European Bowling Tour

Tulosta

Ratia porraspeleihin Malmössä

27.08.2017

Jari Ratia taisteli tiensä neljän parhaan porraspeleihin Lucky Larsen Mastersin loppukilpailussa. Hän lähtee ratkaisuvaiheeseen neljänneltä sijalta ja kohtaa ruotsalaisen Pontus Anderssonin. Sanna Pasanen keilasi hienon kisan sijoittuen kuudenneksi.

Loppukilpailun ensimmäisessä vaiheessa suomalaisista radoille astelivat Jari Ratia ja Eliisa Hiltunen. Ratia haki hieman linjaa parissa ensimmäisessä sarjassa, mutta kun homma löytyi, paukutti hän sarjat 248, 233, 233 ja 239, joilla hän kokosi yhteistuloksen 1359, jolla irtosi koko vaiheen ykköstila. Sillä ei sinänsä ollut merkitystä, mutta antoi varmaan mukavasti itseluottamusta.
Hiltusen peli oli tasapaksua puurtamista. Kaatoja ei tullut tarpeeksi ja vaikka tyhjät jäivät vähiin, ei alle 190-pelillä tehnyt mitään edes matalatasoisessa kilpailussa. Eliisan loppusijoitukseksi jäi 38., ja sillä irtosi palkintorahaa 6500 kruunua (vajaat 700 euroa).
Finaalin toisessa vaiheessa radoille tuli myös Sanna Pasanen, jonka kahdeksan sarjan suoritus oli mallikas. Ilman huippusarjoja, mutta myös ilman katastrofisarjoja, Pasanen nakkeli tasoituksin 1686. Viimeisen sarjan 212 nosti hänet seitsemännen sarjan karsiutumisvaarasta jopa kolmanneksi. Ja kun tämän vaiheen pisteet seuraavat mukana kolmanteen osioon, oli tilanne oikein mukava.
Sanna kommentoi kisaa jo lauantai-iltana seuraavasti:
- Tuo on aika hankala keli, kun tilaa ei paljoa ole ulospäin, eikä sisäänpäin. Saa tarkkaa ja yksinkertaista ideaa pelata. Avoimin mielin lähden finaaliin ja tarkkana saa olla.

Ratia jatkoi hyvää peliään, vaikka edellisen vaiheen lentoon hän ei yltänyt. Pikkuparilla hän kuitenkin keikkui aivan kärkisijoilla, kunnes seitsemännen sarjan 173 suisti hänet jopa karsiutumisuhan alle. Komeasti Jasu kuitenkin tilanteen hallitsi ja viimeisen sarjan 215 nosti hänet tulokseen 1681 ja neljänneksi.
Siis kaksi suomalaista eteni kahdeksan parhaan joukkoon.

Seuraavassa vaiheessa keilattiin neljä sarjaa lisää alla oleviin kahdeksan sarjan pisteisiin. Pasanen ei saanut peliään millään käyntiin ja sarjat 165 ja 172 käytännössä pudottivat hänet pois neljän parhaan pudotuspeleistä. Lopun ryhdistäytyminen antoi kuitenkin loppusijoitukseksi kuudennen, josta palkittiin 40 000 kruunulla (4 200 euroa).
Ratian peli ei ollut järin komeaa, mutta ei huonoakaan. Neljään sarjaan hän kokosi 805 ja se liitettynä edellisen blokin pisteisiin antoi neljännen sijan, mikä siis tiesi paikkaa porraspeleissä. Tipalla se kuitenkin oli. Tanskan Britt Brönsted oli aivan tasoissa Jasun kanssa loppuvaiheessa, mutta hän teki kahteen viimeiseen ruutuunsa tyhjät ja jäi suomalaisesta 27 pistettä.
Ratia kohtaa porraspelien ensimmäisessä matsissa Pontus Anderssonin. Seuraavalla portaalla odottelee USA:n Cameron Weier, ja loppuotteluun meni suoraan Australian Jason Belmonte.

Kilpailun nimi-isäntä Martin Larsen ei finaaliin selvinnyt. Hän teki karsinnassa lukemat 1269 ja sijoittui riville 53.

 

Pekka Korpi

Järjestäjän sivuille

 

 


« Palaa