European Bowling Tour

Tulosta

Odensessa hieman erilaisempi EBT-kisa

31.08.2017

Odense International Tanskassa omaa jo melko pitkän historian, mutta aina se on jäänyt ”isonveljensä” Aalborg Internationalin varjoon. Nyt Odensessa yritetään esiin siirtämällä ajankohtaa alkusyksyyn.

Odense International on aina pelattu kesäkuun alussa heti Aalborgin kisan jälkeen. Ilmeisesti se ei ole tuonut lisää osanottajia, kun nyt järjestäjät yrittävät ajankohdan muutoksella päästä esille. Muuten kisa on ennallaan, satelliitti-tason palkinnot ja erikoinen loppukilpailu.

Loppukilpailuun pääsee neljä keilaajaa varhaiseristä 1-8, 24 karsinnan parasta, kaksi keilaajaa Turbosta (sarjat 5 tai 6) sekä kaksi Desperadosta. Kaikkiaan siis rahanjakoon pääsee 32 keilaajaa, jotka pelaavat finaalin ykkösvaiheessa kuusi sarjaa. Erikoista on se, että karsinnan kymmenen parasta saavat tuohon kuuden sarjan peliin bonuspisteitä sijoituksensa mukaan 140-10 pistettä. Ja kun 16 parasta jatkaa sitten neljä sarjaa ykkösvaiheen tuloksiin, ovat nuo bonuspisteet mukana edelleen.
Kahdeksan parasta pelaavat sitten yhden sarjan uloslyöntipelit, voittaja jatkaa, hävinnyt putoaa. Jälleen on hieman erikoisuutta, sillä neljä parasta saavat valita vastustajansa tuohon uloslyöntiin. Eikä hävinneen tie välttämättä pääty, sillä kaksi parasta tappion kärsinyttä pääsee jatkamaan lucky losereina. Seuraavassa vaiheessa matseja on kolme ja periaate sama, yksi sarja, parhaat valitsevat vastustajansa ja paras hävinnyt menee jatkoon. Välierässä parhaiden valinta jatkuu, mutta lucky losereita ei enää ole. Myös loppuottelu käydään yhdellä sarjalla.

Suomesta Odenseen on matkustanut naisten MM-joukkue vahvistettuna Jesse Ahokkaalla. Suomalaiset aloittavat pelinsä perjantai-iltana ja pari erää on varattu myös lauantaille.

Pekka Korpi

Järjestäjän sivuille

 

 

 


« Palaa