SM-kilpailut

Tulosta

Jännittäviä vaiheita

Sami Konsteri voitti SM-kullan Joensuussa 2003, kaikkiaan hänellä on kolme mestaruutta.

27.05.2017

SM-loppukilpailun ensimmäinen päivä päättyi, kuten ratkaisuvaiheet aina, jännittävästi. Ennen viimeistä sarjaa viivan molemmilla puolilla oli monta miestä tiukassa ryppäässä ja haettiin viimeisiä paikkoja round robiniin. Ykkösenä jatkoon lähtee Niko Oksanen, viimeisessä sarjassa jatkopaikkansa varmisti kotiyleisön riemuksi Tatu Hirvonen.

Jari Ratia johti turnausta aina viimeiseen sarjaan saakka, vaikka ei aivan edellisen kaltaiseen lentoon pelissä päässytkään. Avaussarjan 169 lukeman jälkeen hän pysyi koko ajan parin tuntumassa ja piti johtoa käsissään. Viimeisessä sarjassa sitten Niko Oksanen kuittasi kärkipaikan itselleen ja johdattaa miestusinan huomisiin matseihin. Niko keilasi toiseen kahdeksan sarjan peliinsä tuloksen 1738. Alla oli 1715 eli varsin tasaista suorittamista tämän kevään kirkkaimmalta keilailutähdeltämme. Riku-Petteri Kivelä lähtee huomiseen toisena, vain 12 pistettä Nikosta jääneenä ja Jari Ratia kolmantena, 69 pisteen päässä Nikosta.

Viimeisen jatkopaikan naapisti itselleen Matti Virta. Hän lopetti pelin 198 sarjaan, mikä riitti Kimmo Lehtosen kukistamiseen viiden pisteen erolla. Kimmon kohtaloksi tuli siis ensimmäisen karsiutujan paikka. Melko tipalle meni myös Timo Raatikaisen jatkopaikka, kun hän lopetti 157 sarjalla. Eroa Kimmoon jäi vain kuusi pistettä, joten Timon päätossarjan kymppiruudun reikäpaikko oli arvokas.

Osion parhaasta tuloksesta vastasi Sami Konsteri. Ensimmäiseen peliinsä tänään vain 1562 tehnyt Sami venyi nyt yli 200 pistettä suurempaan lukemaan, 1774.
- Aamupeliä voi kuvat yhdellä sanalla, rävellystä, Sami lohkaisi.
- Teippasin viikolla pallot uusiksi, kun panostin tähän kisaan. Mutta ei sitten sopinut yhtään pallo käteen, kun pitää kauhealla kiireellä mennä viivalle päästämään pallo kädestä. Sitten vain päätin, että jos pääsen jatkoon, vedän pallot himmeiksi ja heitän vähän hiljaisemmin. Siitä se onneksi aukesi, en ajatellut keliä ensimmäisen sarjan aikana ollenkaan, vain sitä heittämistä. Olen sanonut pojille, että olen paha vastus, kun ei ole mitään hajua ja piti tehdä iso muutos, ja nyt se onnistui, Sami sanaili.
- Ei tämä mitään vahvaa suorittamista ollut, mutta riittävää tähän keliin, hän totesi.

Illan iloisin kaveri oli varmasti Tatu Hirvonen, joka viiden sarjan jälkeen oli sijalla 18. ja 69 pisteen päässä jatkosta. Viiteen sarjaan hänellä oli koossa vain 888 pistettä. Siitä hän punnersi loppuun sarjat 223, 223 ja 224 ja kirkkaasti jatkoon.
- Rupesin pelaamaan vähän ylempää ja sain palloa paremmin kiinni rataan. Nyt tuntui siltä, että lopussa olosuhde helpottui, kun sain pallon lukemaan rataa paremmin. Alussa kyllä keilasinkin huonosti, ei ole muita selityksiä. Tässä kelissä olen vetänyt tasaisesti sellaista 210 pintaan, mutta nyt sitten tuli monta sarjaa alle 190:n. Tuo keli on vaan niin hankala, että kun heittää siihen muutaman huonon heiton, menee luotto tekemiseen, Tatu kertoi.
- Rehellisesti sanottuna, ei minulla viiden sarjan jälkeen ollut mitään ajatusta siitä, että olen jatkossa. Ei tuntunut yhtään siltä. Ratkaisevaa oli sitten se, kun siirryin kuudenteen sarjaan ykköskakkoselle. Tiesin entuudestaan, että pallot ottavat siinä paljon enemmän kiinni ja tiesin, mitä piti tehdä. Pääsin vähän ylemmäs ja sain myös luottoa heittooni, Tatu jatkoi hymyssä suin.

Nyt pitkän päivän keilanneet miehet pääsevät huilaamaan, tosin vain lyhyeksi aikaa, sillä aamulla aloitetaan round robin jo kello 09:00.

Seija Lankinen 


« Palaa