European Bowling Tour

Tulosta

Ruotsissa pitkästä aikaa huippukisa

24.08.2017

Ruotsi on ollut pitkään pois Euroopan ja maailman Tourin järjestäjälistalta. Nyt asia korjaantuu, kun Malmössä keilataan ensimmäinen Lucky Larsen Masters.

Ruotsi on keilailumenestykseensä verraten järjestänyt harvoin isoja kisoja, arvokisoja tai suuria rahakisoja. Nyt ainakin Tourien kisoissa kelkka on kääntynyt, sillä tämän viikonlopun Lucky Larsen Mastersin lisäksi EBT:n ensi vuoden kalenterissa on mukana myös perinteinen Tukholman AIK-turnaus ja sitten myös Lucky Larsen Masters.
Viimeksi mainittu on nyt ja ensi vuonna myös mukana World Bowling Tourin osakilpailuna.
Lucky Larsenin kisa on heti iso sellainen. Pelaajia on mukaan ilmoittautunut 467 ja osaaottavia maita on 25. Eli siis suoraan raskaaseen sarjaan Ballmaster Openin tasolle. Suomalaisia listoilta löytyy kuusi.
Pelitapa on perinteinen, kuuden sarjan karsinnasta mukaan selviää eri tavoin jaoteltuina 42 keilaajaa, heistä karsinnan kahdeksan parasta pääsee suoraan loppukilpailun toiselle kierrokselle. Ja isoimmat rahat jaetaan perinteisellä porrasfinaalissa, jossa on mukana neljä keilaajaa.
Ja rahaa on jaossa mukavasti. Ykkönen saa lähes 17 000 euroa, kakkonen toinen 11 500 ja kolmonen suunnilleen 7400 euroa. Tarkat palkintosummat ovat tietenkin Ruotsin kruunuissa.

Suomalaisista ovat jo urakkansa kerinneet aloittaa Osku Palermaa ja Kimmo Lehtonen. Oskun tulos 1252 vie hänet listoille finalistien joukkoon, mutta ei tuo tulos missään tapauksessa loppuun asti piisaa. Kimmo jäi alle parin, joten uusintoja tarvitaan. Muut meikäläiset, Eliisa Hiltunen, Mika Koivuniemi, Sanna Pasanen ja Jari Ratia aloittavat kisansa myöhemmin.

Pekka Korpi

Järjestäjän sivuille

 


« Palaa