SM-Liiga

Tulosta

Miesten SM-liiga starttaa viikonloppuna Kupittaalla

07.09.2017

Keilailun miesten SM-liiga aloittaa kautensa lauantaina 9.9. Turun Kupittaalla.

Lauantaina pelataan totuttuun tapaan kuusi ottelua kello 11 alkaen ja sunnuntaina viisi ottelua kymmenestä eteenpäin.
Jos pelimäärät ovatkin tuttuja, pelitapa on kokenut mullistuksen. Kauden aikana pelataan neljä tuplakierrosta, joista kaksi Bakerilla ja kaksi mies miestä – vastaan pelisysteemillä.
Kupittaalla pelataan sekä lauantaina että sunnuntaina mies miestä vastaan. Vierasjoukkue asettaa ensin viisi pelaajaa, joiden jälkeen kotijoukkue valitsee omat pelaajansa ja pelijärjestyksen. Keskinäisen sarjan voittaja saa kaksi raskasta pistettä, tasapelistä yhden. Viiden pelaajan sarjojen yhteistuloksen voitosta joukkue saa kymmenen raskasta pistettä, tasapelistä viisi. Uusi pelitapa jättää paljon enemmän sijaa myös taktikoinnille.

- En usko, että joukkueiden voimasuhteet hirveästi muuttuvat. Taktikointia sen sijaan tulee varmasti paljon enemmän. Ei ole automaattisesti niin, että oma paras pelaaja pelaa vastustajan parasta pelaajaa vastaan. Pitää myös miettiä lähdetäänkö pelaamaan joukkueena sarjan kokonaisvoitosta ja jätetään yksittäiset voitot vähemmälle huomiolle. Alkuun isot erot voivat myös yllättää, kun pelit voivat päättyä vaikka 16-4, Bayn Sami Konsteri aprikoi.

Uusi pelitapa luo avauskierrokseen uutta jännitettä niin pelaajille kuin katsojillekin. Varmaa on myös, että pelaajistossa ja katsojissa löytyy mielipiteitä puolesta ja vastaan. Nopean katsojagallupin mukaan suurin osa pitää uutta pelitapaa ennakkoon hyvänä muutoksena. Luvassa on erityisen mielenkiintoinen avausviikonloppu.

 

Juha Kivinen


« Palaa