

Viime keväänä hän eteni aina SM-loppuotteluun saakka, mutta joutui siinä taipumaan Kari Hurrille. Hopean kirkastaminen on luonnollisesti tähtäimessä.
- Yhden sijan pystyy parantamaan viime keväästä, mutta tämä on maraton, eikä yksi blokki vielä ratkaise mitään. Luulen, että tämän kisan voittaa se mies, joka on kärsivällisin. Se, joka jaksaa puurtaa, pitää hermot kurissa ja tekee duunia, saa huomenna palkinnon, Jasu mietti ja kertoi myös, että marraskuussa keilattavat MM-kilpailut kiinnostavat.
- Totta kai. Olen mielestäni jo antanut kauden aikana ihan hyviä näyttöjä valitsijoille, hän tuumasi. SM-kilpailuhan on viimeinen kisa ennen joukkueen valintoja. Merkitystä sillä voi olla joidenkin pelaajien kohdalla, mutta kyllähän valtaosa on jo vakuuttanut valitsijat.

Joensuussa ollaan hieman aikataulusta jäljessä, 24 parasta miestä pääsee aloittamaan toisen kahdeksan sarjan osion noin kello 17:15. Iltakahdeksan jälkeen on sitten selvillä 12 miestä huomenna kello 09:00 alkavaan round robiniin.

Seija Lankinen


« Palaa