SM-kilpailut

Tulosta

Oksanen ykkösenä loppuotteluun

Niko Oksanen keilasi 27 sarjaa 214,6 keskiarvolla ja eteni SM-loppuotteluun ykkösenä.

28.05.2017

Niko Oksanen lähti SM-kilpailujen round robiniin ykkösenä, menetti sitten parin sarjan jälkeen paikan, jolla vuorottelivat Riku-Petteri Kivelä ja Jari Ratia. Viimeisen matsin 226-177 voitolla Riku-Petteristä hän sitten lunasti paikan loppuotteluun, kun myös Jari Ratia hävisi viimeisen pelinsä.

Kärkikolmikko Niko Oksanen, Jari Ratia ja Riku-Petteri Kivelä oli muilta jo reilunlaisesti karussa, eikä uhkaajia takana juuri ollut. Vakavimmin paikkaa kolmen parhaan joukkoon haki muista oikeastaan vain Petteri Salonen, mutta hänkin roikkui sadan pisteen takamatkan päässä, kun pelaamatta oli viisi sarjaa. Siitä hän pystyi rutistamaan vielä vähän pois, mutta kahdeksannen pelin 168 sarjalla tullut tappio venytti eron 143 pisteeseen. Vielä kerran Petteri tuli lähemmäs kolmatta sijaa pitänyttä Niko Oksasta, kun vain matsi oli jäljellä. Eroa Nikon hyväksi 83 pistettä.

Jari Ratia oli kärjessä, takanaan Riku-Petteri Kivelä 33 pisteen erolla. Niko Oksasen ja Jari Ratian välinen ero oli 60 pistettä. Ratia sai vastaansa Salosen, joka tuli peliin vahvasti. Sitten kaatojen väliin rupesi jäämään keiloja ja oli selvää, ettei Salonen pysty suurta eroa kiinni ottamaan ja nousemaan välierään. Hän tosin voitti Jasun 209-165, mutta se oli liian vähän. Niko ja Riku-Petteri olivat päätöspelissä vastakkain. Sitä Kivelä johti puoleenväliin saakka, kunnes hän teki kaksi isoa reikää peräkkäin ja Niko kampesi kaadoilla rinnalle ja ohi. Niko voitti ottelun lopulta selkein numeroin 226-177 ja nousi sen myötä ykköseksi ja suoraan loppuotteluun. Petteri Salonen jäi mitalipeleistä lopulta 48 pisteellä.

Näin on varmaa, että saamme uuden SM-kultamitalistin, sillä kukaan näistä herroista ei ole SM-kultaa aiemmin voittanut. Ratia lähtee kirkastamaan viime kevään hopeaansa, Niko ja Riku-Petteri ottavat nyt uransa ensimmäisen miesten SM-mitalin. Minkä värisen, se selviää tänään kello 15:00 jälkeen. Silloin alkavat naisten ja miesten välierät. Naisten ottelussa kohtaavat Roosa Lundén ja Piritta Maja, miesten välierässä Jari Ratia ja Riku-Petteri Kivelä. Naisten välierän voittaja saa vastaansa 17-vuotiaan Elice Piksilän ja miesten välierän voittaja siis 18-vuotiaan Niko Oksasen. Suora lähetys Joensuusta alkaa YLE:n kakkoskanavalla kello 16:30.

Pelaajat lähtivät syömään ja keskittymään tuleviin matseihin, joten haastatteluja en tähän hetkeen saanut.

Seija Lankinen


« Palaa