World Bowling Tour

Tulosta

Marshall Kent voitti WBT-Oklahoma Openin

03.07.2017

Neljällä eri olosuhteella keilattu World Bowling Tour osakilpailu Oklahoma Open oli nuoruuden ja kokemuksen välinen taistelu. Marshall Kent voitti loppuottelussa Chris Barnesin 194-188.

Koko nimeltään Grand Casino Hotel & Resort Oklahoma Openiin osallistui 91 keilaajaa 16 eri maasta, ei-amerikkalaisia kisassa oli 26, mukana myös Osku Palermaa.

Kilpailussa keilattiin kolme kahdeksan sarjan karsintablokkia, jokainen eri olosuhteella. Olosuhteet olivat PBA:n ”eläinkelejä”, Wolf, Bear ja Badger. Näiden 24 sarjan jälkeen 33 parasta keilaajaa jatkoi vielä kahdeksan sarjaa Oklahoma Openin omalla olosuhteella. 32 pelatun sarjan jälkeen yhdeksän kärkimiestä menivät porraspelijatkoon, joka oli hieman erikoinen. Lauantaina pelattiin ensimmäinen vaihe, jossa sijoille 5-9 päätyneet keilaajat hakivat yhtä keilaajaa, joka pääsi neljän parhaan kanssa mittelemään voitosta sunnuntain varsinaisessa finaalissa. Molempien päivien porraspelit televisioitiin suorana Amerikoissa.

Ensimmäisen karsintablokin keilasi parhaiten takavuosien nuorten maailmanmestari, Yhdysvaltain Marshall Kent, 1879. Tasapisteisiin hänen kanssaan rullasi Malesian Zulmazran Zulkifli, kolmantena oli yhdeksän pistettä jääneenä Ruotsin Jesper Svensson. Osku Palermaan peli oli vaisua, hän sai paritahdin niukasti rikki tuloksellaan 1603 ja oli sijalla 55.
Toisessa blokissa kärkeen nousi Tanskan Thomas Larsen, joka veteli siihen 1793 ja karkasi yli 50 pisteen johtoon. Yhteispisteissä kakkoseksi nousi pitkän linjan tähti, USA:n Chris Barnes. Kent piti kolmatta sijaa. Oskun tahti parani hieman, mutta vain hieman. 1643 nosti hänen sijoitustaan yhdeksän sijaa, eroa karsintarajaan oli 48 pistettä.
Koko kärkikolmikko piti sijoituksensa myös kolmannen karsintapelin jälkeen. Larsenin johto Barnesiin oli 45 pistettä ja Kent hengitti Barnesin niskaa seitsemän pisteen päässä. Viimeinen jatkoon päässyt oli Venezuelan seniorikeilaaja Amleto Monacelli 198 pistettä päälle parivauhdin. Palermaa jatkoi tasaista suorittamistaan keräten viimeiseen blokkiin tulosta 1627 ja näin yhteensä hän sai 73 pistettä päälle parin. Eroa jatkoon jäi siis 125 pistettä ja sijaksi tuli 56. Oskun pelit päättyivät siihen, eikä palkintorahojakaan herunut.

Seuraavassa vaiheessa jatkoon haetut yhdeksän keilaajaa erottuivat melko selväsi muista. Marshall Kent nousi piikkiin. Toiseksi sinkosi mahtavat 2050 keilannut Australian Jason Belmonte, eroa oli Kentin hyväksi 70 pistettä. Kaksi muuta suoraan sunnuntain porraspeleihin selvinnyttä olivat USA:n voimavasuri Rhino Page ja Barnes, joista viidenneksi tippunut Thomas Larsen jäi yli 70 pistettä. Larsenin seuraksi lauantain peleihin keilasivat hallitseva Vuoden Keilaaja EJ Tackett USA:sta, Jesper Svensson, ja kokeneet jenkit Tom Smallwood ja Tom Daugherty. Ensimmäisenä pudonnut Englannin Stuart Williams jäi TV-peleistä lähes sata pistettä.

Lauantain porraspelejä hallitsi kaksikätisellä tekniikalla pelaava ruotsalaisvasuri Jesper Svensson. Ensimmäisessä matsissa Tomien kesken Smallwood pudotti Daughertyn 232-211. Sitten Svensson pisti Smallwoodin pihalle 213-201. Kolmannessa matsissa ei paljon kaadoilla juhlittu, kun Tackett taipui Svenssonille pistein 150-179. Skandinaavien keskinäisessä matsissa, jossa ratkaistiin paikka sunnuntain peleihin, Svensson jatkoi voittotahtiaan ja kaatoi selvästi Larsenin 192-160. Näin nuori ruotsalainen ansaitsi paikan lopullisissa porraspeleissä, jossa häntä vastaan asettui Chris Barnes.

Kärkimies Marshall Kent oli saanut valita porraspelien rataolosuhteen. Lauantaille hän oli valinnut 40-jalkaisen Bear-kelin, mutta nähtyään, miten sen kehittyi loppua kohti oikeakätisille, hän muutti valintansa sunnuntaille 32-jalkaiseksi Wolfiksi.

Barnes lopetti Svenssonin voittokulun tylysti 190-149, eli Svensson ei saanut otetta lyhyestä hoidosta lainkaan.
Toisessa matsissa oikeakätinen Barnes kohtasi matsipelien toisen vasurin, Rhino Pagen. Kahden rutinoituneen keilaajan ottelun vei selvästi Barnes 206-185.
Barnesin seuraava kanto kaskessa oli Jason Belmonte. Veteraaniosastoon luokiteltava Barnes löysi jyvän, eikä australialaisella Belmontella ollut mitään jakoa sarjassa, joka päättyi pisteisiin 256-218.
Loppuottelu oli nuoruuden ja kokemuksen taisto. Toki Kentkin on ollut jo muutaman vuoden aivan kiertueen terävimmässä kärjessä, mutta Barnes on keikkunut samalla tasolla jo kolmisenkymmentä vuotta. Sarja oli tasainen, mutta molemmille vaikea ja johto vaihteli useaan kertaan. Barnes aloitti tuplalla, mutta teki sitten kolmanteen ja viidenteen ruutuunsa isot reiät ja vielä kuudenteen klipin 6-10 keiloista. Kent puolestaan teki reiät toiseen ja seitsemänteen ruutuihinsa ja väliin viiden keilan paikon hukaten näin pisteitä. Ja kun tuplia ei tullut, johti Barnes seitsemännessä ruudussa muutamalla pisteellä. Barnes tarrasi kiinni voittoon tekemällä kolme kaatoa 7-9 ruutuihin. Kent vastasi neljällä kaadolla loppuun ja kun Barnesin kymppiruudun avaus oli hieman paksu jättäen pystyyn ysikeilan, vei nuorukainen lopulta voiton veteraanista 194-188. Sarjan erikoisuutta kuvaa se, että Barnes teki ainoan paikkonsa vasta kympissä siitä ysikeilasta, Kentillä paikkoja oli peräti kolme.

Lopputulokset:

1. Marshall Kent USA 30 000 USD
2. Chris Barnes USA 15 000 USD
3. Jason Belmonte Australia 12 000 USD
4. Rhino Page USA 10 000 USD
5. Jesper Svensson Ruotsi 9 000 USD

Pekka Korpi

PBA:n sivuille

 

 

 


« Palaa